Home Assistant MotionEye

Diskuze, rady a návody ohledně HomeAssistant
kodl69
Příspěvky: 7431
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Home Assistant MotionEye

Příspěvek od kodl69 »

doinstaloval jsem si MOTIONEYE do HA, celkem to funguje, akorát mi nejde přidat další kamery, protože od čínskejch shitů nejsem schopen najít RSTP URL, a ani netuším, jak to případně nastavit, když kamera nemá klasický web rozhraní na portu 80 ani 443. Nemáte někdo tip, co s tím? jde o tohle: https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... 18027gvV7Q
https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... 1802Iq6zVa
https://www.aliexpress.com/item/3294656 ... 1802Iq6zVa
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
Uživatelský avatar
TomHC
Příspěvky: 1356
Registrován: pát lis 11, 2022 8:14 am
Lokalita: Hlohovec, SR
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5520
Kapacita baterie [kWh]: 14
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Hlohovec, SR

Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvek od TomHC »

kodl69 píše:doinstaloval jsem si MOTIONEYE do HA, celkem to funguje, akorát mi nejde přidat další kamery, protože od čínskejch shitů nejsem schopen najít RSTP URL, a ani netuším, jak to případně nastavit, když kamera nemá klasický web rozhraní na portu 80 ani 443. Nemáte někdo tip, co s tím? jde o tohle: https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... 18027gvV7Q
https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... 1802Iq6zVa
https://www.aliexpress.com/item/3294656 ... 1802Iq6zVa
Použi Port scanner, ten ti prezradí sieťové porty na ktorých beží RSTP aj ostatné služby.

https://www.advanced-port-scanner.com/
aps.PNG
MUST PV1800 VHM 48V 5.5kW, 5.52kWp (12x TPL mono 460W, 2S2P východ, 2S4P juh), 16x 280 Ah LiFePO4 (14.3 kWh) BMS JBD-AP21S001-L21S-200A-B, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485 + UART). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome
silverfox
Příspěvky: 55
Registrován: čtv říj 20, 2022 6:07 am
Lokalita: u Plzně
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: u Plzně

Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvek od silverfox »

Zdravím, všechny 3 kamery by měli mít ONVIF (otázka je dodržení standartu) - zkuste Onvif device manager : https://sourceforge.net/projects/onvifdm/
+ jestli má Ha nějaký onvif plugin
kodl69
Příspěvky: 7431
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvek od kodl69 »

motiomeye je dvr jako addon HA, ale tam se při konfiguraci kamery zadává URL RSTP streamu. A u těchto kamer je neznám ani nikde nemůžu najít.
tipy na sw dobrý, ale wokna už mám jenom prosklený, některý s kličkou na otevření...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
cipis
Příspěvky: 4498
Registrován: pon srp 16, 2021 9:31 pm
Lokalita: blízko Brna
Bydliště: blízko Brna

Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvek od cipis »

Onvif je "protokol", kterým ty kamery posílají video stream, tak potřebuješ něco, co ten onvif umí.
RSTP stream nepodporují všechny kamery.
9,77 kWp: 6240 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 2 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
CARSPA aktuálně odpojené
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
kodl69
Příspěvky: 7431
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvek od kodl69 »

Všechny kamery z ali, co jsem kupoval, tak rtsp podporují (s tím jsou taky vybrány). problém je jenom stím, že dvě z nich mají IP někde jinde a nemají nastavený dhcp, a u té poslední, které dhcp přidělí adresu, neznám celou cestu ke streamu, tj rtsp://ipadresa:554/nějaká /cesta/někam a další věc, u té jedné teda nazdařbůh zkouším obvyklý :554/stream/0 a tam končím na jménu a heslu.
Pro zpbrazení rtsp streamu stačí VLC, je to nejjednodušší, stačí "otevřít síťový proud" a tam zadat kompletní url (ne jenom IP) a na jméno a heslo se to pak zeptá. Tohle už znám, ale nejdou mi tyhle tři kousky...
Leckerý kamery se dají najít na netu, ale zrovna tyhle ne.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
lzahradil
Site Admin
Příspěvky: 926
Registrován: ned srp 12, 2012 1:18 am
Lokalita: blízko Plzně
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5840
Kapacita baterie [kWh]: 28
Bydliště: CZ

Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvek od lzahradil »

moje kamery fungují s touto rtsp adresou

Kód: Vybrat vše

rtsp://ip.ad.re.sa:554/user=admin&password=tajneheslo&channel=1&stream=0
používat jen v rámci LAN protože se jedná o nešifrovaný GET
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
silverfox
Příspěvky: 55
Registrován: čtv říj 20, 2022 6:07 am
Lokalita: u Plzně
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: u Plzně

Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvek od silverfox »

"Onvif je "protokol", kterým ty kamery posílají video stream, tak potřebuješ něco, co ten onvif umí." - do 4 kamer zdarma - Ateas - https://www.ateas.net/. Před lety mi na něm úplně nejlevnější čínské kamery nechodily - číňani nedodržovali specifikaci ONVIF, třeba už pokročili.
Ten Onvif device manager u některých kamer dokáže vyčíst i odkaz na RSTP stream včetně obrazu. Moje zkušenost, co nefungovalo s ODM (kde se neukázal obraz) se většinou nepodařilo rozchodit s nějakým slušným SW. Pokud mají kamery v nastavení kompresi h264+ třeba vypnout, někde (Hickvision) bylo třeba zadat i dalšího uživatele pro ONVIF přístup.
popř. pokud nechcete win Linux - Zoneminder.
kodl69
Příspěvky: 7431
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvek od kodl69 »

Ta jedna kamera chodí s

Kód: Vybrat vše

 rtsp://IPADRESA:554/0
jméno "admin" a heslo "123456" to je změna, do nedávna to bylo jenom "1234"
Spíš mi je o to, že bych rád změnil ty IP adresy na pevný, změnil jména a hesla. Samozřejmě jenom ve vnitřní síti.
HA motioneye má videostream na IPADRESA:8081 tj tohle už bych se nebál poslat někam na veřejnou IP.
Ještě bojuju s těma dvěma kusy, těm DHCP nepřiřadí IP adresu, tj je tam pevná, v nějakým jiným rozsahu, a nikde není napsaný, kde. Laciný dvakrát placený...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
Kostěj
Příspěvky: 596
Registrován: úte úno 25, 2014 9:33 pm
Lokalita: Dobrovicko
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9200
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvek od Kostěj »

kodl69 píše:Ještě bojuju s těma dvěma kusy, těm DHCP nepřiřadí IP adresu, tj je tam pevná, v nějakým jiným rozsahu, a nikde není napsaný, kde.
Stáhnout a nainstalovat wireshark (včetně pcap), kameru natvrdo připojit ethernetem k PC a spustit wireshark. Obvykle je tam něco vidět.
Uživatelský avatar
TomHC
Příspěvky: 1356
Registrován: pát lis 11, 2022 8:14 am
Lokalita: Hlohovec, SR
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5520
Kapacita baterie [kWh]: 14
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: Hlohovec, SR

Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvek od TomHC »

Nechce sa mi veriť, že by mali pevnú adresu. Skúšal si nejaký IP scanner? Poprípade skús tento čínsky soft, teraz som to uploadol - https://ulozto.net/file/xVWp5WK81Xba/cms-20140912-exe
MUST PV1800 VHM 48V 5.5kW, 5.52kWp (12x TPL mono 460W, 2S2P východ, 2S4P juh), 16x 280 Ah LiFePO4 (14.3 kWh) BMS JBD-AP21S001-L21S-200A-B, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485 + UART). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome
silverfox
Příspěvky: 55
Registrován: čtv říj 20, 2022 6:07 am
Lokalita: u Plzně
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: u Plzně

Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvek od silverfox »

kodl 69 Ještě bojuju s těma dvěma kusy, těm DHCP nepřiřadí IP adresu, tj je tam pevná, v nějakým jiným rozsahu, a nikde není napsaný, kde. Laciný dvakrát placený.
Jestli už není co zkazit, otevřít, když bude štěstí najít na DPS body pro připojení seriového převodníku (3,3V) lze i odměřit, restartovat při puštěném terminálu nebo jiném SW a sledovat bootování po zavedení U-bootu začne kamera vypisovat, zde odchytit IP.
Kdysi jsem si naběhl stejně "Laciný dvakrát placený", ze 2 kusů se mi na jednom povedlo flashnout jiný FW (ne úplně OK, ale použitelná), druhý kus nabořený U-boot. Ještě možná zkusit utility různých výrobců pro vyhledávání kamer na síti. Rozsah bývá většinou 192.168.1.0/24. Vnitřek kamery (střeva) bývá stejný liší se jen nápis na krytu, popř FW.
kodl69
Příspěvky: 7431
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvek od kodl69 »

další kamera se vzdala - měla default adresu shodnou s čímsi v síti, ale trvalo mi to, než jsem na to přišel. U té se dokonce ta IP adresa přes konfigurační rozhraní dala nastavit. Jedna se zatím brání úplně (možná má stejnoiu adresu jako má router) a u jedné nejsem sto najít konfigurační rozhraní, už jse ze zoufalství i skenoval porty, a našel otevřenej jenom 554 - rtsp, a 555, což nikde nemůžu najít, ale konfigurační rozhraní to není.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
silverfox
Příspěvky: 55
Registrován: čtv říj 20, 2022 6:07 am
Lokalita: u Plzně
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: u Plzně

Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvek od silverfox »

Zkoušel jste se u té poslední kamery připojit přes mobil a čínskou apku? Pro zajímavost v jakém IP rozsahu pracují ty 2 rozchozené kamery?
kodl69
Příspěvky: 7431
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvek od kodl69 »

Ještě otázečka k PoE: musí být těch 48V galvanicky oddělenejch? nějak se mi nechce provozovat DC/DC 48V/48V zbytečně...

Adresy: Jedna dostala ip od dhcp, 192.168.1.161 (mám nastaven rozsah hcp 100-200), druhá měla default 192.168.1.10, zde bylo web rozhraní na portu 80 pro nastavení, tak jsem si nastavil jinou pevnou IP, kde bych rád měl všechny kamery. U té co má adresu od DHCP, jsem se na nějaký nastavení nedostal, a ta třetí má asi adresu mimo tenhle rozsah, podstrčím to sousedovi, co se tímhle živí, aby s tím něco udělal.
Co mě na začátku potěšilo (ale pak přestalo fungovat) tak je to, že se mi podařilo připojit k historickýmu domácímu vrátnýmu s dvěma analog kamerama, (netsurveillance, co musí mít plugin a funguje jen v IE), tak jsem na netu našel rtsp adresu... Ale to nějak přestalo jet, netuším proč.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
silverfox
Příspěvky: 55
Registrován: čtv říj 20, 2022 6:07 am
Lokalita: u Plzně
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Bydliště: u Plzně

Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvek od silverfox »

Děkuji za IP, tak se soudruzi moc neposunuly. Některé starší kamery jdou nastavit, resp. lze se do nich přihlásit pouze přes IE (10+11), někdy se ještě musel zapínat v IE režim kompaktability pro zobrazení videa ActiveX a jiné fičuriny. Vyžadovalo to i změny v nastavení zabezpečení IE - důvěryhodné servery atd. Ještě máte možnost pokud vidíte na routeru přidělované IP adresy a nějaká po zapnutí kamery přibude.
Krom 192.168.1.0/24, občas čínani používali i 192.168.100.0/24. POE - https://www.i4wifi.cz/cs/faq/370-jaky-j ... tivnim-poe
kodl69
Příspěvky: 7431
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvek od kodl69 »

číňan mi poslal RTSP url a konfigurační IP kamer ASECAM, viz:
Default IP Address:192.168.1.10
Account Name:admin
Password:123456
If your DVR is Hikvision,Modify the IP camera address the same way as for your DVR network .The camera's IP address is the same as the NVR address
URL主码流:
rtsp://相机IP:554/stream1

URL辅码流:
rtsp://相机IP:554/stream2
Main URL stream:
rtsp:// Camera IP:554/stream1

URL secondary code stream:
rtsp:// Camera IP:554/stream2
už vím, proč mi to nešlo, na téhle adrese mám domícího vrátnýho... A to heslo, už ne admin/1234, ale admin/123456 :)
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
Příspěvky: 7431
Registrován: sob črc 19, 2014 8:56 pm
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Home Assistant MotionEye

Příspěvek od kodl69 »

Tak další testy kamer: je to strašlivá věc, našel jsem si jakejsi "ONVIF device manager" a "device manager" - oba fungují, najdou kameru, pokud má IP v rozsahu sítě, něco se dá nastavit, ale IP adresa pořád a pořád přeskakovala na DHCP. Po uložení byla kamera chvilku na zadané adrese, a za chvilku zase DHC adresa, navíc pokaždý jiná - obvykle mi mikrotik drží jednu adresu tak dlouho, až získám dojem že je napevno, a pak se divím, že není :) . A to tolikrát, až mě to naštvalo, a nastavil jsem pevný přiřazenií podle MAC v Mikrotiku. Teď už vypadá, že je to hodný...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek