Počasí
-
Nortonko
- Reputace: 23
- Lokalita: Horná Nitra
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5330
- Kapacita baterie [kWh]: 6
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Počasí
dnes to vyzeralo nádejne z rána pekne slnečno, ale jak išlo slnko vyššie už je hmla
. inak za 11/2025 mám vyrobených 145kWh a za december zatiaľ 44kWh z 5,3kWp.
-
Mogul
- Reputace: 40
- Lokalita: Litoměřice
- Výkon panelů [Wp]: 19640
- Kapacita baterie [kWh]: 48k
U mne je to o malinko lepší (jen kvůli počtu panelů), ale počasí mám hodně podobné Jirkovi. Stále marast nepropouštějící sluneční paprsky. Ani ta difuse moc účinně nefunguje. Pár dní (asi jen 4?) bylo přijatelných a něco se do baterky přidalo, ale nikdy to nepřesáhlo 85%SOC
Za Listopad mám upocených 210kWh a za Prosinec zatím 40kWh. No prostě nic moc. Stále tma. Vypínám snad úplně vše... i to, co nemá vliv, abych ušetřil kdejaký watík. Trošku to funguje a spotřebu jsem o malinko snížil, ale i tak je to bída.
Z DS-ka jsem za List. a Pros. cucnul 55kWh, takže u mne se to už blíží k tomu čistému ostrovu. Pokud pořeším tuto spotřebu rozloženou do 10 dní, kdy jsem se připojil na DS, z čehož 4 dny bylo jen na noc, tak už se to u mne blíží k tomu čistému ostrovu. Denní spotřeba vychází na 7-8kWh. To už je fakt naprosté minimum s topením dřevem v krbu.
Tak jako tak je to pro mne fail
Ze zkušeností z předešlé zimy jsem přidal spousty panelů (11kWp), abych se dokázal na DS již nepřipojit a stejnak to zase nevyšlo. Panely nemají úplně nejvhodnější umístění... a ještě ani nebyl pořádně sníh !
Tak snad příští zimu

Za Listopad mám upocených 210kWh a za Prosinec zatím 40kWh. No prostě nic moc. Stále tma. Vypínám snad úplně vše... i to, co nemá vliv, abych ušetřil kdejaký watík. Trošku to funguje a spotřebu jsem o malinko snížil, ale i tak je to bída.
Z DS-ka jsem za List. a Pros. cucnul 55kWh, takže u mne se to už blíží k tomu čistému ostrovu. Pokud pořeším tuto spotřebu rozloženou do 10 dní, kdy jsem se připojil na DS, z čehož 4 dny bylo jen na noc, tak už se to u mne blíží k tomu čistému ostrovu. Denní spotřeba vychází na 7-8kWh. To už je fakt naprosté minimum s topením dřevem v krbu.
Tak jako tak je to pro mne fail
Tak snad příští zimu
- GHLL
- Reputace: 63
- Lokalita: Kroměříž
- Výkon panelů [Wp]: 13 300
- Kapacita baterie [kWh]: 14
Od 1. prosince jsem
ještě neviděl. K dnešnímu dni vyrobeno 42kW
, to se vyrobí normálně za jeden den.. (1 a 2. 12 v grafu není, ladil jsem HA)
Denní spotřeba kombiměniče a HA (a to je kombiměnič v noci vypnutý) je cca 2kW, takže výroba sotva pokryje provoz.