Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon led 25, 2021 1:34 am


Studer informacie

Regulátory Studer
PředchozíDalší

Re: Studer informacie

Příspěvekod Lui » úte led 05, 2021 11:18 am

DanoP: preto som hned napísal,že nedovolí mi to prepísať ani o jednu desatinu volta nižšie.

Dano: ...presne tak,nedovolí mi prepísať žiadnú hodnotu.


Ešte som zavolal Matejovi,ten vravel že to chce upgrade softweru a nejakú koncovku prepísať na 03
....idem ešte toto skúsiť

Ak som to dobre spravil,tak nepomohol ani ten upgrade :?

Nemože to súvisieť s tým že v nej bol menený procesor ? ...boa to nie je možné že to nechce meniť parametre :?

Ináč ako menič samotný sa dá zapnúť,vypnúť jak manuálne tak cez RCC
Normálne je aj na výstupe napetie,aj zaťažiť sa dá (ale len máličko je tam 4Ah Lion baterka)
Cca 16kwp ::pv:: ,48V 7kAh Pb *batt* , 60V 1,2kAh , 15S 600P Lion *batt* + 60V 198Ah Lifepo4 *batt* , 5xMPPT VT-80, 12kw menič , záloha-6Kw UPS-keby dačo :) , BMV-600S , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:260Wp ::pv:: ,12V Pb 1000Ah *batt* , epsolar 10 dvakrát ,victron 350w sinus
Uživatelský avatar
Lui
 
Příspěvky: 1090
Registrován: pon srp 08, 2011 2:14 pm
Bydliště: Slovensko

Re: Studer informacie

Příspěvekod DanoP » úte led 05, 2021 11:48 am

To mas original novy menic, alebo je to z druhej ruky a je mozne ze ma zmenene povolene rozsahy (QSP)?
To zistis lahko, nechaj si urobit zalohu na SD kartu v RCC a potom si v nej najdi csv subor s hodnotami menica.
Bude to nieco taketo.
ST_zaloha.PNG

Ak je v stlpci # tato mriezka aj pred hodnotou, tak to znamena ze hodnota je zmenena oproti defaultu.
Pozri si stlpce QSPmin, QSPmax ktore urcuju upraveny rozsah hodnot. Kedze mam menice z druhej ruky, prve co som spravil bol factory reset, tym sa aj limitne hodnoty QSP nastavia na factory. Factory reset som robil cez XCom232i, nemam instaler heslo takze cez RCC02 ma to nepustilo.
Dalsia moznost je nastavit co potrebujes cez XCom232i pomocou utility scom.exe, ta ignoruje pristupove prava.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
1770Wp monokryštál + Fangpusun MPPT 150/45 + Studer XTM4048 + 10kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
DanoP
 
Příspěvky: 765
Registrován: stř črc 06, 2016 11:27 am
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: Studer informacie

Příspěvekod Lui » úte led 05, 2021 12:09 pm

Vdaka za vyčerpávajúcu odpoved DanoP ale toto je už na mňa velmi zložité :? toto bude musieť niekto spraviť,ja takéto zložité veci neviem spraviť ako si popísal :?
Viem napísať do základných nastavení že čo od meniča požadujem,ale zložité nastavenia ja neviem robiť
Pre mňa je to len dobrý menič,nič iné od toho neočakávam...žiadne AUX relé...prisosavanie zo siete....žiadne synchronizácie so sietou....žiadné prepínanie na sieť....pre mňa je to len jednoducho (dobrý) menič z DC na AC

Ináč áno,je z druhej ruky.Zopár dní fungoval....potom hlásil skrat na výstupe...oprava bola fakt veeeelmi zdlhavá,nakoniec sa zistilo že to bol skapatý procesor (ale len tak zaujímavo čiastočne)
Cca 16kwp ::pv:: ,48V 7kAh Pb *batt* , 60V 1,2kAh , 15S 600P Lion *batt* + 60V 198Ah Lifepo4 *batt* , 5xMPPT VT-80, 12kw menič , záloha-6Kw UPS-keby dačo :) , BMV-600S , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:260Wp ::pv:: ,12V Pb 1000Ah *batt* , epsolar 10 dvakrát ,victron 350w sinus
Uživatelský avatar
Lui
 
Příspěvky: 1090
Registrován: pon srp 08, 2011 2:14 pm
Bydliště: Slovensko

Re: Studer informacie

Příspěvekod MareC3k » úte led 05, 2021 1:48 pm

Lui: mozno ti pomoze moj rovnaky problem: http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=122&t=6422&p=133017#p133017

Tiez mi to nechcelo menit nastavene hodnoty, musel som spravit reset to default, potom to uz islo v pohode.
+- 20kWp, 52V 600Ah LifeYpo4+zaloha olovo, 2x5kW Axpert + 3x XTM 4000, Victron 150/100, 150/70, 150/35, http://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=780
MareC3k
 
Příspěvky: 478
Registrován: pát říj 05, 2012 7:37 pm
Bydliště: SK pri Presove

Re: Studer informacie

Příspěvekod Lui » úte led 05, 2021 2:13 pm

to čo navrhoval DanoP sa podarilo vdaka kamaratovi ktorý to nejako spravil.
Takže dostal von z toho ten súbor,v nejakom programe to otvoril (nebolo to tak pekne natabulkované ako má DanoP,ale v takých uvodzovkách to bolo relatívne jasné) a bolo jasne vidieť mriežku tam,kde sa menil(y) hodnoty,ale parametre zostaly presne také,ako sú továrensky nastavené,proste to neprepíše :wall:
ani nový softwer nezabral
ani reset na tovarenské nastavenie
či je v expert alebo basic mode ani tak ani tak neprepíše
ani odopnutie od baterie nezabralo.

už sa pomaly beriem po :wood: ...už mi hrozne lezie na nervy že za pol roka sa to nedá opraviť :wall:
Cca 16kwp ::pv:: ,48V 7kAh Pb *batt* , 60V 1,2kAh , 15S 600P Lion *batt* + 60V 198Ah Lifepo4 *batt* , 5xMPPT VT-80, 12kw menič , záloha-6Kw UPS-keby dačo :) , BMV-600S , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:260Wp ::pv:: ,12V Pb 1000Ah *batt* , epsolar 10 dvakrát ,victron 350w sinus
Uživatelský avatar
Lui
 
Příspěvky: 1090
Registrován: pon srp 08, 2011 2:14 pm
Bydliště: Slovensko

Re: Studer informacie

Příspěvekod marko250 » úte led 05, 2021 2:43 pm

V návodu píšou toto a s výměnou procáku netuším co nastane:

Abyste mohli dálkové ovládání RCC-02, RCC-03 používat v rozšířeném režimu, musíte mít autorizaci na úrovni instalačního programu nebo QSP (Qualified Service Partner) od Studer Innotec. Po akreditaci obdržíte kódové číslo, které vám umožní přístup k těmto funkcím. Toto kódové číslo platí výhradně pro zařízení vyrobená v běžném roce nebo starším; nejnovější kód lze proto použít pro všechny operace.

A pak ty přepínače na RCC a měniči máš ve správné poloze?

Zařízení řady Xtender jsou vybavena proprietární komunikační sběrnicí pro výměnu dat, konfiguraci a aktualizaci systému. Sériové připojení se získá propojením zařízení s dodanými komunikačními kabely. Tímto způsobem se vytvoří sériová sběrnice, kde musí být na jednotkách na obou koncích aktivovány konce.
Každé zařízení je vybaveno přepínačem, který umožňuje výběr mezi otevřeným „O“ a ukončeným „T“. Ve výchozím nastavení jsou všechna ukončení aktivována u každého produktu Studer Innotec. Zařízení na konci vedení musí být nastavena na „T“ (jeden kabel) a všechna ostatní na „O“ (dva kabely).
JZ-50°/20xChaori 230<dává 5360W> na regl Midnite Classic 150<89A>,JV-90°/12xJinkoSolar 225<davá2700W> + <JZ-90° /8xGWL / Sunny Mono 310<dává 2480W> na regl MakeSkyBlue <60A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 2482
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín

Re: Studer informacie

Příspěvekod Lui » úte led 05, 2021 3:10 pm

jj,tie prístupové kódy mám
len čítanie parametrov bez možnosti zmeny je 460081
basic umožnuje nejaké základné zmeny parametrov 943274
expert by mal pustiť už naozaj takmer všetko 426468
Tie kody mám normálne v jednom návode...a tieto zmeny aj akceptuje,proste ked tam dám basic tak tam je,ak tam dám expert,tak tam je tiež,proste toto si zapametá,respektíve prepíše.
ak dobre viem potom ešte je instaler kód,alebo niečo také...ale to je absolutne nepotrebné v tak základnom nastavení ako je spodná hranica vypínacieho napetia...

ukončovacie prepínače mám na oboch na " T "
Cca 16kwp ::pv:: ,48V 7kAh Pb *batt* , 60V 1,2kAh , 15S 600P Lion *batt* + 60V 198Ah Lifepo4 *batt* , 5xMPPT VT-80, 12kw menič , záloha-6Kw UPS-keby dačo :) , BMV-600S , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:260Wp ::pv:: ,12V Pb 1000Ah *batt* , epsolar 10 dvakrát ,victron 350w sinus
Uživatelský avatar
Lui
 
Příspěvky: 1090
Registrován: pon srp 08, 2011 2:14 pm
Bydliště: Slovensko

Re: Studer informacie

Příspěvekod marko250 » úte led 05, 2021 3:59 pm

IMG_20210105_155252.jpg

IMG_20210105_155331.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
JZ-50°/20xChaori 230<dává 5360W> na regl Midnite Classic 150<89A>,JV-90°/12xJinkoSolar 225<davá2700W> + <JZ-90° /8xGWL / Sunny Mono 310<dává 2480W> na regl MakeSkyBlue <60A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 2482
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín

Re: Studer informacie

Příspěvekod Lui » úte led 05, 2021 4:11 pm

už som poprepínal tie prepínače hocijako,výsledok je vždy rovnaký,jednoducho to neprepíše hodnoty...a je jedno ktoré...
či nastavujem cez menu alebo cez tie štvorčíslia,ani tak to neprepíše..
už aj instaler kod prišiel ani cez to to nejde

jedinú vec čo to prepíše je zatial len basic expert alebo instaler

dakujem za každú pomoc,už som volal z polovicou fóra ked niekoho ešte niečo napadlo ako možnosť.

Pojde do regálu,neviem to dať do poriadku.... ::facepalm::
Cca 16kwp ::pv:: ,48V 7kAh Pb *batt* , 60V 1,2kAh , 15S 600P Lion *batt* + 60V 198Ah Lifepo4 *batt* , 5xMPPT VT-80, 12kw menič , záloha-6Kw UPS-keby dačo :) , BMV-600S , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:260Wp ::pv:: ,12V Pb 1000Ah *batt* , epsolar 10 dvakrát ,victron 350w sinus
Uživatelský avatar
Lui
 
Příspěvky: 1090
Registrován: pon srp 08, 2011 2:14 pm
Bydliště: Slovensko

Re: Studer informacie

Příspěvekod DanoP » úte led 05, 2021 4:25 pm

Lui píše:jj,tie prístupové kódy mám
len čítanie parametrov bez možnosti zmeny je 460081
basic umožnuje nejaké základné zmeny parametrov 943274
expert by mal pustiť už naozaj takmer všetko 426468

To nie su kody pre Installer, s tymi sa neda robit tovarensky reset ani menit parametre mimo QSP hranic.
Pisem pripojit XCom232i, na XCom sa pripojit z windows (napr. kabel USB-RS232) a utilitou scom.exe poslat prikaz pre reset do tovarenskeho nastavenia, alebo priamo menit pozadovane parametre.
Priklad pre reset som tu uz niekde daval, tak este raz
FaktoryReset.zip
.
Cez scom.exe sa daju citat aj nastavovat vsetky parametre.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
1770Wp monokryštál + Fangpusun MPPT 150/45 + Studer XTM4048 + 10kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
DanoP
 
Příspěvky: 765
Registrován: stř črc 06, 2016 11:27 am
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: Studer informacie

Příspěvekod Lui » úte led 05, 2021 4:47 pm

DanoP píše:s tymi sa neda robit tovarensky reset ani menit parametre mimo QSP hranic.


také nastavovanie nemám k dispozícií(nemám hardwer).

ináč nechcem meniť "mimo parametre" voči továrenskému možnému nastaveniu.
V dalších meničoch to nastavím bez problémov,len kvoly testovaniu nemiením zvesovať dalšie 50kg hebedo zo steny a odpájať z neho 150-tky káble :?
Cca 16kwp ::pv:: ,48V 7kAh Pb *batt* , 60V 1,2kAh , 15S 600P Lion *batt* + 60V 198Ah Lifepo4 *batt* , 5xMPPT VT-80, 12kw menič , záloha-6Kw UPS-keby dačo :) , BMV-600S , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:260Wp ::pv:: ,12V Pb 1000Ah *batt* , epsolar 10 dvakrát ,victron 350w sinus
Uživatelský avatar
Lui
 
Příspěvky: 1090
Registrován: pon srp 08, 2011 2:14 pm
Bydliště: Slovensko

Re: Studer informacie

Příspěvekod beethowen » úte led 05, 2021 5:28 pm

Lui píše:už som poprepínal tie prepínače hocijako,výsledok je vždy rovnaký,jednoducho to neprepíše hodnoty...a je jedno ktoré...
či nastavujem cez menu alebo cez tie štvorčíslia,ani tak to neprepíše..
už aj instaler kod prišiel ani cez to to nejde

jedinú vec čo to prepíše je zatial len basic expert alebo instaler

dakujem za každú pomoc,už som volal z polovicou fóra ked niekoho ešte niečo napadlo ako možnosť.

Pojde do regálu,neviem to dať do poriadku.... ::facepalm::

Zkusil bych ještě použít Installer kód, pokud ho tedy máš a při přihlášení jako Installer udělat Factory reset - je to položka 1287. Je to v menu Basic settings. Objeví se to tam až po zadání Installer kódu.
Nevím tedy jestli jsi to nedělal? Ale pozor všechna nastavení se smažou. Pokud tam máš něco důležitého nastavené, tak pozor!!!
Je to to samé co radí DanoP. On ti radí jenom to udělat po komunikaci, tam nemusíš být přihlášený pod žádným kódem. Ale zase musíš použít XCOM232i a SW Scom. Chápu, že každý to takto nedá.
Uživatelský avatar
beethowen
 
Příspěvky: 564
Registrován: pát čer 23, 2017 6:46 pm
Bydliště: Brno-venkov

Re: Studer informacie

Příspěvekod marko250 » úte led 05, 2021 5:50 pm

10.8 INSTALÁTOR - MODIFIKACE ÚROVNĚ PŘÍSTUPU MNOHO PARAMETRŮ { 5042}
10.8.1 INSTALLER - Změňte úroveň přístupu ke všem parametrům na: {5043}
Tato funkce umožňuje zcela změnit úrovně přístupu.
10.8.2 INSTALLER - Obnovení výchozí úrovně přístupu ke všem parametrům {5044}
Tato funkce umožňuje obnovit tovární přístupové prahové hodnoty parametrů Xtender.
JZ-50°/20xChaori 230<dává 5360W> na regl Midnite Classic 150<89A>,JV-90°/12xJinkoSolar 225<davá2700W> + <JZ-90° /8xGWL / Sunny Mono 310<dává 2480W> na regl MakeSkyBlue <60A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 2482
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín

Re: Studer informacie

Příspěvekod marko250 » úte led 05, 2021 6:12 pm

lui> a co stáhnout upravené nastavení z druhého XTH na SD kartu a následně v tom co nejde přepsat ho nahrát. Samozřejmě s parametry pro něj.
JZ-50°/20xChaori 230<dává 5360W> na regl Midnite Classic 150<89A>,JV-90°/12xJinkoSolar 225<davá2700W> + <JZ-90° /8xGWL / Sunny Mono 310<dává 2480W> na regl MakeSkyBlue <60A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
Uživatelský avatar
marko250
 
Příspěvky: 2482
Registrován: ned led 12, 2014 7:41 pm
Bydliště: Hlučín

Re: Studer informacie

Příspěvekod pete » úte led 05, 2021 9:26 pm

Lui píše:Zdravím.
Mám takú hlúpu,ale fakt hlúpu otázku:
V parametroch nemožem prepísať ani jednu hodnotu,na mnou požadovanú.
Konkrétne prah podpetia potrebujem znížiť na nejakých 39V ale nedovolí mi to ani o jednu desatinu znížiť voči povodnému nastaveniu (tuším je tam 42,6V) nieto ešte o cca 3 volty :oops:
Už som prehodil aj parameter basic na expert,ale ani tak to nedovolí prepísať.

Nevie mi náhodou niekto povedať v čom može byť zádrhel? už sa s tým babrem od rána,a došly mi nápady :?


Podívej se na hodnotu parametru 1550. Pokud je tam nula, přepiš to na 1 (v režimu INSTALLER) a pak už ti půjdou přepisovat i ostatní parametry.
pete
 
Příspěvky: 65
Registrován: úte srp 04, 2015 8:19 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod Lui » úte led 05, 2021 9:49 pm

pete píše:Podívej se na hodnotu parametru 1550. Pokud je tam nula, přepiš to na 1 (v režimu INSTALLER) a pak už ti půjdou přepisovat i ostatní parametry.


parameter 1550 sa nedá prepísať na nula alebo jedna, ale na toto čo je na fotke...dá sa tam napísať to štvorčíslie...ale nič sa nezmení ani potom,nedovolí to prepisovať ani tak.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Cca 16kwp ::pv:: ,48V 7kAh Pb *batt* , 60V 1,2kAh , 15S 600P Lion *batt* + 60V 198Ah Lifepo4 *batt* , 5xMPPT VT-80, 12kw menič , záloha-6Kw UPS-keby dačo :) , BMV-600S , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:260Wp ::pv:: ,12V Pb 1000Ah *batt* , epsolar 10 dvakrát ,victron 350w sinus
Uživatelský avatar
Lui
 
Příspěvky: 1090
Registrován: pon srp 08, 2011 2:14 pm
Bydliště: Slovensko

Re: Studer informacie

Příspěvekod pete » úte led 05, 2021 10:52 pm

Přístup k tomu parametru přes RCC je zaheslovaný. Nevím jak se spočítá přístupový kód k tomu parametru, nejspíš je k jeho výpočtu potřeba nějaký prográmek, tam se zadá ten "key" co je na displeji a program vypočítá přístupový kód a ten pak zadáš do RCC, pak se teprve dostaneš k tomu samotnému parametru. Já jsem to nastavoval přes XCOM, tam není žádná kontrola přístupu.
Buď ti tady někdo, kdo má installer přístupy, poskytne ten kód pro tvůj klíč a nebo zkus přístup přes XCOM.
pete
 
Příspěvky: 65
Registrován: úte srp 04, 2015 8:19 pm

Re: Studer informacie

Příspěvekod mgx » stř led 06, 2021 2:26 am

Reset do factory defaultu je jednoduchy.

1) nahraj si na SD kartu sformatovanu na FAT32 firmware. Standartne je firmware v podadresari 02.
Ak to chces zresetnut do defaultu, staci na SD karte premenovat adresar 02 na 03 a takto upravenu sd kartu vlozit do RCC02/03 a potvrdit upgrade/reset

Prides ale o vsetky nastavenia (ale to asi chces).

keby daco, napis, ponavigujem.
Uživatelský avatar
mgx
 
Příspěvky: 70
Registrován: stř dub 15, 2015 12:14 pm
Bydliště: Tatranska Lomnica

Re: Studer informacie

Příspěvekod DanoP » stř led 06, 2021 8:04 am

Obávam sa že to nepôjde, skúšal som to a QSP mi to neprepisalo. Jediné čo mi fungovalo bol reset cez XCom, ale je možné že som tam mal nejakú chybu.
1770Wp monokryštál + Fangpusun MPPT 150/45 + Studer XTM4048 + 10kWh LiFePO4, vlastny monitoring na https://www.mms-softec.sk/pip/
DanoP
 
Příspěvky: 765
Registrován: stř črc 06, 2016 11:27 am
Bydliště: Trnava, Slovensko

Re: Studer informacie

Příspěvekod redcrown » stř led 06, 2021 6:09 pm

mgx píše:Reset do factory defaultu je jednoduchy.

1) nahraj si na SD kartu sformatovanu na FAT32 firmware. Standartne je firmware v podadresari 02.
Ak to chces zresetnut do defaultu, staci na SD karte premenovat adresar 02 na 03 a takto upravenu sd kartu vlozit do RCC02/03 a potvrdit upgrade/reset

Prides ale o vsetky nastavenia (ale to asi chces).

keby daco, napis, ponavigujem.
Tenhle postup zresetuje jen XTM, nebo i jiné komponenty na sběrnici?
redcrown
 
Příspěvky: 894
Registrován: pát říj 12, 2012 7:15 pm
Bydliště: Severní Čechy

PředchozíDalší

Zpět na Studer

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Reputation System ©'