Elektricka / hybridni auta

Elektromobily, hybridy, elektrokola, elektroskůtry, řešení pro karavany, obytné přívěsy, maringotky, obytné automobily, mobilní domy.
glottis
Reputace: 318
Lokalita: okolí Mělníka
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 13000
Kapacita baterie [kWh]: 15

Re: Elektricka / hybridni auta

Nový příspěvek od glottis »

Jsme ve vlakne o EV ... tak rekuperujte ... :)
Valdano
Reputace: 148
Lokalita: Česká Lípa
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od Valdano »

Že by rodilý Japonec Okamura byl podrobně obeznámen s životem Čínanů a nebo se snad někdo domnívá, že Čína = Japonsko? ;)
eman
Reputace: 230
Lokalita: Praha

Nový příspěvek od eman »

To byla narážka na to, že prý tu máme stejně represívní režim, jako v Číně. Reflex kdysi nazval Okamůru Pitomiem a soud mu to potvrdil. 😃
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
JirkaE
Reputace: 131
Lokalita: Kousek od Rozvadova
Výkon panelů [Wp]: 2,0+2,25+2,25+0,9kWp
Kapacita baterie [kWh]: 11+11+16kWh

Nový příspěvek od JirkaE »

Mex píše: úte kvě 27, 2025 8:34 pm
Jo. A všichni chodí jen v modrých montérkách, pořád zpívají oslavné písně na Komunistickou stranu, jezdí maximálně na kole a k jídlu mají jen misku rýže denně. 😉
Píšeš to ironicky - ale neuvědomuješ si, že popisuješ realitu 999 číňanů z 1000 - až na ty monterky - textilní velmoc je Čína již od 70-tých let.

Nebo mě možná dokážeš vysvětlit - kam zmizelo ONĚCH - 9 z 10 EV :lol: na těch videích toho slováka...

Proč se pořad dokola ukazuje a prezentuje Čína v několika desítkách velkolepých fotografiích které jsou už 5 let pořád stejné - a nikdo nikdy jinou neviděl a ani jiný úhel a ani jinou fotku téhož místa.

Kam schovali ta elektroauta ? :lol: :lol:
Bojler 1 už zas z FV všechny v řadě
Teplota vody jen z FV (předehřev) : Bojler 2 a Bojler 3
Výkon jednotlivých stringů on-line : String 1 - 2,00kWp / String 2 - 2,30kWp / String 3 - 2,25kWp
Porovnání všech 3 stringů : String 1 - String 3
Aktuální písnička spojená s věkem a narozeninami (VHS-Oficial music video 2015) :D - Stařešina -
Letošní NOVINKA - VHS - Dobro a zlo (Oficial music video 2025) -
Mex
Reputace: 192
Lokalita: Brno
Systémové napětí: >48V

Nový příspěvek od Mex »

Nevím, jaká mizející auta máš na mysli.

Myslím, že už dost důvěryhodných lidí na vlastní oči vidělo, že v Číně fakt hladomor není.
Dobrý známý tam před 10 lety 3 roky pracoval, dělal tam šéfa pobočky jedné americké firmy. Teď už je v důchodu. Ale od té doby tam pravidelně 1-2x ročně lítá. Takže mám celkem aktuální informace.

Ten progres je tam prý neskutečný. Teď navíc vyhlásili program rozvoje vlastní domácí spotřeby. Dřív byli velice orientovaní na export, ale teď už hodně otáčejí pozornost dovnitř země.

Já nejvíc věřím na hlasování nohama. Toto kritérium u nás za totáče nefungovalo, protože jsme byli zadrátovaní. Ale v zemích, kde můžou lidi vycestovat (a to v Číně platí), tak když neutíkají, zřejmě tam tak nespokojení nebudou.
eman

Nový příspěvek od eman »

Když máš sociální kredit, tak si výlet mimo lágr udělat můžeš.....😃
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
JirkaE

Mex píše: stř kvě 28, 2025 6:21 am
Já nejvíc věřím na hlasování nohama. Toto kritérium u nás za totáče nefungovalo, protože jsme byli zadrátovaní. Ale v zemích, kde můžou lidi vycestovat (a to v Číně platí), tak když neutíkají, zřejmě tam tak nespokojení nebudou.
Tak to jsi mě pobavil po ránu. Jsi úplně mimo. Čínská obdoba StB je propracovaná a o 35let dál - nejen technologicky.

Výběr lidí cestujících do Evropy je hustější síto, než v r.1988 z ČR do západního německa.

Nesmíš bez povolení cestovat ani z provincie do provincie - pokud jsou města blíž k sobě - platí totéž pro města.
Jsou autobusy a vlaky do kterých cizinci nesmí nastoupit a jako cizinec nekoupíš ani lístek.

Nevrátit se ze zahraničí - znamená doživotně odsoudit všechny příbuzné do lágru.
A pak se i v Evropě víceméně schovávat a ,,neukazovat se"

Pustíš si hubu na špacír někde v zahraničí - půjdeš do lágru včetně příbuzných - věrohodně dokumentované - i sourozenci na opačných stranách Číny - již nikdy se neviděli...

Všudepřítomný strach a věci o kterých se nemluví.

Otevři oči proboha je to tvrdá diktatura :shock: vidíš jen to - co chceš vidět
Mex píše: stř kvě 28, 2025 6:21 am
Nevím, jaká mizející auta máš na mysli.
Mluvím o aktuálních videích (režimem placeného) Slováka v Číně - kde jsou i videa z palubní kamery z auta, taky z odpočívadel, motorestů u dálnice... atd.
Polomrtvý provoz - v době kdy by měla být špička - sporadicky jedno EV za 5-10 min - jinak samé spalováky - už jsem to psal

Ten odkaz na youtube zde je k dispozici ;) však se na to podívej

Pro mě jsi živoucí úkaz čínské propagandy :D nic ve zlém - každý jednou procitne

PS : Edit - ano, se správnou průkazkou (v rudé barvě) - můžeš skoro cokoliv a máš jiná pravidla - ale můžeš o ni snadno i přijít
Výkon jednotlivých stringů on-line : String 1 - 2,00kWp / String 2 - 2,30kWp / String 3 - 2,25kWp
Aktuální písnička spojená s věkem a narozeninami (VHS-Oficial music video 2015) :D - Stařešina -
Mex
Reputace: 192
Lokalita: Brno
Systémové napětí: >48V

Nový příspěvek od Mex »

Tak jo, přesvědčil jsi mě a otevřel jsi mi oči.
Je jasné, že všechna ta videa co točí třeba Elektrodad a další jsou jenom fake a jsou to placení agenti.

Až potkám toho známého, co tam pravidelně jezdí, tak mu pěkně od plic a do očí řeknu, že tohle bych si o něm nepomyslel, tak mě tahat celou dobu za fusekli. Že teď mám konečně pravdivé informace a už mu nikdy nebudu věřit ani nos mezi očima.

A taky přestanu kupovat cokoli čínského. Protože je jasné, že to vyrábějí za nesnesitelných podmínek děti nebo političní vězni v Gulagu. A to bych si na svědomí nevzal.
😉

Pro admina: už končím se srandováním a politikou.
JirkaE

Mex píše: stř kvě 28, 2025 4:05 pm

Je jasné, že všechna ta videa co točí třeba Elektrodad a další jsou jenom fake a jsou to placení agenti.
Ano trefa / bingo 😂 - v Německu už musí mít ve videu upozornění Youtubeři - že se jedná o reklamu (o placenou reklamu 😂)
Mex píše: stř kvě 28, 2025 4:05 pm

Až potkám toho známého, co tam pravidelně jezdí, tak mu pěkně od plic a do očí řeknu, že tohle bych si o něm nepomyslel, tak mě tahat celou dobu za
A ano, někteří jezdili i do západního německa pravidelně - a o životě obyčejného lidu věděli úplné 💩

Nemůžu argumentovat tím, koho znám já a s kým se potkávám a jsem v častém kontaktu... To asi není úplně argument, nebo ? ;)
wattman
Reputace: 8

Nový příspěvek od wattman »

glottis píše: úte kvě 27, 2025 9:37 am

Jinak kdyby te zajimalo neco k EV tak se ptej. pres dva roky mame e golfa a protoze EV stoji za starou backoru koupili jsme jeste Teslu Y, aby jsme si te mizerie uzili na plno.
Ahoj,
jaky mas rok vyroby a vybavu egolfa a celkove zkusenosti? Uvazuju o nem na jezdeni kolem komina. Diky.
glottis

Myslim ze to je rok 2020. Takze uz model s vetsi baterkou 35kwh.

Vybava nevim co se dalo dokupovat ale z toho co vim tak je tam neco cemu rikaj zimni paket (vyhrivane sedacky a predni okno), led svetla jsou tam asi normalni stav, nema to tepelko na topeni, jen klimu na chlazeni. Vyhrivane sedacky a okno je podle me lepsi nez to tepelko :)

Na kratsi cesty podle me tepelko neni potreba, stejne pry nekolik minut nejdriv jede PTC topeni. Na delsi trasy je asi lepsi s tepelkem ale na kratsi bych se nebal bez.
TomHC
Reputace: 429
Lokalita: Hlohovec, SR
Výkon panelů [Wp]: 8820
Kapacita baterie [kWh]: 30

Nový příspěvek od TomHC »

Ja som egolf konzultoval aj s glottisom, za mňa tiež spokojnosť. Jediné čo mi trochu vadí je blbo nastavený proti-prešmyk pri rozbiehaní. Človek by čakal že na takom rodinnom aute by sa nemalo dať gumovať :) v zime je ten dojazd a spotreba smutná a to ho mám aj v garáži kde je 12-15 stupňov.
Na vozenie detí do školy a občasné jazdy do 150 km je to úplne super. No a v spojení s FVE je to vozenie zadarmo 9 mesiacov v roku.
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome 01/2023 -> 05/2025 = 11.4 MWh AC
Valdano

Různých videí ukazujících záběry ze slamů a chudinských čtvrtí čínských měst jsou na YouTube doslova mraky. Číňani k tomu budou mít přístup blokovaný, ale rozhodně neplatí, že by to nebylo veřejně viditelné pro zbytek světa. V těch slamech moc majitelů EV určitě nebude. ;)
Naposledy upravil(a) Valdano dne stř kvě 28, 2025 6:25 pm, celkem upraveno 1 x.
glottis

Jo, je to tak, hrabe to jak blby, clovek musi mit lehkou nohu. A to je to jen 100kw. Z negativ pak je, ze musi clovek nosit klice a startovat, razeni jak v s automatem koncernu a nemoznost zvolit vychozi mod rekuperace. Jinak je to asi tak odpovidajici malemu autu s malou baterkou. V lete 200 clovek da, v zime 150 s hodne odrenejma usima a mozna bude muset prestat topit :)
TomHC
Reputace: 429
Lokalita: Hlohovec, SR
Výkon panelů [Wp]: 8820
Kapacita baterie [kWh]: 30

Nový příspěvek od TomHC »

, v zime 150 s hodne odrenejma usima a mozna bude muset prestat topit
Ak budem na zraze, tak mám s tým super zážitok, porozprávam. Myslel som, že ku koncu sa aj svetlá vypnú 💩

A veľký mínus je 3G modem a vypínanie 3G sietí. Na 2G je to nepoužiteľné. Takže konektivita dovidenia.
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome 01/2023 -> 05/2025 = 11.4 MWh AC
Valdano

V ČR 3G síť už všichni operátoři vypnuli. K vypnutí 2G sítě dojde pravděpodobně v roce 2028. Takže použitelná konektivita i s časovým výhledem by měla být buď 4G/LTE a nebo novější 5G viz 5G a LTE modemy.
gibong
Reputace: 7
Lokalita: Nitra
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 6,14

Nový příspěvek od gibong »

a presne toto je ono.. podcenovanie.. mne je jedno ze je to cina, moze to byt aj kamerun.. ma obrovsky naskor oproti inym a preto ma predaje BEV ako nikto iny.. ked sa naseru tak baterky budu stat majland pre inych a pre seba za par supov.. to je trh, teraz je tam obchodna vojna medzi vyrobcami BEV cize ceny idu total dole.. skoda ze nato neprisli nasi myslitelia, hlavy pomazane :)
glottis

Valdano píše: stř kvě 28, 2025 8:17 pm
V ČR 3G síť už všichni operátoři vypnuli. K vypnutí 2G sítě dojde pravděpodobně v roce 2028. Takže použitelná konektivita i s časovým výhledem by měla být buď 4G/LTE a nebo novější 5G viz 5G a LTE modemy.
taky uz jo? :) tak to vysvetluje, proc uz nevidim data z auta kdyz neni doma na wifi :))
eman

Nový příspěvek od eman »

gibong píše: stř kvě 28, 2025 8:27 pm
a presne toto je ono.. podcenovanie.. mne je jedno ze je to cina, moze to byt aj kamerun.. ma obrovsky naskor oproti inym a preto ma predaje BEV ako nikto iny.. ked sa naseru tak baterky budu stat majland pre inych a pre seba za par supov.. to je trh, teraz je tam obchodna vojna medzi vyrobcami BEV cize ceny idu total dole.. skoda ze nato neprisli nasi myslitelia, hlavy pomazane :)
Naši myslitelé musí vydělávat peníze a nikdo jim distribuci nezadotuje. Někdy si něco přečti o té tvé milované Číně. I BYD oficiálně přiznal, že v Číně prodávají na hraně rentability a chtějí se zahojit na západních trzích. Cla jim do toho hojení hodila vidle a jak je vidět ve statistikách, tak moc lidí se do koupě číňana nehrne.
Franta2776
Reputace: 312

Nový příspěvek od Franta2776 »

18190Wp=13500Wp jihovýchod 27x500Wp, 4690Wpjihozápad Leapton 14x335Wp, cca 8000W 90ks vakuové trubice jihozápad, Lifepo4 17Sx260Ah, trakční gel 800Ah), Axpert Max 7200VA, Easun Isolar 5500VA,Multiplus 2 48/5000,MPPT 150/85
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W