Elektricka / hybridni auta
Elektromobily, hybridy, elektrokola, elektroskůtry, řešení pro karavany, obytné přívěsy, maringotky, obytné automobily, mobilní domy.
-
- Reputace: 171
- Lokalita: Česká Lípa
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Elektricka / hybridni auta
Když vám to nejde v zemědělské produkci tak to zabalte a běžte dělat ministra zemědělství ať konečně ta svoje tvrzení uvedete v realitu. Klábosit o tom jen tak v hospodě u piva nebo na fóru dokáže každý, ale stejně to k ničemu nepovede. 

-
- Reputace: 141
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Je to fórum o soběstačnosti? Je.
Mám být soběstačný tak, že mám dělat ministra nebo dělat investice do systému opylování na kterém leží celé včelařství? Ten obor není potřeba, opylení není potřeba, semenáři a genetické modifikace to vyřešili, jsou samoopylovací osiva nebo entomofilní zemědělské produkce, které opylovače naopak uže nepotřebují aby nekontaminovali květ např. spálou růžovitých.
Chápete co po mne chcete? Udržet se dá jen něco, hodně věcí v činnostech člověka bude nahrazeno a už i je automaty. A ty automaty dojde doba, kdy budou potřebovat minimální lidské síly k jejich udržení. Prostě systém robotizace tu je, stačí něco jako autonomní traktor a k tomu tisíce Ha půdy a tak dva tři lidi k tomu. Dříve to byly tak dvě družstva a tři dědiny lidí k práci. Dnes valtické vinohrady dělá jedna rom a nebo semi parta s třemi až pěti dodávkami. Takže do 30ti pracujících lidí celkem co dělají mezi řádky rukama. Je ale výhodnější tu šťávu dovést a prodat kvótu pro zasázení vinohradu nějakému jinému mladému začínajícímu vinohradníkovi kterého síla zatím neopustila a chce to většinou oddřít při vinařství sám.
A sady? Vinohrad Ha stál před 20 lety dotačně 200tisíc. Otázka. Kolik by stál Ha nějakého sadu dnes? 500tKč? To je oproti dotaci do vinohradu před 20 stále málo!
Víte kolik Ha tu bylo když jsme byly produkční ovocný okres? Je to prostě demagogie že by státní kasa dala takové prachy. Ani EU kasa to nedá. Do nějakých nepotřebných zakládání sadů v polohách kde to není ani v rámci dohod EU vyjednané.
Takže závěrem je jedno který kecal tam na min. židli sedí, musí dělat nakonec to, aby rozhodil drochu drobných na sedláky co by samy neměli ani co do huby. A kolik Ha už prodali spekulantům a developerům aby nezdechli hlady z nákladů co zemědělství (země dělání) reálně má.
Edit: a nejvíce mne baví neználci co neumí počítat, že na úrodná pole nepatří FVE. FVE polní produkce elektřiny je v podstatě určitým způsobem regulérní a udržitelné zemědělství.
Vždyď tu úrodnou půdu nanic nepotřebujem, když se většina ovoce zelenina úsek v suprhypr doveze z Egypta nebo jiné Mezopotámie, nebo Apenin. Rakousko jako první začalo tvrdě dotovat vícepolní systém, dnes tzv půda do klidu je i u nás.
Takové heky,
pokud něco dělá Slunce a Země a její úrodná pole tak je to FVE a elektřina která je vlastně takovou zemědělskou produkcí od začátku FVE kšeftu na polích, ale ze sedláků se stali naráz baroni. Což je takové nepřirozené a neregulované zvýšení životní úrovně. Což někomu přirozeně v sociální skupině lidí v tomto státě přirozeně zase nevyhovuje. Takže mi tu kdosi vysvětlil, že i u FVE polí už to není takové rito jaké bývalo,
přitom Ha FVE je kolik MWh pro automobily pro srovnání s polní zemědělskou produkcí pro biosložky co se stále cpe do paliv?
Mám být soběstačný tak, že mám dělat ministra nebo dělat investice do systému opylování na kterém leží celé včelařství? Ten obor není potřeba, opylení není potřeba, semenáři a genetické modifikace to vyřešili, jsou samoopylovací osiva nebo entomofilní zemědělské produkce, které opylovače naopak uže nepotřebují aby nekontaminovali květ např. spálou růžovitých.
Chápete co po mne chcete? Udržet se dá jen něco, hodně věcí v činnostech člověka bude nahrazeno a už i je automaty. A ty automaty dojde doba, kdy budou potřebovat minimální lidské síly k jejich udržení. Prostě systém robotizace tu je, stačí něco jako autonomní traktor a k tomu tisíce Ha půdy a tak dva tři lidi k tomu. Dříve to byly tak dvě družstva a tři dědiny lidí k práci. Dnes valtické vinohrady dělá jedna rom a nebo semi parta s třemi až pěti dodávkami. Takže do 30ti pracujících lidí celkem co dělají mezi řádky rukama. Je ale výhodnější tu šťávu dovést a prodat kvótu pro zasázení vinohradu nějakému jinému mladému začínajícímu vinohradníkovi kterého síla zatím neopustila a chce to většinou oddřít při vinařství sám.
A sady? Vinohrad Ha stál před 20 lety dotačně 200tisíc. Otázka. Kolik by stál Ha nějakého sadu dnes? 500tKč? To je oproti dotaci do vinohradu před 20 stále málo!
Víte kolik Ha tu bylo když jsme byly produkční ovocný okres? Je to prostě demagogie že by státní kasa dala takové prachy. Ani EU kasa to nedá. Do nějakých nepotřebných zakládání sadů v polohách kde to není ani v rámci dohod EU vyjednané.
Takže závěrem je jedno který kecal tam na min. židli sedí, musí dělat nakonec to, aby rozhodil drochu drobných na sedláky co by samy neměli ani co do huby. A kolik Ha už prodali spekulantům a developerům aby nezdechli hlady z nákladů co zemědělství (země dělání) reálně má.
Edit: a nejvíce mne baví neználci co neumí počítat, že na úrodná pole nepatří FVE. FVE polní produkce elektřiny je v podstatě určitým způsobem regulérní a udržitelné zemědělství.
Vždyď tu úrodnou půdu nanic nepotřebujem, když se většina ovoce zelenina úsek v suprhypr doveze z Egypta nebo jiné Mezopotámie, nebo Apenin. Rakousko jako první začalo tvrdě dotovat vícepolní systém, dnes tzv půda do klidu je i u nás.
Takové heky,
pokud něco dělá Slunce a Země a její úrodná pole tak je to FVE a elektřina která je vlastně takovou zemědělskou produkcí od začátku FVE kšeftu na polích, ale ze sedláků se stali naráz baroni. Což je takové nepřirozené a neregulované zvýšení životní úrovně. Což někomu přirozeně v sociální skupině lidí v tomto státě přirozeně zase nevyhovuje. Takže mi tu kdosi vysvětlil, že i u FVE polí už to není takové rito jaké bývalo,
přitom Ha FVE je kolik MWh pro automobily pro srovnání s polní zemědělskou produkcí pro biosložky co se stále cpe do paliv?
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.cz
-
Počet osob pracujících v zemědělství se obecně v celé EU stále snižuje a jejich průměrný věk se zvyšuje. Mladí se do toho obecně moc nehrnou viz vývoj zaměstnanosti v zemědělství ČR. Takže dříve či později přijde doba kdy pár "kmetů" bude z domova dohlížet na provoz nejrůznějších automatických systémů v zemědělství a nejspíš nejen v něm. Mladí už makat nebudou. Ti se budou jenom bavit. 

-
Však to píšu jen opakuješ to, v čem já a z čeho živořím. A pro automobilismus by bylo nejlepší aby úrodná pole mohly být v režimu klidu osázená zemědělcem FVE panely z kterých třeba budou vyrábět jinou formu energie jako granule z trávy do těch 5tř. kotlů nebo na lampu, kterou ti zemědělec rád postaví i s přívodním kabelem přímo u pole vedle paneláku, (systém proti záboru půdy) když to stavební úřad nebude chtít ani ohlásit. Protože ohlášek a čísel a systémů v LPISu(systém zemědělce) si byrokrati vymysleli že z toho jde hlava kolem. Ale zrovna LPIS může k tomuto sloužit. Přípojka z pole přímo k parkovišti u superhyper nebo na rozrůstajícím se sídlišti. Jenže k tomu musí být zase územní rozhodnutí k takové polní elektrické stavbě tak je to zase v troubě a peče se to s úplatky dohromady. Takže to je nakonec jako idea nanic. Protože obce mají své politické obecní specifiká při tvorbě územních plánů a jejich (ne)dodržování.
Edit: nedávnu tu bylo související téma se silničními cívkami které by za jízdy dobíjeli auta, to je přímo součástí také této myšlenky, protože asfalt rozřezat mimo obec, znamená, velde asfaltu je pole které místo pšenice na biosložku může produkovat přes FVE za dne dobíjení za jízdy přes asfaltový povrch s cívkou bez baterie nebo parkování a dobíjení bez baterie vedle pole. Prostě nabíjení podle Slunce jak svítí. Jak ta lampa, nízkonákladové ostrovní zemědělské polní FVE dobíjení nepotřebuje záložní baterii nebo velmi malou baterii.
Jenže zase jsme u 15 minutových soběstačného města a takovou zemědělskou soběstačnost kdy by zemědělec dodával přes své pole ze svého FVE do krajského asfaltového povrchu elektřinu k dobíjení za jízdy není možné, globalista a obchodník by to jako ušlý bezpracný zisk za energii nepřežil. Stejná utopie jako to 15 minutové město. Přes globálního obchodníka to není možné. Protože globální a monopolní obchodíci vládnou trhu a podmínkám obchodu. Takže vše se v tomto podělaném systému nakonec zkomplikuje do podoby pronájmu a spekulativního obchodu s půdou v klidu s FVE u asfaltu. A tak dopadnou i ty dobíjecí lampy zkoupí je nějaký globalista. A dopadne to jako s internetovou pětkrát přeprodanou přípojkou kdy z místního poskytovatele to skončí u O2 který tu síť nakonec koupí. (protože může jeden prodat a druhý koupit) Takže se tu bavíme stále o neregulovaném volném trhu který svými mechanismy nakonec člověka oškube jako kuře.
Edit: nedávnu tu bylo související téma se silničními cívkami které by za jízdy dobíjeli auta, to je přímo součástí také této myšlenky, protože asfalt rozřezat mimo obec, znamená, velde asfaltu je pole které místo pšenice na biosložku může produkovat přes FVE za dne dobíjení za jízdy přes asfaltový povrch s cívkou bez baterie nebo parkování a dobíjení bez baterie vedle pole. Prostě nabíjení podle Slunce jak svítí. Jak ta lampa, nízkonákladové ostrovní zemědělské polní FVE dobíjení nepotřebuje záložní baterii nebo velmi malou baterii.
Jenže zase jsme u 15 minutových soběstačného města a takovou zemědělskou soběstačnost kdy by zemědělec dodával přes své pole ze svého FVE do krajského asfaltového povrchu elektřinu k dobíjení za jízdy není možné, globalista a obchodník by to jako ušlý bezpracný zisk za energii nepřežil. Stejná utopie jako to 15 minutové město. Přes globálního obchodníka to není možné. Protože globální a monopolní obchodíci vládnou trhu a podmínkám obchodu. Takže vše se v tomto podělaném systému nakonec zkomplikuje do podoby pronájmu a spekulativního obchodu s půdou v klidu s FVE u asfaltu. A tak dopadnou i ty dobíjecí lampy zkoupí je nějaký globalista. A dopadne to jako s internetovou pětkrát přeprodanou přípojkou kdy z místního poskytovatele to skončí u O2 který tu síť nakonec koupí. (protože může jeden prodat a druhý koupit) Takže se tu bavíme stále o neregulovaném volném trhu který svými mechanismy nakonec člověka oškube jako kuře.
Naposledy upravil(a) gupa dne sob čer 28, 2025 7:32 am, celkem upraveno 3 x.
-
a z čeho živořím
živořit = špatně, nedostatečně, neuspokojivě žít; sotva existovat. Pokud v zemědělství živoříte tak to zabalte a dělejte něco jiného v čem až tolik živořit nebudete.
Naposledy upravil(a) Valdano dne sob čer 28, 2025 7:31 am, celkem upraveno 2 x.
-
Mládí v prdeli a do důchodu daleko. Nemám vzdělání technického směru. Jen výběrové vzdělání a mimořádně vysokoškolské tu včelařinu. Takže perspektiva je? nějak to doklepat a potom o víc se o nic nezajímat (to klepání je i na klávesnici) a počkat na důchod. Pokud někdo ví co je profi včelařina tak páteř v prdeli, med levný, včelařit chce každý blbec, a pokud by včely mohly mluvit, tak by mi to, co mám dělat asi určitě pověděli. Ale doplňovat zboží do Teska nejdu. Nebo jinou zametačskou. Co dělat když jsi pro většinu zaměstnavatelů starý a starý outsider? I u těch výkupu láhví mají automaty. Tak poraď.
Naposledy upravil(a) gupa dne sob čer 28, 2025 7:35 am, celkem upraveno 1 x.
-
Z vývoje diskuse bych řekl, že by vám docela dobře šlo nějaké to poradenství na vlastní pěst tj. jako OSVČ a radit jak by se to či ono mělo dělat ideálně v oboru, ve kterém máte největší znalosti a zkušenosti. K tomu nepotřebujete žádného zaměstnavatele a z počátku to bude chtít mít kontakty, kteří vám tu a tam dohodí nějaké ty zájemce o rady než si uděláte vlastní klientelu. Tady v diskusi vám to nic "nehodí" jedině tak občas nějaký ten "lajk", ale v praktickém životě vás třeba za to někteří budou platit i "zlatem". 

-
Kolik stojí profi pojistka proti profi blbosti? Pro škodu u zapálení třeba pole kuřákem mám. Ale u tohoto typu bych tu práci asi nedělal.
Třeba taková škoda.
Zatím se tu moc jak u amerikánců nežaluje, ale víte kolik stojí prokázat to, že rada byla dobrá ale její negativní důsledky, tak za ně neručím, když to děláte jako chleba.
Typuji to tak za 50-80tisíc na rok jako pojistné a po plnění tak přes 100tKč.
Tady v tomto tématu se to u aut jen hemží kravinama typu jestli auto nebo spalovák. Vždyď je to úplně jedno, záleží na ekonomice hospodáře. Takže poraď koupit elektroauto (v podstatě děláš dealera) a jaké, a za nějakou dobu vše pěkně přes online systém zpoplatní (nyní jsem viděl že SEAT má ve svým ovladači tzv. Seat assistenta který má funkce přes polohu) a nakonec s elektřinou za 15Kč/kWh plus nové poplatky a s palivy nějak může chtít odškodné za špatnou radu.
Třeba taková škoda.
Zatím se tu moc jak u amerikánců nežaluje, ale víte kolik stojí prokázat to, že rada byla dobrá ale její negativní důsledky, tak za ně neručím, když to děláte jako chleba.
Typuji to tak za 50-80tisíc na rok jako pojistné a po plnění tak přes 100tKč.
Tady v tomto tématu se to u aut jen hemží kravinama typu jestli auto nebo spalovák. Vždyď je to úplně jedno, záleží na ekonomice hospodáře. Takže poraď koupit elektroauto (v podstatě děláš dealera) a jaké, a za nějakou dobu vše pěkně přes online systém zpoplatní (nyní jsem viděl že SEAT má ve svým ovladači tzv. Seat assistenta který má funkce přes polohu) a nakonec s elektřinou za 15Kč/kWh plus nové poplatky a s palivy nějak může chtít odškodné za špatnou radu.
-
K čemu pojistka proti blbosti? Chytrý poradce či konzultant jen doporučuje, ale nikdy za nic neručí tj. žadatelům o rady, kteří vyžadují nějakou míru záruky prostě neradí a dealera nedělá. Většinou vždy se najdou i takoví zájemci o radu, kteří budou ochotni zaplatit za některé rady i když budou činěny bez záruky. Když je rada úspěšná musí to poradce umět prodat tak, že je to díky jeho znalostem a zkušenostem a když je rada neúspěšná tak přece jasně upozorňoval, že riziko rozhodnutí je jen na žadateli o radu a úspěch není nikdy 100% zaručen. Za předpokladu, že bude poradce schopen si ověřit úspěšnost rady tak může nabídnout, že žadatel o radu bude platit jen za úspěšnou radu a neúspěšná rada bude brána jako rada zdarma, ale stále bez záruky. Poradenská a konzultační činnost spadá pod tzv. volnou živnost. 

- TomHC
- Reputace: 462
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8820
- Kapacita baterie [kWh]: 30
Mohlo by sa ochladiť, zjavne to teplo škodí. 
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome 01/2023 -> 07/2025 = 12. 5 MWh AC