Napajedla: 800Wp hybridní ostrovní fotovoltaický systém
Ostrovní FVE před rozšířením, většími úpravami, stěhováním, témata s nefunkčními odkazy, odstraněnými obrázky, atd.
-
Re: Napajedla: 800Wp hybridní ostrovní fotovoltaický systém
Je k tomu nejaka vedecky pojata prace? Hledal jsem to uz pred casem, ale nic seriozniho jsem nenasel.matej_bb píše:Mikrovlnku nemám a ani kdybych bydlel v 100% ostrovním domě, tak bych ji neměl. Mám vážné pochybnosti o nezávadnosti takto připraveného jídla .. ale to je na jiné téma.
Ovsem na teplou vodu se vyplati fototermicky system a ten je nahraty, kdyz je prebytek energie.matej_bb píše:Pokud se týká ohřevu vody v bojleru, to je popravdě největší žrout to je pravda. V létě lze udělat aby přebytky z panelů šli do bojleru (dělal jsem na to měnič) ale v zimě budeme rádi když se dobijou baterky, takže přebytky nejsou.
Tu vidím velký potenciál v klasice - kotel na dřevo Anebo pro ty solventnější, tepelné čerpadlo země - voda
-
Pračka, (mikrovlnka) i bojler v ostrovní FVE: http://www.ostrovnidum.cz/index.php?s=t ... vni_system
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
-
Samozřejmě že je to lepší než fotovoltaikou ohřívat vodu do bojleru. Ale pokud někdo má ve FV systému velké přebytky a jde mu o to je nějak využít, myslím že je to dobré řešení. Minimálně jako předohřev pro normální, větší, třeba plynový bojler...drama píše:Ovsem na teplou vodu se vyplati fototermicky system a ten je nahraty, kdyz je prebytek energie.
Pravda a Láska zvítězí!.
-
Ohrev TUV fotovoltaikou je tiež reálny. Je ale potrebné použiť TČ /tepelné čerpadlo/. V mojom prípade s COP 3,2 ohrejem 300l bojler na teplotu 45 st.C s 2,9kWh....Bojler s TČ sa dá kúpiť. Ja som si to poskladal z lacnej klimatizácie a 300l bojleru . Tak nabudúce....
-
Tak to se těším!Antonio píše:Tak nabudúce....
Pravda a Láska zvítězí!.
-
Hledal jsem něco podobného a internet je plný čláků s jedním a tím samým okopírovaným textem nejakého zarytého odpůrce okořeněným hrůzostrašnými vizemi, co se vám stane, pozřete-li jídlo z mikrovlnky. Ale četl jsem na toto téma starší diskuzi, hrozně mě pobavilo, jak se tábor odpůrců mikrovlnky předháněl s t táborem zastánců této technologie v argumentech. Odpůrci mikrovlnného vaření měli spoustu rázných důkazů, některé pochybné, jako třeba údajné úmrtí pacientky po transfůzi krve, ohřáté v mikrovlnce. Nakonec zůstal argument s největší vahou - že kytka uvadne, pokud ji budeme zalévat vodou převařenou pomocí mikrovln. Tak se tam nějaký uživatel ze Slovenska naštval, zasel pšenici do dvou květináčů a jeden zaléval vodou převařenou v mikrovlnce a druhou vodou převařenou na plynu - naprosto precizní práce se záznamem teplot a hlavně - fotografiemi obou květináčů. Na kterých je zřejmé, že obě pšenice prosperují stejně, dokonce asi nějaký jedenáctý den vypadala o poznání lépe ta mikrovlnková. Čímž diskuze skončilaJe k tomu nejaka vedecky pojata prace? Hledal jsem to uz pred casem, ale nic seriozniho jsem nenasel.drama píše:matej_bb píše:Mikrovlnku nemám a ani kdybych bydlel v 100% ostrovním domě, tak bych ji neměl. Mám vážné pochybnosti o nezávadnosti takto připraveného jídla .. ale to je na jiné téma.
-
- Lokalita: Brno
Zdravím ,
pro zdraví jsou mnohem škodlivější některé požární hlásiče , mají v sobě rádioaktivní prvky .
Vždyť magnetron je vlastně silná žárovka co nesvítí (ve viditelném spektru) .
Elektronům zdar
pro zdraví jsou mnohem škodlivější některé požární hlásiče , mají v sobě rádioaktivní prvky .
Vždyť magnetron je vlastně silná žárovka co nesvítí (ve viditelném spektru) .
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
- R.I.P.
kde je ta diskuze .. . hodte tam nekdo prispevek, ze ten pan pouzil psenici, ktera je upravena slechtenim tak aby byla odolna proti vode ohrate mikrovlnama aspon se ta diskuze zase rozproudiMartin píše:Tak se tam nějaký uživatel ze Slovenska naštval, zasel pšenici do dvou květináčů a jeden zaléval vodou převařenou v mikrovlnce a druhou vodou převařenou na plynu - naprosto precizní práce se záznamem teplot a hlavně - fotografiemi obou květináčů. Na kterých je zřejmé, že obě pšenice prosperují stejně, dokonce asi nějaký jedenáctý den vypadala o poznání lépe ta mikrovlnková. Čímž diskuze skončila
-
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
-
jo, to je ono, ale diskuze byla jinde a v ní byl jen odkaz na tento výzkum.
-
Jak to dneska dobijelo, kdyz konecne vykouklo ?
-
Hmm, to napájení síťové infrastruktury z DC rozvodů jsem řešila řekněme velmi přímočaře - mám zkrátka všechno pověšené přímo na baterku, bez stabilizace. A jede to - konkrétně 2xAP od Ovislinku (5GHz a domácí wifi router). Zvládne to jak nízké stavy baterie kolem 11,8, tak i ta šílená roztřepaná PWM napětí 14,8 při nabíjení, které do toho cpe regulátor. Jedině Voip telefon mi jede přes ztrátovou, na koleně zbastlenou stabilizaci http://www.ges.cz/cz/integrovane-obvody ... X2_S1.html, protože chce 6V. Holt je ten šváb na obrovském chladiči...
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
-
Uz jsi nejak poresil baterie? Zkus získat nejaké staré autobaterky - v servisech bývají a moc (nebo taky nic) za to nechcou.
-
- R.I.P.
doslo k upgrade na cca 310Ah takze tedka o neco menekrat zapinam centralu (je to videt na grafech) .. zato kdyz ji zapnu tak nez to dobiju tak je z plne 7L nadrze prazdna 7L nadrz. A nejhorsi je kdyz ji zapnu, dobiju naplno a den na to zasviti oskar ... to je k vsteku benzin v haji a na strese prebytky jako kraaaava pac baterky jsou jeste plne z centraly Ale zase dyl vydrzim a mezi tim muze nasvitit coz je doslova a do pismene "dar z nebe" .. Daleko lepsi strategie nez drtit malou kapacitu .. Jo holt cim vetsi kapacita, tim lepe se s ostrovem funguje. Uz se tesim na unor .. pokud to bude jak minuly rok tak od unora do zari zase elektrina zdarma ...
-
mypower.cz píše:doslo k upgrade na cca 310Ah takze tedka o neco menekrat zapinam centralu (je to videt na grafech) .. zato kdyz ji zapnu tak nez to dobiju tak je z plne 7L nadrze prazdna 7L nadrz. A nejhorsi je kdyz ji zapnu, dobiju naplno a den na to zasviti oskar ... to je k vsteku benzin v haji a na strese prebytky jako kraaaava pac baterky jsou jeste plne z centraly Ale zase dyl vydrzim a mezi tim muze nasvitit coz je doslova a do pismene "dar z nebe" .. Daleko lepsi strategie nez drtit malou kapacitu .. Jo holt cim vetsi kapacita, tim lepe se s ostrovem funguje. Uz se tesim na unor .. pokud to bude jak minuly rok tak od unora do zari zase elektrina zdarma ...
A to je upgrade pomoci puvodnich baterii nebo nejake podobne vyrazene? Se zeptam u nas v servise, treba by zadara neco meli - to jsou vetsinou 12V, 48Ah. Bych ti to treba dovez, kdyz bych jel kolem zlina do brna Ale jako nic neslibuju V nejhorsim to hodis do sberu za cenu olova
-
- R.I.P.
Nadherna krivka .. Tak jako dnes si to predstavuju kazdy den nejlepe az do konce roku Tomu se rika Elektrina ZDARMA!!! Nechci to zakriknout ale vypada to ze mozna centrala zase nebude potreba .. az mozna pristi zimu. Minuly rok dobijeni z centraly prestalo 13. unora. Vzhledem k tomu ze mam osekanou spotrebu kde se da, tak je dost pravdepodobne ze to mozna vyjde Drzim si palce
-
No bylo by to hezké. Také už tři dny jedu jen na FV a už jsem stihl 2x pořezat dřevo, na což jsem čekal dva měsíce. Dnešní praní ovšem nebylo to pravé ořechové, jak mají baterie jen 5 stupňů a pračka je na nule, tak jsem se dostal až k 24,2 voltům a tam bych se nerad pohyboval...
http://www.chmi.cz/portal/dt?menu=JSPTa ... _3_Tydenni
http://www.chmi.cz/portal/dt?menu=JSPTa ... _3_Tydenni
-
- Lokalita: Senec
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: cca 35kwp
- Kapacita baterie [kWh]: malá
Tiez si prajem taketo slnecne dni...takto sa da cucat z panelov....dnes som zatial od 7:30 spotreboval az doteraz rekordnych 12kw ...ale je pravda ze som na to pustil cely dom...mypower.cz píše:Tak jako dnes si to predstavuju kazdy den nejlepe az do konce roku Tomu se rika Elektrina ZDARMA!!!
PS: 53,8V 69A v z panelov sa da vydrzat.....
málo kwp , 60V 1,2kAh , 15S 600P Lion + 60V 198Ah Lifepo4 , 10 x MPPT VT-80 , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:180Wp ,12V LiFePO4 60Ah , epsolar 10 ,victron 350w sinus
Záloha:180Wp ,12V LiFePO4 60Ah , epsolar 10 ,victron 350w sinus
-
Ano ano, i já jela několik dnů po sobě celou pracovní dobu na slunko. Sice pouhou dvanáctinu LUIovy spotřeby jsem denně měla, ale už tahle 1kWh pro mě znamená úplnou soběstačnost Jo, mít to kam pořádně nasyslit, to by teprve bylo...
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
-
Napajedla jsou zjevne v přebytku Páliš to někam? Třeba bojler/kamna přes obyčejný ponorný vařič?
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Ostrovní fotovoltaický hardcore za zahradě
od ViktorEX » » v Soběstačnost
Ostrovní fotovoltaický hardcore za zahradě
- 1 Odpovědi
- 1085 Zobrazení