Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pon led 30, 2023 9:55 am
kodl69 píše:to Franta 2776 Ano, ale podle mě je jedno, jestli je to vyrobený v roce 2010 na jaře nebo na podzim, když už se shodneme na 10. měsíci, tak je to podle mě úplně jiný číslo, než 6-8 let, tohle je 12let, tj skutečnej čas odchodu lifepo4 do věčných lovišť. Co mám tak vypozorovaný, tak je hodně důležitý, co baterky zařily v první polovině života. Pokud to byla trakce, s nabíjením a vybíjením přes 1C, tak jim to nepřidá, stejně jako držení na víc než 90% SOC dlouhou dobu (UPS?) a pokud je takhle někdo trápil 10let, tak je to skutečně sázka do loterie, jak na tom budou. Třeba baterky, který ležely 4 roky v nevytápěným skladu by asi krom kódu výroby nikdo nedokázal identifikovat jako tzv. "špatně skladovaný" a nic se jim neděje ani za dalších 5 let "domácího šmrdlání" což je v mým podání nabíjení 0.1C vybíjení špičkově 0.3C. Otázka je, jakou životnost budou mít ty "novodobý" články v hliníkovejch pouzdrech, má to někdo dýl než 5 let?
soami píše:Teď nechápu. Jakože prodejce je pořád ta samá osoba?
knopis píše:...na štítku je 290W
Pokud by tam někdo tady z okolí jel tak bych měl o pár kousků zájem...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků