AC elektroměr a modifikovaný sinus
Home Assistant, Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...
- petrzobran
- Reputace: 10
AC elektroměr a modifikovaný sinus
Je nějaký elektroměr, co vydrží modifikovanej sinus?
Po jedné kW se začal otevírat.-
- Reputace: 70
Re: AC elektroměr a modifikovaný sinus
Co je tohle za typ?
Jo ty desulfátory by takhle měly být zapojené správně.
- petrzobran
-
Jde to rozkuchnout a ukázat to místo, kde se to pálilo, co je tam za součástky?
- petrzobran
-
Mám obavu, že všechny tyhle malé jednofázáky jsou zapojené téměř stejně (ADE7755 nebo ATE7755 čip).
Není to moc zřetelné, ale vypadá to, že je tam velký odpor a ten tmavočervený kondenzátor v sérii. Nevidím na zapojení, jestli je to jen odrušovací nebo jestli to napájí elektroniku. Obojí je možné. Každopádně ten kondenzátor je vypočítán na 50Hz a ne na modifikovaný sinus, nebo obdélník, kde je vysoký podíl vyšších frekvencí, takže propouští víc, než by měl. Proto začne topit ten odpor a utíkat z krabičky.
a) Zkusil bych vyměnit ten kondenzátor za poloviční až čtvrteční hodnotu (na stejné napětí!) a mohlo by to fachat.
b) Nastalo přepětí a ten kondenzátor se zkratoval - přeměřit a eventuelně vyměnit.
c) nebo je chyba někde úplně jinde
Není to moc zřetelné, ale vypadá to, že je tam velký odpor a ten tmavočervený kondenzátor v sérii. Nevidím na zapojení, jestli je to jen odrušovací nebo jestli to napájí elektroniku. Obojí je možné. Každopádně ten kondenzátor je vypočítán na 50Hz a ne na modifikovaný sinus, nebo obdélník, kde je vysoký podíl vyšších frekvencí, takže propouští víc, než by měl. Proto začne topit ten odpor a utíkat z krabičky.
a) Zkusil bych vyměnit ten kondenzátor za poloviční až čtvrteční hodnotu (na stejné napětí!) a mohlo by to fachat.
b) Nastalo přepětí a ten kondenzátor se zkratoval - přeměřit a eventuelně vyměnit.
c) nebo je chyba někde úplně jinde
- mypower.cz
- R.I.P.
- Reputace: 521
Stejne jako tenhle elektromer dopadl muj baumaxovy digi wattmetr na modif. sinusu. S JiriKem jsme nedavno u me o tom diskutovali, uz mam nove soucastky, zkusim si ho taky pospravovat . Jak pise solarnik, rychle frekvence ktere se vyskytuji u ostreho prepinani modif. sinususu tomu napajecimu obvodu vyladenemu na 50HZ sinus nedelaji vubec dobre ..
- Frenky
- Reputace: 136
- Lokalita: Doubravička
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8700
- Kapacita baterie [kWh]: 25
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Potvrzuji, stejne dopadlo i moje casove rele. Po vymene relatka z 24V na 12V a uprave vstupniho obvodu (vynechani zminovaneho RC clenu) se mi jej podarilo preskolit na stejnosmerne napajeni (DC 12V). Ale elektromer radeji nepreskolovat, hrozi uraz elektrickym proudem. BACHA !!mypower.cz píše:Stejne jako tenhle elektromer dopadl muj baumaxovy digi wattmetr na modif. sinusu.
24x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, 2x Regulátor STUDER VT-80, 2x Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, 1x AKU 48V LFP200Ah 1x AKU 48 V LFP280Ah. Řizení a dohled, SDS, vlastní vyčítání arduinem DUE v krabičce (ARMOSY), export dat do RPi s databází a html stránkou.
http://95.85.214.80, viewtopic.php?t=4809
- dedo
Filipe, ak ste vypátrali hodnotu toho odporu pred kondenzátorom, sem s ňou, prosím ! Na svojom kúsku uhlíku nevidím ani nenameriam nijaký údaj....muj baumaxovy digi wattmetr na modif. sinusu. S JiriKem jsme nedavno u me o tom diskutovali, uz mam nove soucastky...
-
- Reputace: 67
Tak součástky jsme určili prostou úvahou. Až to Filip vyzkouší, dá vědět...dedo píše:Filipe, ak ste vypátrali hodnotu toho odporu pred kondenzátorom, sem s ňou, prosím ! Na svojom kúsku uhlíku nevidím ani nenameriam nijaký údaj....muj baumaxovy digi wattmetr na modif. sinusu. S JiriKem jsme nedavno u me o tom diskutovali, uz mam nove soucastky...
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
- dedo
- petrzobran
Ja už to mám hotový vyměněn odpor a kondík 470nF630V vyměněn za 104nF630V z AT zdroje
zítra vyzkouším a uvidím
zítra vyzkouším a uvidím
-
- Reputace: 11
používám jednofázový digitální elektroměr ABB OD 1065 a s modifikovanou sinusoidou nemá sebemenší problém.
Měnič AEG.
Měnič AEG.
-
- Reputace: 0
Dobrý den,
máte nějaké další zkušenosti s elektroměrama u modifikované sinusovky? Mám regulátor MR4316AC+ a zkusil jsem napojit elektroměr INEPRO PRO1S. Bohužel dopadl podobně, jako elektroměr na začátku diskuze. A to je všude napsáno, že jsou elektroměry zkoušeny na FV systémy.
Má někdo tip na elektroměry, které by byly funkční?
máte nějaké další zkušenosti s elektroměrama u modifikované sinusovky? Mám regulátor MR4316AC+ a zkusil jsem napojit elektroměr INEPRO PRO1S. Bohužel dopadl podobně, jako elektroměr na začátku diskuze. A to je všude napsáno, že jsou elektroměry zkoušeny na FV systémy.
Má někdo tip na elektroměry, které by byly funkční?
- Frenky
- Reputace: 136
- Lokalita: Doubravička
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8700
- Kapacita baterie [kWh]: 25
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Nejspolehlivější rada zní. Měnič s modifikovanou sinusovkou zahodit do koše a pořídit něco normálního. Stejně jako dopadla elektronika v elektroměru může dopadnout elektronika která je napojena za měnič s modifikovanou sinusovkou. (vlastní zkušenosti). Jediné místo měniče s modifikovanou sinusovkou může být na napájení nějakého topného tělesa (topení, boiler), nebo klasických žárovek.
24x Solární panel JINKO SOLAR 225 Pmpp=225W, 2x Regulátor STUDER VT-80, 2x Střídač Studer XTM 4000-48, BSP, RCC, 1x AKU 48V LFP200Ah 1x AKU 48 V LFP280Ah. Řizení a dohled, SDS, vlastní vyčítání arduinem DUE v krabičce (ARMOSY), export dat do RPi s databází a html stránkou.
-
A tak já to právě mám zapojené pouze na bojler, takže mi to víceméně nevadí. Ale rád bych si měřil vyrobenou energii a s informací dál pracoval - statistiky a tak...
- abrams
- Reputace: 427
- Lokalita: Brno
Zdravím ,
zkusil bych Křižíkůl elměr . Ty digitální cimprliny sou moc choulostivý .
Elektronům zdar
zkusil bych Křižíkůl elměr . Ty digitální cimprliny sou moc choulostivý .
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič 48MWh+ , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
Zkusit....to bych ho musel koupit....a takhle jsem zkusil už ty inepro a celkem pochybuji, že by mi to vyreklamovali, takže nejspíš vyhozené prachy. Mno uvidíme. Spíš mi šlo o to, jestli někdo nemá nějaké zkušenosti. Chtěl bych impulsní výstup, který bych mohl načítat PLCčkem.
-
- Reputace: 126
- Lokalita: Praha 6
Elekktronické jsou na tom modifik. sinusu v háji, dle mého kamaráda tam na napájení vlastního měřáku dochází k velkému nárůstu napětí na odporu a kondenzátoru, které zajišťují napájení vlastního měřáku a dopadne to viz vaše foto. (sice mi vysvětlil proč, ale už zase nevím). Takže mi napájení upravil a je po problému. Počítám, že jednoduchá konstrukce vlastního napájení přístroje bude ve všem stejná, takže všechny bez úpravy pojdou, viz vaše foto.
Nemám rád tenhle stát.
- rottenkiwi
- Reputace: 286
- Lokalita: SO, SK
Ja som používal niekoľko mesiacov na mod sin. Hutermann HT-1M a prežil to. Ale bol teplý.
Ale to treba vedieť, či ten mod. sin. je naozaj mod. sin a tie náhodou trapéz.
Ale to treba vedieť, či ten mod. sin. je naozaj mod. sin a tie náhodou trapéz.
DC-AC inverter REC Lion DC-AC ESP32 DIY inv. 15 GB za sekundu DIY MPPT Holder
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Modifikovany sinus + pivni chlazeni
od dumi » » v DC-AC měniče, střídače, invertory
Modifikovany sinus + pivni chlazeni
- 10 Odpovědi
- 1839 Zobrazení