ostrovni-elektrarny.cz: Měnič nefunguje v síti TN-C
Diskuze ohledně rozvodů, kabeláže, způsobů využití stávajících rozvodů, vhodných průřezů dle potřebného výkonu, plánování rozvodů, atd.
-
- Reputace: 8
- Lokalita: Frenštát pod Radhoštěm
Re: ostrovni-elektrarny.cz: Měnič nefunguje v síti TN-C
Bral jsem ho před měsícem za 15,5 ale už chtějí díky sezóně přes 19, lepší ceny mají na podzim a v ziměKinda píše: pon čer 24, 2024 10:05 amZaujalo mě to čínské tepelné čerpadlo. Mohl bys mi na něj prosím poslat odkaz?
https://www.hutermann.cz/produkt/tepeln ... az-do-60-c
Jinak je to model PW008-KZXYC-F
https://www.google.com/search?q=pw008-kzxyc-f
Klady jsou, že opravdu funguje a hřeje na těch 80C, odmražování je rychlé, asi 5 min
Záporů by se našlo trochu víc
Při startu a vypínání dělá hrozný kravál jako by tam něco mlátilo o šasi
Větrák není skoro slyšet, ale zahlušuje ho kompresor s dost vysokou frekvencí hluku, deset starých ledniček hadra. Ve sklepě se to ztratí, ale za oknem katastrofa
Asi po týdnu odešla jedna dioda z displaye, takže čísla se musí trochu luštit
Při nastavovaní se to nechce vracet na předchozí krok, musí se čekat až to samo skočí na začátek a pak znova držet a mačkat
-
- Reputace: 0
- Lokalita: Doupov
- Výkon panelů [Wp]: 0
- Kapacita baterie [kWh]: 0
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
S tím, že to nebude zadarmo, počítám. Domek má dva komíny a používám jen jeden, takže trasa je vlastně hotová. Na sekání u rozvaděče jsem upozornil předem, ale je to k podlaze jen kousek a dole si můžu dělat co chci. Na ten Easysolar se kouknu.cipis píše: pon čer 24, 2024 12:31 pmA když se dozví, že v tom budeš za 200+, tak budeš mít utrum ...
Tak victron jsem považoval za Mercedes mezi FVE aparátky, to odesílání do opravy mě ale trochu zviklalo.
Pořád je ve hře to oddělovací trafo s dodělaným, jak píše Cipis, pomalým náběhem.
Co byste mi poradili za měnič pro tenhle případ? Nejlépe s nějakým komunikačním rozhraním a otevřeným komunikačním protokolem. Budu totiž muset ještě nějak pokutit to ukládání přebytků do 800 l akumulační nádrže.
-
- Moderátor
- Reputace: 744
- Lokalita: blízko Brna
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 13+ kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 30+15
Nesnasim tohle zneuziti kominu ...
Musis vsechny otvory zazdit, aby se to dalo pouzit jako trasa pro kabely. A timto zpusobem defacto poresis i pozarni usek v pripade vetsiho napeti nez 120 V.
Jak psal kolega, poskladat si to z jednotlivych komponent. Vyjde to asi trochu draz, ale kdykoliv ruzne veci nahradis, a nemusi to byt stejnou veci.
Musis vsechny otvory zazdit, aby se to dalo pouzit jako trasa pro kabely. A timto zpusobem defacto poresis i pozarni usek v pripade vetsiho napeti nez 120 V.
Jak psal kolega, poskladat si to z jednotlivych komponent. Vyjde to asi trochu draz, ale kdykoliv ruzne veci nahradis, a nemusi to byt stejnou veci.
13,38 kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
MP2 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 15 258 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
MP2 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 15 258 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
-
- Reputace: 88
- Lokalita: Dobrovicko
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 9200
- Kapacita baterie [kWh]: 16
Nechápu. Na ulici mám elektroměr, od něj mi vede TN-C 4x10 přes sklep do přízemí do hlavního rozvaděče. V rozvaděči se odděluje N a PE. Axpert King jsem dal do sklepa, tam jsem na přívodním kabelu přerušil L1, vyvedl ji na mechanický přepínač sítí a do rozvaděče posílám buď L1 z ČEZu, nebo ze sluníčka z Kinga, ale v obou případech až do rozvaděče jako TN-C. Proč oddělovací trafo?Kinda píše: pát čer 21, 2024 9:46 pmMám starý domek s rozvodem TN-C. Synek mi radí, abych si pořídil Axpert nebo něco podobného, oddělovací trafo a to si přizemnil na stávající PE-N. Není v tom nějaký zádrhel?