Bezplatně zapůjčím krimpovací kleště MC4
-
Bezplatně zapůjčím krimpovací kleště MC4
Ahoj,
BEZPLATNĚ ZAPŮJČÍM novou sadu na krimpování MC4 konektorů v hodnotě 2400 Kč. Pokud se tedy chystáte přidávat panely a trápí vás, že nemáte kleště, nemusíte si je kupovat. Obsahuje:
- krimpovací kleště MC4/MC3
- nástroj na odizolování kabelů
- klíč k utažení solárního konektoru
- pár dalších drobností
Pouze osobní předání Praha 10 případně Kolín.
Doufám, že i v ostatních regionech se najde někdo, kdo bude ochoten nářadí občas zapůjčit a tak si navzájem pomoct.
Youda
https://www.gme.cz/sada-naradi-pro-krim ... it-pk-2061
BEZPLATNĚ ZAPŮJČÍM novou sadu na krimpování MC4 konektorů v hodnotě 2400 Kč. Pokud se tedy chystáte přidávat panely a trápí vás, že nemáte kleště, nemusíte si je kupovat. Obsahuje:
- krimpovací kleště MC4/MC3
- nástroj na odizolování kabelů
- klíč k utažení solárního konektoru
- pár dalších drobností
Pouze osobní předání Praha 10 případně Kolín.
Doufám, že i v ostatních regionech se najde někdo, kdo bude ochoten nářadí občas zapůjčit a tak si navzájem pomoct.
Youda
https://www.gme.cz/sada-naradi-pro-krim ... it-pk-2061
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
-
Re: Bezplatně zapůjčím krimpovací kleště MC4
...je nabídka zapůjčení ještě aktuální? Díky
-
Vzhledem k tomu, že YOUDA už roky nechodí na mypower a roky už nepíše žádné příspěvky, tak
je nepravděpodbné, že zapůjčení krimpovacích kleští je reálné.
Ale loni tady byl někde příspěvek o lisování versus pájení MC4 olovnatým cínem a jsou tam i fotky, že lepší jako krimpování je zapájení konektorů
MC4 olovnatým cínem. To bych Vám doporučil spíše než krimpování. Olovnatý cín je desítky roků
stabilní a takový zapájený MC4 olovnatým cínem Vám bude spolehlivě sloužít desítky roků.
Sám jsem jednou rozdělal zapájený MC4 olovnatým cínem po 12 letech spoj byl elektricky
a mechanicky naprosto perfektní. Škoda, že Vám nemůžu poslat odkaz na tu diskuzi i s fotkami. Už nevím
kde to je. Ale kvalině zapájet konektor MC4 olovnatým cínem si udělá někdo sám pro sebe.
Firmy na to pájení MC4 olovnatým cínem nemají čas a tak MC4 jen lisují a výsledky lisování často nejsou na 100%.
A špatně zalisovaný spoj MC4 pak časem může vykazovat přechodový odpor a zahřívat se, roztavit plast atd.
Zkuste raději MC4 dobře zapájet olovnatým cínem.
je nepravděpodbné, že zapůjčení krimpovacích kleští je reálné.
Ale loni tady byl někde příspěvek o lisování versus pájení MC4 olovnatým cínem a jsou tam i fotky, že lepší jako krimpování je zapájení konektorů
MC4 olovnatým cínem. To bych Vám doporučil spíše než krimpování. Olovnatý cín je desítky roků
stabilní a takový zapájený MC4 olovnatým cínem Vám bude spolehlivě sloužít desítky roků.
Sám jsem jednou rozdělal zapájený MC4 olovnatým cínem po 12 letech spoj byl elektricky
a mechanicky naprosto perfektní. Škoda, že Vám nemůžu poslat odkaz na tu diskuzi i s fotkami. Už nevím
kde to je. Ale kvalině zapájet konektor MC4 olovnatým cínem si udělá někdo sám pro sebe.
Firmy na to pájení MC4 olovnatým cínem nemají čas a tak MC4 jen lisují a výsledky lisování často nejsou na 100%.
A špatně zalisovaný spoj MC4 pak časem může vykazovat přechodový odpor a zahřívat se, roztavit plast atd.
Zkuste raději MC4 dobře zapájet olovnatým cínem.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dotace NE, 6,9kWp ,reg.Harmonie Ver.1, 60A,aku 4kWh LTO,BMS Sokol 400E,řízení Leonardo, LF a HF měnič vlastní Ver.1 a Ver.2, LF Modrá trojka 3kVA,modul HIS,ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.1
Příprava instalace panel 18kWp,reg.Harmonie12kW Ver.4,měnič AC-DC-AC 1f PECKA 22kW,BMS Sokol 400E řízení Leonardo 360V, modul HIS, DC modul AFDD,modul chytré řízení,Aku 360V, ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.4
Dotace NE, 6,9kWp ,reg.Harmonie Ver.1, 60A,aku 4kWh LTO,BMS Sokol 400E,řízení Leonardo, LF a HF měnič vlastní Ver.1 a Ver.2, LF Modrá trojka 3kVA,modul HIS,ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.1
Příprava instalace panel 18kWp,reg.Harmonie12kW Ver.4,měnič AC-DC-AC 1f PECKA 22kW,BMS Sokol 400E řízení Leonardo 360V, modul HIS, DC modul AFDD,modul chytré řízení,Aku 360V, ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.4
-
- Lokalita: poblíž Hodonína
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 7200
- Kapacita baterie [kWh]: 9
5,4 kWp JJZ 4deg,1,8kWp JV 24deg, do 13.8.2022 bylo 3,6 kWp, MPII 5k, Victron MPPT 250/85-TR, aku 9,45 kWh Lion 15S, BMS 200A, Smart Shunt 500A.
k 28.9.2024 11500kWh
k 28.9.2024 11500kWh
-
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5520
- Kapacita baterie [kWh]: 14
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
2x MUST PH1800 5.5kW, 8.85kWp 3x 2S3P, V+J+Z, 16x 280 Ah LiFePO4 (14.3 kWh), BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485 + UART). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome 01/2023 -> 11/2024 = 8.6 MWh AC
-
...díky za reakce! Mám ve sklepě 1,5 roku 12 panelů a už mě to štve. Loni jsem alespoň jeden opřel o zeď, připojil na autobaterku, regulátor a UPS...a svítil rybyčkám, zapojil PC a TV. Teď jsem koupil 2x10m 10mm2 kabely a alespoň to chci protáhnout od prostupu střechou chráničkama k regulátoru, tedy jednu stranu a za to "někdy" Y na paralelní dvě větve V/Z orientaci.
Zvažoval jsem diskutované alternativy...letovat nebo lisovat...lisovat+letovat
Zvažoval jsem diskutované alternativy...letovat nebo lisovat...lisovat+letovat
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
MC4-MC3 krimpovací kleště
od youda » » v Rozvody, kabely, dimenzování výkonu
MC4-MC3 krimpovací kleště