Úvodní strana fóra
Souhrn tématu
Úvodní stránka fóra prošla nedávnou změnou, která přináší modernější a přehlednější design, zejména pro mobilní zařízení. Změna je technicky motivovaná sjednocením vzhledu a odstraněním zastaralého kódu, což zlepšuje bezpečnost a výkon serveru. Stránka je stále ve vývoji a uživatelé jsou vyzváni k podnětům na zlepšení.
-
soami
- Reputace: 108
- Lokalita: Posázaví
- Systémové napětí: 48V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Úvodní strana fóra
Aktuální vzhled úvodní stránky, resp. její zrušení, je dočasná, nebo trvalá změna?
-
cipis
- Moderátor
- Reputace: 950
- Lokalita: blízko Brna
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 13+ kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 40+26
Re: Úvodní strana fóra
Je vidět, kolik lidí a kdy tu stránku používalo, když se ptáš teprve teď 
16+ kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ, 2700 Wp mikroinvertory
Regulátory Epever a Victron
MP 24/5000 + Deye mikroinvertory 1+2,2 kW (můj byt + máti byt)
MP 24/1200 inet, sit, kamery atd.
Phoenix 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40+ kWh staré olovo 26+ kWh Li-Ion
několik dalších MP jako záložní zdroje na různých místech
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Regulátory Epever a Victron
MP 24/5000 + Deye mikroinvertory 1+2,2 kW (můj byt + máti byt)
MP 24/1200 inet, sit, kamery atd.
Phoenix 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40+ kWh staré olovo 26+ kWh Li-Ion
několik dalších MP jako záložní zdroje na různých místech
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
-
soami
- Reputace: 108
- Lokalita: Posázaví
Tak já vidím změnu až dnes - ještě včera byla úvodní stránka původní. Proto se ptám. Jako správná "konzerva" jsem z toho zmatený.
- TomHC
- Reputace: 813
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Výkon panelů [Wp]: 8820
- Kapacita baterie [kWh]: 30
Ja som tam teraz klikol a tiež to vidím prvý krát. Možno pred týždňom som tam klikol a myslím že bola tiež ešte po starom...
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér
-
mdockal
- Reputace: 1
Předevčírem byla určitě ještě postaru. Možná ještě včera ráno ale tím si nejsem jistý na 100%.
-
lzahradil
- Site Admin
- Reputace: 391
- Lokalita: blízko Plzně
- Výkon panelů [Wp]: 5840
- Kapacita baterie [kWh]: 28
Nová úvodní stránka byla nasazena dnes brzo ráno kdy většina z vás spala aby si toho nikdo nevšiml
Přípravy začaly zhruba po 1:00 a postupně se ladily věci kolem kompatibility a zabezpečení (aby vše fungovalo korektně i mimo fórum).
Důvod změny je hlavně technický a praktický: sjednocení vzhledu s fórem, lepší zobrazení na mobilech a hlavně odstřižení starého kódu, který byl psaný pro dnes už dávno nepodporovanou verzi PHP (údržba, bezpečnost, kompatibilita).
Po přepnutí do nové verze je znát i nižší zátěž serveru (hlavně paměť a CPU).
Stránka je pořád ve vývoji. Zatím je tam to nejpoužívanější z původní verze, tzn. přehled nedávných témat.
Rozdíl je hlavně v zobrazení: už to není ve „středním panelu“, ale v rámci celé stránky, což je přehlednější na mobilu i na velkých monitorech.
Pokud vám tam něco chybí nebo máte konkrétní nápad co doplnit/zlepšit, napište to sem. Projdu to a co bude dávat smysl, doplním.
Důvod změny je hlavně technický a praktický: sjednocení vzhledu s fórem, lepší zobrazení na mobilech a hlavně odstřižení starého kódu, který byl psaný pro dnes už dávno nepodporovanou verzi PHP (údržba, bezpečnost, kompatibilita).
Po přepnutí do nové verze je znát i nižší zátěž serveru (hlavně paměť a CPU).
Stránka je pořád ve vývoji. Zatím je tam to nejpoužívanější z původní verze, tzn. přehled nedávných témat.
Rozdíl je hlavně v zobrazení: už to není ve „středním panelu“, ale v rámci celé stránky, což je přehlednější na mobilu i na velkých monitorech.
Pokud vám tam něco chybí nebo máte konkrétní nápad co doplnit/zlepšit, napište to sem. Projdu to a co bude dávat smysl, doplním.
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
-
Migel
- Reputace: 288
- Lokalita: Pod Karpatmi
Za mna super!
Rano som si to vsimol, lebo najskor mi neslo nacitat mypower a potom ked som to skusil neskor, tak uz to nacitalo tento novy vzhlad.
Rad som sa na mobile pozeral na hlavnu stranku a videl prehlad toho aktualneho ale teda musim povedat ze takto je to tiez super!Teraz to bude iba sila zvyku.
Na PC som este nebol tak neviem ako to tam vyzera, ale na telefone je to fajn.
Fakt super aj tie nahlady danych tem aj ked obsahuju nejaky obrazok tak je to vidiet.
Super!
Rano som si to vsimol, lebo najskor mi neslo nacitat mypower a potom ked som to skusil neskor, tak uz to nacitalo tento novy vzhlad.
Rad som sa na mobile pozeral na hlavnu stranku a videl prehlad toho aktualneho ale teda musim povedat ze takto je to tiez super!Teraz to bude iba sila zvyku.
Na PC som este nebol tak neviem ako to tam vyzera, ale na telefone je to fajn.
Fakt super aj tie nahlady danych tem aj ked obsahuju nejaky obrazok tak je to vidiet.
Super!
JZ-2s5p 3,8kWp >> Epever 8415 AN
JV-2s3p 2,7kWp >> Epever 6415 AN
2x Victron MP2 5000V/A paralelne
48V 760Ah/35kWh Li-ion
a stále v štádiu budovania
(rozširovania)
JV-2s3p 2,7kWp >> Epever 6415 AN
2x Victron MP2 5000V/A paralelne
48V 760Ah/35kWh Li-ion
a stále v štádiu budovania