Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv led 26, 2023 10:38 pm
toxic_cz píše:
Jak jsi spokojený s tím regulátorem CM3024Z co se týče nastavení? Jde libovolně nastavit nabíjecí a vybíjecí parametry?
radex píše: Tenhle regulátor přednostně pouští proud do zátěže a až co je navíc, tak dá baterii. Což je naštěstí zrovna to co chci.
joseff píše:dobry napad!
ja taky pouzivam solarni susicku ovoce, ale neni az tak hi-tech:):
tomas píše:Pokud máte dva stejné panely se stejnou orientací a regulátor má omezení zpětného proudu, tak bych tam ty diody nedával. Je na nich zbytečná ztráta výkonu.
tomas píše:radex píše: Tenhle regulátor přednostně pouští proud do zátěže a až co je navíc, tak dá baterii. Což je naštěstí zrovna to co chci.
Podle mne je to jen marketingový blábol, mohli tam také napsat že tento regulátor zajistí trvalý součet 1+1=2 a technicky by to vyšlo na stejno.
radex píše:A pak jsem se bál toho částečného zastiňování. Koncem září mi po panelech asi hodinu před západem slunce běžel stín stromů a teď zase věž kostela.
joseff píše:radex:
jak susene ovoce skladujete? v tech sklenenych sklenicich? jsou to nejake specialni dozy nebo jsou to klasicke ctyrlitrove sklenice? zaujal me ten uzaver
vata píše:Zdravím, měnič: asi notoricky známé téma, ... Pan Hnilica z deramaxu mi doporučil na ledničku s <50W spotřeby aspoň 1500 střídač, klidně s modifikovanou sin.
Než jsem našla tohle fórum zkoušela jsem všelicos - omezovač náběhových proudů, dokonce dlouhý kabel k ledničce mi kdosi kdesi doporučil, ale samozřejmě nepomohlo.
Uživatelé procházející toto fórum: Ubermetrics [Bot] a 0 návštevníků