multiplus 2

Diskuze o regulátorech Victron
sanitka
Příspěvky: 19
Registrován: sob říj 01, 2022 11:28 am

multiplus 2

Příspěvek od sanitka »

Všechny zdravím a chtěl bych se zeptat jaký kabel použít pro připojení 3x 5k MP2 ACIn a ACout. Někdo používá CYKY někdo lanko, někdo 3x10, někdo 5x10. Samozřejmě je i varianta 4x10. Zelenožlutý zemnicí vodič tahám v 16mm2, tak jako celou zem v systému. Děkuji
bereda20
Příspěvky: 129
Registrován: úte led 25, 2022 4:19 pm
Lokalita: Klatovy
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 6300
Kapacita baterie [kWh]: 15

Re: multiplus 2

Příspěvek od bereda20 »

Záleží jaké budeš mít jističe na vstupu, na výstupu a také na délce vedení. Například při délce do 5m se vstupním jističem 25A a výstupním 20A, mám použitou 6ku na vstup, 4ku na výstup. Zda pevný nebo lanko je úplně jedno, jde jen o cenu, mechaniku a snadnost manipulace. Pokud bude kabel někde ve žlabu, chráněn před namáháním a pnutím, tak klidně pevný. Má-li jít o pohyblivý přívod, pak musí být použito lanko.
sanitka
Příspěvky: 19
Registrován: sob říj 01, 2022 11:28 am

Re: multiplus 2

Příspěvek od sanitka »

Děkuji za reakci. Mám v úmyslu ponechat 10 protože komplet instalace pojede přes Victrony a ta má přívod taky 10. Spíš mi šlo o počet žil. Podle mého názoru by mělo stačit 3, když svorky jsou na 3. Jinak do FVE AC rozvaděče je to do 3m, do domovního pak dalších 12.
Dagus
Příspěvky: 1941
Registrován: ned úno 17, 2019 9:07 pm
Lokalita: Liberec
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7820
Kapacita baterie [kWh]: 32
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: multiplus 2

Příspěvek od Dagus »

Jasný 3 žíly tam a 3 žíly zpět. 3x10 je hezký a proč ne, svorky to na to má. Kamaráda revizák buzeroval, že pokud to není vysloveně pohyblivé (MP není) tak že tam nemá měkký co dělat, přijde mi to jako blbost. Jediné co, že měkký nemá být ve stěně bez chráničky co dělat a jsou nutné dutinky, pokud má svorku s šroubkem. Já je dávám všude.
7820Wp, SV 12° 1710Wp Poly, J 90° 1820Wp Mono, JZ 12° 1680Wp Poly, JZ2 12° 1800Wp Mono, J 40° 810Wp Hyundai
MP2 5000VA, MPPT1 150/60tr, MPPT2 150/60tr, 16.8kWh 17S 310Ah AKU1, 15.2kWh 17S 280Ah AKU 2, 2xJK-BMS
bereda20
Příspěvky: 129
Registrován: úte led 25, 2022 4:19 pm
Lokalita: Klatovy
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 6300
Kapacita baterie [kWh]: 15

Re: multiplus 2

Příspěvek od bereda20 »

Potrebujes nekde rozbocit N a PE. Pokud to bude nekde v rz tak tri zily pro menic, kdyz das 5 zil, tak to musis vysmyckovat na MP a tam dva vodice 10mm do jedne svorky nedas. Doporucuji tri zily
sanitka
Příspěvky: 19
Registrován: sob říj 01, 2022 11:28 am

Re: multiplus 2

Příspěvek od sanitka »

Děkuju všem, kostky jsou vrženy, kabel 3x10 objednán.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek