Ceny LiFePo4 aku

Baterie, dobíjení, údržba, zapojení, diskuze i nad jinými způsoby uložení energie
eman
Reputace: 235
Lokalita: Praha
Systémové napětí: 48V
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Ceny LiFePo4 aku

Nový příspěvek od eman »

Mě teď Jenny posílala nabídku na EVE 280 V3 za 63USD z Polska. Akorát tam přidala, že nová várka bude za 70USD, což může být jenom tlačení do nákupu, ale taky nemusí.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
Valdano
Reputace: 161
Lokalita: Česká Lípa

Nový příspěvek od Valdano »

Když se domluvíte s JirkaE přes SZ tak by Vám to mohl koupit na německé eBay jako osoba žijící v Německu. Cena sady 16 kusů včetně dopravy zdarma v rámci Německa na německém eBay vychází cca 53,72 EUR za kus. Pokud byste měl cestu do Německa a mohl si to u něj osobně vyzvednout tak byste nemusel nic platit za dopravu z Německa do ČR.
luky
Reputace: 93
Lokalita: za Berounem
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 12

Nový příspěvek od luky »

Pro tyhle účely (nákup v Německu, co do ČR neposílají) používám virtuální schránku "znemecka.eu", ale těch firem co tohle umí je víc. Jestli by zvládli i bednu s baterkama je potřeba ověřit.
mobilní elektrárna: viewtopic.php?t=4597, 290Wp mono, Winston 12V/130Ah, Victron MPPT 75/15, Victron inverter 12/250VA, Victron charger 20A, Orion 30A
domácí elektrárna: viewtopic.php?t=6898, FV 5kWp, LiFe 48V/120+120Ah, Axpert King 48/5000 + PCM60X + EPever
Valdano

Pokud byste si přečetl předchozí stránku tohoto tématu tak by vám možná došlo, že ten konkrétní prodejce na eBay do ČR posílá a dokonce i stejný typ akumulátorů a důvod nákupu té odkazované položky na eBay osobou žijící v Německu na německou adresu tedy nesouvisí s přeposláním. Žádná firma, která dělá přeposílání zásilek z Německa do ČR k tomu v tomto konkrétním případě není vhodná. ;)
cipis
Moderátor
Reputace: 761
Lokalita: blízko Brna
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 13+ kWp
Kapacita baterie [kWh]: 30+15

Nový příspěvek od cipis »

Smelinareni si nechte jinam ...
13,38 kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
MP2 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 15 258 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
luky
Reputace: 93
Lokalita: za Berounem
Výkon panelů [Wp]: 5000
Kapacita baterie [kWh]: 12

Nový příspěvek od luky »

Asi nerozumím. Prodejce posílá za 860€ do DE nebo za 1205€ do ČR. V popisu jsem nenašel obligátní větu o určení pro DE domácnosti s tím související osvobození od DPH (ale moje němčina není úplně perfektní...). Tedy to chápu tak, že rozdíl v ceně je daný rozdílnou cenou pošty a možná výší marže. Pokud se v takovém případě využije přeposlání skrz virtuální schránku, je to legální/korektní a nějaké stovky € se na tom dají ušetřit.
Berte infomaci ode mě jen jako příspěvek do diskuse, nejsem v prodeji zainteresován a pro sebe jsem aktuálně pořídil aku z Nkon (viz výše).
mobilní elektrárna: viewtopic.php?t=4597, 290Wp mono, Winston 12V/130Ah, Victron MPPT 75/15, Victron inverter 12/250VA, Victron charger 20A, Orion 30A
domácí elektrárna: viewtopic.php?t=6898, FV 5kWp, LiFe 48V/120+120Ah, Axpert King 48/5000 + PCM60X + EPever
romanf
Reputace: 18
Lokalita: BA-SC
Výkon panelů [Wp]: 5520
Kapacita baterie [kWh]: on grid

Nový příspěvek od romanf »

toto napisala AI od gugla:
In Germany, LiFePO4 batteries used in photovoltaic (PV) systems can be VAT-exempt under specific conditions, particularly for residential and small-scale commercial installations. This exemption applies to the purchase and installation of the entire PV system, including batteries.
Conditions for VAT Exemption:

System Size: The PV system must have a total output of no more than 30 kWp (kilowatt-peak) for private use or 15 kWp per residential unit in multi-family or mixed-use buildings, with an overall limit of 100 kW per taxpayer.

Private or Non-Profit Use: The PV system must be used privately or by a non-profit organization.
No Commercial Resale: The generated solar power cannot be sold commercially.
Installation Location: The PV system, including batteries, must be installed on or near a residential building, a public building, or a building serving the common good in Germany.
System Status: The battery must be part of a new PV system or an expansion of an existing private or public system.

VAT Rate: Under these conditions, the VAT rate for the PV system, including the LiFePO4 batteries, is 0%.
Note: The zero-rate VAT on photovoltaic systems, including battery storage, was introduced in the German tax law of 2022, retroactive to January 1, 2022, according to Elker Solutions. The tax exemption is also retroactive for systems ordered in 2022 but put into operation in 2023.
Valdano

luky píše: čtv čer 12, 2025 8:36 am
Asi nerozumím. Prodejce posílá za 860€ do DE nebo za 1205€ do ČR. V popisu jsem nenašel obligátní větu o určení pro DE domácnosti s tím související osvobození od DPH (ale moje němčina není úplně perfektní...). Tedy to chápu tak, že rozdíl v ceně je daný rozdílnou cenou pošty a možná výší marže.
Rozdíl v ceně je dán kombinací obojího jednak nulovou hodnotou DPH a jednak vyšší sumou za dopravu paušálně zahrnutou v ceně zboží. Cena za dopravu je v obou případech deklarována jako free, ale logicky náklady někdo zaplatit musí takže je cena za dopravu zřejmě zahrnuta už v ceně zboží. Cena za dopravu v rámci Německa bude logicky menší než při dopravě napříč EU, vhledem k paušálnímu zahrnutí v ceně zboží se při tom logicky nerozlišuje jestli jde zásilka jen z Německa do sousedního Česka a nebo jde z Německa do jiné země třeba přes půlku EU.

Odkazovaná položka na eBay za těch cca 860€ se vztahuje pouze na Německo a Rakousko. Je k tomu uveden dokonce překlad podmínek na předchozí stránce tohoto tématu konkrétně v této mé reakci viz text překladu pod těmito dvěma nadpisy.

Důkaz o uplatnění nulové sazby daně v Německu
...
Důkaz o uplatnění nulové sazby daně v Rakousku
...