Prodám 40 článků KPM160.
Archiv ukončených inzerátů
-
Prodám 40 článků KPM160.
Prodám 40 louhových článků (20ks plech + 20ks plast) = 8 nosičů = 48V/160Ah NiCd akumulátorů KPM160. Ač starší, tak stále v dobré "kondici". Čisté, na každém článku je funkční těsnění, pólové nástavce a propojky s antikorozní vazelínou. Stále připojeno do FVE.
Při prodeji přeměříme kapacitu jednotlivých článků.
Smržovka.
Cena 10000Kč.
Při prodeji přeměříme kapacitu jednotlivých článků.
Smržovka.
Cena 10000Kč.
-
- Lokalita: Liberec
Re: Prodám 40 článků KPM160.
Dobrý den, jaká je reálná kapacita tohoto pole? Ve sběrně nebezpečného odpadu Vám nic nedají, já nabízím 5 000,- Kč
-
- Lokalita: Boskovice
Kapacita pole = kapacita nejhoršího článku.
Měření článků by mělo smysl při odběru například 50A a více - bude to možné?
Ve šrotě nedají nic, ale jsem ochoten něco dát jak za šrot, případně i když se najdou články nefunkční/s horšími parametry než je průměr (tedy když bude sada pro 48V provoz nepoužitelná).
Nebylo by lepší do inzerátu zrovna napsat tu kapacitu při nějakém rozumném proudu?
Doprava - lze někam přiblížit, nebo pouze osobní odběr? Všechny články jsou v boxech?
Měření článků by mělo smysl při odběru například 50A a více - bude to možné?
Ve šrotě nedají nic, ale jsem ochoten něco dát jak za šrot, případně i když se najdou články nefunkční/s horšími parametry než je průměr (tedy když bude sada pro 48V provoz nepoužitelná).
Nebylo by lepší do inzerátu zrovna napsat tu kapacitu při nějakém rozumném proudu?
Doprava - lze někam přiblížit, nebo pouze osobní odběr? Všechny články jsou v boxech?
-
Pohodový den, díky za zájem.
Dle funkčnosti odhaduji 70-75% kapacity aku, který je stále v provozu. Cca kapacitu zjišťuji pomocí zátěžáku ZB2, který má 0,01 ohm rezistor. Je hned vidět, zda je článek proudově "tvrdý" nebo ne. Jednou za rok je takto "projedu" a nejslabší článek(ky) je vyměněn, vypláchnut a dostane nový elit. Měření přesné kapacity z důvodu časové náročnosti nedělám.
Všechny články jsou v nosičích, viz fota.
Dopravu můžu zajistit, ale chci, aby případný nový majitel byl u měření zátěžákem, nejslabší článek můžeme vyměnit.
Prodávám je pouze z důvodu nabídky KPM250, na další už není místo...
Dle funkčnosti odhaduji 70-75% kapacity aku, který je stále v provozu. Cca kapacitu zjišťuji pomocí zátěžáku ZB2, který má 0,01 ohm rezistor. Je hned vidět, zda je článek proudově "tvrdý" nebo ne. Jednou za rok je takto "projedu" a nejslabší článek(ky) je vyměněn, vypláchnut a dostane nový elit. Měření přesné kapacity z důvodu časové náročnosti nedělám.
Dopravu můžu zajistit, ale chci, aby případný nový majitel byl u měření zátěžákem, nejslabší článek můžeme vyměnit.
-
Hm, ale takovým postupem lze maximálně zjistit jestli je článek měkký nebo tvrdý při krátkodobé zátěži. O kapacitě to neříká vlastně nic - ten zátěžák je tam pár vteřin. Výměna elektrolytu samozřejmě sníží vnitřní odpor, ale kapacitu nějak zásadně ovlivnit nemůže. Navíc pokud je v sérii těch 40 článků, tak při vybíjení hrozí přepólování jednoho z článků - i kdyby byl tvrdý.Jindřich píše: ↑stř čer 05, 2024 8:26 am Pohodový den, díky za zájem.
Zájem bych měl,ale mám to daleko a cena je vysoká - to bez debaty. Ale jet na místo by mělo smysl leda tehdy, že byste zkusit celou baterii zatížit například 50A (to je za měničem takových 2400W) a průběžně měřil napětí na článcích. Jakmile by na jednom z nich padlo napětí na 0,9V, je to současně vybitý stav celé baterie.. A to je údaj, který je podstatný. Vzhledem k předpokládané kapacitě to není test na půl dne, odhaduji, že nejpozději za +- 2 hodiny by bylo hotovo a změřeno - vzhledem ke stáří článků. Podle výsledku se dá debatovat o ceně i smyslu nákupu. A ten test zopakovat před odvozem.
KPM250 by mne taky zajímaly - v jakémkoliv počtu.
-
Mým příspěvkem možná pomohu Jindřichovi dostat se do cenové reality s NicD
Koupil jsem 130ks NiCd článků 120Ah za 2 tis. Kč všechny články bez matic a bez propojek a někde chyběly zátky. Koupil jsem 280 ks M22 matic s jemným závitem , dokoupil špunty ,vyrobil měděné propojky mezi články , a vyrobil kovovou konstrukci . To stálo dalších 5tis.kč Fotka jak celé vše vypadalo
je zde
viewtopic.php?p=63600#p63600
a po letech používání jsem prodal včetně matic s jemným závitem , měděných propojek, kovové červené konstrukce a 3ks pojistek v pojistkových odpínačů OEZ vše dohromady 130ks článků - 12kWh za 2 tis.Kč v duchu myšlenky - použité aku zdarma nebo za cenu kovu.
Inzerát kde jsem prodal NiCd 130ks + příslušenství za 2 tis.Kč je zde
viewtopic.php?p=147218#p147218
NiCd jsou hodně odolné a pokud se někdy nějaký článek přepoloval, tak to přežil.
Koupil jsem 130ks NiCd článků 120Ah za 2 tis. Kč všechny články bez matic a bez propojek a někde chyběly zátky. Koupil jsem 280 ks M22 matic s jemným závitem , dokoupil špunty ,vyrobil měděné propojky mezi články , a vyrobil kovovou konstrukci . To stálo dalších 5tis.kč Fotka jak celé vše vypadalo
je zde
a po letech používání jsem prodal včetně matic s jemným závitem , měděných propojek, kovové červené konstrukce a 3ks pojistek v pojistkových odpínačů OEZ vše dohromady 130ks článků - 12kWh za 2 tis.Kč v duchu myšlenky - použité aku zdarma nebo za cenu kovu.
NiCd jsou hodně odolné a pokud se někdy nějaký článek přepoloval, tak to přežil.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dotace NE, 6,9kWp ,reg.Harmonie Ver.1, 60A,aku 4kWh LTO,BMS Sokol 400E,řízení Leonardo, LF a HF měnič vlastní Ver.1 a Ver.2, LF Modrá trojka 3kVA,modul HIS,ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.1
Příprava instalace panel 18kWp,reg.Harmonie12kW Ver.4,měnič AC-DC-AC 1f PECKA 22kW,BMS Sokol 400E řízení Leonardo 360V, modul HIS, DC modul AFDD,modul chytré řízení,Aku 360V, ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.4
Dotace NE, 6,9kWp ,reg.Harmonie Ver.1, 60A,aku 4kWh LTO,BMS Sokol 400E,řízení Leonardo, LF a HF měnič vlastní Ver.1 a Ver.2, LF Modrá trojka 3kVA,modul HIS,ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.1
Příprava instalace panel 18kWp,reg.Harmonie12kW Ver.4,měnič AC-DC-AC 1f PECKA 22kW,BMS Sokol 400E řízení Leonardo 360V, modul HIS, DC modul AFDD,modul chytré řízení,Aku 360V, ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.4
-
Díky, je řečeno vše podstatné...kyocera píše: ↑ned čer 09, 2024 6:44 am Mým příspěvkem možná pomohu Jindřichovi dostat se do cenové reality s NicD
je zde
Co se týká toho přepólování článků - ano přežije, souhlasím. Ale dobře mu to nedělá. V případě óbrprůšvihu se daterie dá takto vyždímat, ale v běžném provozu se to nesmí stávat...
Ale mám pocit, že jsme Jindřichovi dost znechutili prodej
Nicméně pokud zmení cenu a/nebo udělá to měření, co jsem popisoval, tak zájem pořád mám...
-
Nová cena 7500Kč.
-
Odpíchnu se od zkušenosti Kyocerovy:
reálná kapacita článků může být cca 63% původní kapacity, čili v případě 160Ah článků asi 101Ah.
Kyocera píše, že prodal 12kWh reálných za 2 000,- Kč. Ok, třeba se toho všeho chtěl zbavit rychle, tj. mohl by dostat třeba 4000,- kdyby dva měsíce počkal. To vychází na cenu 333 Kč/kWh u reálně fungující baterie.
Vaše baterie může mít (ale to nevíme a vy jste neotestoval) odhadem 4,8kWh, což by odpovídalo 1600,-Kč s tím, že se kupuje zajíc v pytli.
Nabídnu 2000,- s tím, že to risknu a vezmu vše jak to je i bez měření.
Nabídka Poustecaka je tedy výrazně lepší. Ale pokud mohu koupit nové profi LiFePo za 2800,-Kč/kWh (třeba zde na fóru inzerát Martin2190), tak se asi nedá čekat, že se NiCd v neznámém stavu prodají za 2100,- Kč/asi reálná 1kWh...
-
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Kde je na internetu na prodej NiCD za 333Kč/reálnou kWh? Je to dost otravný sledovat takový hlody, pokud něco chci, buď akceptuji cenu, navrhnu jinou cenu, ale nepřesvědčuji prodávajícího proti desátému přikázání. Není vhodné si zaměňovat nevhodné chování s obchodním vyjednávání.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT
-
- Lokalita: blízko Brna
A úplně stejně není vhodné si zaměňovat bazar s diskuzí.
Jak jsem už několikrát psal, upozornění na nereálnou cenu je tolerováno.
Prodáváme to tu sami sobě, ne za účelem výdělku.
Jak jsem už několikrát psal, upozornění na nereálnou cenu je tolerováno.
Prodáváme to tu sami sobě, ne za účelem výdělku.
13,38 kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
-
Prodáno.