Ceny elektromobilů
-
mischanek
- Reputace: 20
- Lokalita: Beskydy
- Systémové napětí: 48V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Ceny elektromobilů
V Číně je jen jeden z několika výrobních závodů (Gigafactrory) ve světě.. Další je např. u Berlína.. Takže říct, že Tesla je Čína je poněkud zavádějící.gupa píše: úte lis 11, 2025 12:55 pmTesla je Čína. Do USA se pošlou akorát prachy.teslase vyrábí v číně .png
-
eman
- Reputace: 278
- Lokalita: Praha
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Hlavně je dost podstatný rozdíl, když číňanovi stojí za zadkem západní manager a čínský manager. Ty západní často nepochopitelně lpí na výrobních postupech a standardech. Čínský vymýšlí, jak výrobní proces oje*** a ušetřit pár dolarů do kapsy, bez ohledu na škody. Legendární je problém našeho korporátu, který objednal svařence pro hydraulickou sestavu, ale zapomněl dodat toho managera kvality. Výsledkem bylo, že číňan použil svařovací drát, kupovaný od nějaké sandálové manufaktury v Indii a ani jeden svár neprošel testem. Škoda 3miliony EUR, ale číňan ušetřil tak tisíc babek a to se vyplatí...
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
-
glottis
- Reputace: 412
- Lokalita: okolí Mělníka
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 15
Moje Y je nemka