Tak jsem si dneska trochu hrála a postavila si ze stavebnice za 150.- Kč jednoduchou tyristorovou regulaci, na ni zapojila 1kW přímotop, a ono to funguje

V čase přebytků si teď můžu ohřát záda. Možná ušetřím v zimě trochu dřeva. Měnič 1K2 to zvládá, ale jdou ty pulsy slyšet. Ostatní elektronika taky jede souběžně bez protestů. Vzhledem k tomu, že slunce bylo už nízko, jsem to mohla pustit jen na cca 200W, aby to celé zůstalo ve floatu, ale i tohle málo to topení zvlažní.
Tak až zas bude slunečno, jsem připravena zjistit konečně, jaký mám max možný denní výkon.
A další zpráva - mé 400Ah hýčkané olovo jde do kytek

A to mu není ani rok. K ránu už neutáhne spustit lednici - resp. samozřejmě by utáhlo, ale zabere podpěťová ochrana (už na 11,9V). A druhý den nepojme víc než odhadem 1 kWh. Takže v noci jede lednička potupně na DS
Takže, abrams měl samozřejmě pravdu, kdo pořizuje FVE s olovem, tak musí šíleně předimenzovat, nebo zkrátka počítat s tím, že je to ani ne na rok...
Pořád se těch LiFeYPo obávám, příjde mi to komplikované, neusazené, příliš blackbox, ale budu muset chtě nechtě...