EUsun 5,6Kw nepřepíná na FVE
Souhrn tématu
Uživatelé diskutují problém se střídačem EUsun 6kW, který po přetížení nepřepíná správně na fotovoltaickou elektrárnu (FVE). Zařízení nabíjí baterii ze slunce, ale spotřebiče napájí jen ze sítě, přepnutí na FVE funguje jen po odpojení sítě. Komunita radí zkontrolovat nastavení, zejména přechodové napětí a režim SBU, aby se problém vyřešil.
-
Thomeless
- Reputace: 0
EUsun 5,6Kw nepřepíná na FVE
Ahoj,
jdu si pro radu. Manželce se v létě podařilo přetížit střídač EUsun a ten se od té doby chová divně. Resp. ze slunce je schopný nabíjet baterku, ale připojené spotřebiče zásobuje jen ze sítě. Když mu jí utrhnu tak se pak většinou odhodlá a přepne na FVE a drží až do vybité baterií. Pak už zase drží jen na síti a do FVE se mu nechce.
Neřešil někdo podobný problém?
jdu si pro radu. Manželce se v létě podařilo přetížit střídač EUsun a ten se od té doby chová divně. Resp. ze slunce je schopný nabíjet baterku, ale připojené spotřebiče zásobuje jen ze sítě. Když mu jí utrhnu tak se pak většinou odhodlá a přepne na FVE a drží až do vybité baterií. Pak už zase drží jen na síti a do FVE se mu nechce.
Neřešil někdo podobný problém?
-
mirekcafa
- Reputace: 32
- Lokalita: českotřebovsko
- Systémové napětí: 48V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: EUsun 5,6Kw nepřepíná na FVE
Nastaveno na SBU??
Měnič Easun SMX II 5,6 Kw, 8x Huasun HTJ 445Wp stříbrný rám, bifaciální, Lifepo4 16x 105 AH JK BMS
- TomHC
- Reputace: 722
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8820
- Kapacita baterie [kWh]: 30
Alebo príliš vysoké napätie na prechod z bypassu.
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér
-
Soban
- Reputace: 301
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
Podle mě špatně nastavené.
Takže pokud to pořád nefunguje tak musíš napsat jak to máš nastavené a můžeme to skouknout.
Takže pokud to pořád nefunguje tak musíš napsat jak to máš nastavené a můžeme to skouknout.
3,6kWp
| 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh