Solax X3 Hybrid G4 upgrage na ARM 1.47 a DSP 1.50
Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
- vlasta6813
- Reputace: 0
- Lokalita: Vsetín
Solax X3 Hybrid G4 upgrage na ARM 1.47 a DSP 1.50
Dobrý den,
provedl jsem upgrage na ARM 1.47 a DSP 1.50 a zřejmě je v tomto FW jedna nepříjemná "chybička". Není funkční nastavení "HotStandby Settings", respektive střídač se chová stejně při nastavení na "Disable" nebo "Enable". Veškerá spotřeba, i velmi nízké příkony na straně zátěže klidně i 10W, jsou kryty v noci z baterie a střídač nikdy nepřejde do Idle módu. Nepodstatná změna nastala rovněž v SW zobrazování toku energií a zdá se mi, že vnitřní PID regulátor střídače má rychlejší odezvy na výkonové změny FV výroba/spotřeba domu/export do sítě/import ze sítě. Vše myslím ku přínosu uživatele, pouze Hot Standby zbytečně "krmí" vlastní spotřebu měniče z baterií při nesmyslně malých odběrech a jak jsem uvedl - "neuspí se" střídač!
Vlasta
provedl jsem upgrage na ARM 1.47 a DSP 1.50 a zřejmě je v tomto FW jedna nepříjemná "chybička". Není funkční nastavení "HotStandby Settings", respektive střídač se chová stejně při nastavení na "Disable" nebo "Enable". Veškerá spotřeba, i velmi nízké příkony na straně zátěže klidně i 10W, jsou kryty v noci z baterie a střídač nikdy nepřejde do Idle módu. Nepodstatná změna nastala rovněž v SW zobrazování toku energií a zdá se mi, že vnitřní PID regulátor střídače má rychlejší odezvy na výkonové změny FV výroba/spotřeba domu/export do sítě/import ze sítě. Vše myslím ku přínosu uživatele, pouze Hot Standby zbytečně "krmí" vlastní spotřebu měniče z baterií při nesmyslně malých odběrech a jak jsem uvedl - "neuspí se" střídač!
Vlasta
- pczlin
- Lokalita: Zlín
- Výkon panelů [Wp]: 8
- Kapacita baterie [kWh]: 22
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: ANO
Re: Solax X3 Hybrid G4 upgrage na ARM 1.47 a DSP 1.50
Dobrý den, mohu poprosit o link nebo soubory pro upgrade solaxu na: ARM 1.47 a DSP 1.50
Moc děkuji.
pczlin@email.cz
Moc děkuji.
pczlin@email.cz
-
- Lokalita: Bystřice pod Hostýnem
No mě právě po aktualizaci na tuto verzi střídač "žere" ze sítě 2x tolik co dříve. Každá změna zátěže znamená nemalé přicucnutí zvenku. Aktualizoval jsem dnes, tak že funkci HotStandby zjistím až v noci. Odkaz na stažení je zde: https://ops.gbc-solino.cz/files/X3_Hybr ... 7_1_50.zip
Mě spíš zajímá, nemáte někdo uloženu předešlou verzi 1.44/1.46? Já jsem si ji nenechal, a na gbc solino je jen aktuální + nějaká starší.
Mě spíš zajímá, nemáte někdo uloženu předešlou verzi 1.44/1.46? Já jsem si ji nenechal, a na gbc solino je jen aktuální + nějaká starší.
-
- Lokalita: Bystřice pod Hostýnem
Jak toto můžou vydat! Opravdu nefunguje HotStandby.. A spotřeba z venku je 3x větší než s předešlým firmwarem 1.44/1.46. To všem ostatním funguje?