Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned led 24, 2021 3:52 pm
kodl69 píše:Předfiltraci mám už dlouho... Zkoušel jsem ji dát před čerpadlo a bylo to špatně, pokud se trochu ucpal filtr, tak se přetrhával sloupec a čerpadlo vydávalo divnej zvuk. Umístění filtru za tlakovou nádobu je taky špatně, protože zase, přicpání filtru - pomalej průtok, takže sprcha nepoužitelná. Finální verze je filtr mezi čerpadlem a tlakovou nádobou, filtr s proplachovacím kohoutem dole - potom stačí s plnou tlakovou nádobou vypnout čepadlo a tímhle kohoutem provést zpětný proplach filtru, bez demontáže. Voda z proplachu se samozřejmě užije na zahrádce a pod, ne do kanálu... filtr používám tenhle: https://www.helisek.cz/filtry/filtr-1-- ... roplachem/ a kecal jsem, vložka je 60mikronů, ne 50. Jemnější vložky jsou už vinutý, tj nejdou vyčistit, tohle jo, dokud se neprotrhne, tak funguje. Jednou za dva roky to celý vymáchám v roztoku kyseliny citonové, protože máme vodu vhodnou pro zocelení obyvatelstva (hodně manganu a železa).
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků