Elektricka / hybridni auta

Elektromobily, hybridy, elektrokola, elektroskůtry, řešení pro karavany, obytné přívěsy, maringotky, obytné automobily, mobilní domy.
eman
Reputace: 225
Lokalita: Praha
Systémové napětí: 48V
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Elektricka / hybridni auta

Nový příspěvek od eman »

Do výběrka na JE sice nevidím, ale když náš "Antimonopolní úřad" řekne, že to bylo vpořádku, tak je to určitě pravda. :D Stejně jako tu není žádný energetický, telekomunikační nebo potravinový oligopol. :D
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
Miyuki
Reputace: 18
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 7640
Kapacita baterie [kWh]: 19+Nádrž

Nový příspěvek od Miyuki »

eman píše: úte kvě 06, 2025 11:49 am
Tak to jsi z levného kraje. U Dekry stála typovka na jiná zadní světla u US dovozu přes 70tis. A to jsme to řešili tak před 6 lety. A tady necháš vpodstatě jenom karoserii.
No oni si řeknou nejvíc za to, že se vůbec musí zvednout ze židle a pak za to, co je vidět (jako právě ty světla a rozměry pneumatik a podobné hovadinky)
Když se na vzhled nešahá, tak se udělá EMC, a otestují brzdy a řízení.
Ale stejně je to cena naprosto příšerná, docela o konverzi jednoho veterána uvažuji, a řeším, jestli nebude lepší to udělat přes Polsko, kde na to kouknou, dají razítko za nějakých 8000zl a frčí se, ale otázka jestli tady nebudou na dovozové prohlídce pak důležitější než @#@# :hell:
Ostrov založený na Epever IP5000-42-Plus + 2 pole s Tracer5420AN a Tracer6420AN + 18x Envision 305Ah LiFePO4
eman
Reputace: 225

Nový příspěvek od eman »

Hele Dekru si rozvracet nedáme. Korporát měl to auto schválené z Holandska a když si to místní boss odkoupil a chtěl nechat přepsat na sebe, tak chtěli tu typovku znova. Místní Dekra je silně propojená z úředníky a korupce je tam na neuvěřitelném levelu. Příkladem budiž pseudohistorická vozidla brázdící Prahu, patřící místnímu mafiánovi. Ty nesplňují vůbec nic, ale razítko mají....
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
unicast
Reputace: 282
Lokalita: JV od pekla :)
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 13

Nový příspěvek od unicast »

Na mě to zkoušeli taky, ale stačila tehdy ústní hrozba správní žalobou a úředníci zkrotli.