Dotěrný přehled, resp. výzkum vzdělanosti vs.FV
Novinky na MyPower.CZ, podpora, návrhy, nápady, náměty, stížnosti ...
-
Dotěrný přehled, resp. výzkum vzdělanosti vs.FV
Již dlouho ve mě hlodá a zajímá, co jsou zač všichni tito človíčci, kteří se motají kolem fóra MYPOWER.CZ.
1, souvisí elektrotechnické vzdělání s chtíčem vlastnit jakoukoli výrobnu el.energie, popř. energií pro nezávislou existenci. (jestli tedy elektrotechnické vzdělání tady převažuje)
2, jaký je asi poměr vysokoškolského / středoškolského / základního vzdělání / na tomto fóru.
Tyto otázky si dávám často, jelikož osobně nespatřuji tuto problematiku těžby jakékoli energie prioritně jen pro lidi s vyšším dosaženým vzděláním, nýbrž k lidem, kteří aspoň nemalým úsilím chtějí přispět k nevytváření většího globálního svinčíku než většina závislých spoluobčanů, kteří i kdyby mohli, tak nejsou ochotni pustit ani "kačku".
Jakýkoli názor je vítán.
1, souvisí elektrotechnické vzdělání s chtíčem vlastnit jakoukoli výrobnu el.energie, popř. energií pro nezávislou existenci. (jestli tedy elektrotechnické vzdělání tady převažuje)
2, jaký je asi poměr vysokoškolského / středoškolského / základního vzdělání / na tomto fóru.
Tyto otázky si dávám často, jelikož osobně nespatřuji tuto problematiku těžby jakékoli energie prioritně jen pro lidi s vyšším dosaženým vzděláním, nýbrž k lidem, kteří aspoň nemalým úsilím chtějí přispět k nevytváření většího globálního svinčíku než většina závislých spoluobčanů, kteří i kdyby mohli, tak nejsou ochotni pustit ani "kačku".
Jakýkoli názor je vítán.
-
- Lokalita: SO, SK
Re: Dotěrný přehled, resp. výzkum vzdělanosti vs.FV
Ja mám stredoškolské a potom 28 rokov samovzdelávania v angličtine, celé noci do rána, keď už vychádza SLnko.
DC-AC inverter REC Lion DC-AC ESP32 DIY inv. 15 GB za sekundu DIY MPPT Holder
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.
Zjedz vsetko, co si kupil, v obchode a netreba ti tasku, auto ci chladnicku.
-
Já také středoškolské s maturitou el. pro OVT. Škola mi toho moc nedala. Bez samostudia bych nevěděl nic
-
- Lokalita: podhůří Orlických hor
- Výkon panelů [Wp]: 7500
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Provozní chemik bez maturity a zajímá mě kde co něco hodně povrchně a něco i trochu víc...
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
-
SOU - Střední odborné učiliště elektro , obor provozní elektromontér. Mě ještě dala škola dost, i na soustruhu mě naučila, i svářečský vycvik jsme měli. Prostě univerzální údržbář. Ale pokrok jde strašně rychle a pokud člověk nepracuje v oboru tak se v něčem začíná strácet. Viz automatizace, my se na škole učili relátka a dnes tam jsou mikroprocesory.
5,5kWp - 4x Solartec mono 180Wp +¨6x IBC 155Wp poly + 10x Solea 170Wp mono + 6x Husinage HSG 190Wp + 6x Calyxo 70Wp amorf vertikálně (JV), 2x ZN ShineSolar poly 250Wp + 2x 260Wp poly (JZ), Epever LS 3024B, Epever LS 2024B, MakeSkyBlue 20A, eSmart 3 - 60A, 19 kWh Li-Ion, Axpert MSXE PF1, 24V/3,0kW, Axpert MSXE 24V/2,4kW.
-
Mas pravdu, ze drive toho bylo mene a dalo se to lepe probrat dokonce ve skole. Ja tam mel cca.2 hodne dobry kooosky ucitele a od tech se daly tahat rozumy. Bylo to v predmetech elektrotechnika a vypocetni technika. Jenze v rocniku 94-98 probirat ucivo z knizek roku 68 apod. nic moc.volente píše:SOU - Střední odborné učiliště elektro , obor provozní elektromontér. Mě ještě dala škola dost, i na soustruhu mě naučila, i svářečský vycvik jsme měli. Prostě univerzální údržbář. Ale pokrok jde strašně rychle a pokud člověk nepracuje v oboru tak se v něčem začíná strácet. Viz automatizace, my se na škole učili relátka a dnes tam jsou mikroprocesory.
-
- R.I.P.
Střední průmyslová škola kožařská - obor obuvník. V hodinách výpočetní techniky jsem sedával v kabinetu učitele, který přes dveře v učebně učil žáky a já místo výuky si programoval nějaké věci v Turbo Basicu a Turbo Pascalu a začínal objevovat programování GUI (okýnkové grafické aplikace) pod Windows 3.11. Následné testy a prověrky jsem dělal levou zadní v době kdy spolužáci se tvrdě učili v daný čas příkazy DOSu. Jako třeba dir, tree, copy, apod. Holt měl jsem komp doma, tehdy ZX Spectrum (48kB) a PC XT (640kB a 20MB disk). V té škole mě ale zajímal předmět automatizace. To byla paráda. Relátka, logické obvody, apod. Učitel byl naprosto skvélý člověk a dokázal to perfektně se smyslem pro humor podat. Dnes jsem prostě programátor. S elektrem si necham poradit, to každopádně ale jsem úplně mimo obor Nikdy jsem tak nějak asi nenašel dostatek prostředků, abych si pořídil vlastní obuvnickou dílnu Vyvíjet software je prostě méně nákladné pro jednoho bez půjček a úvěrů.
-
- Lokalita: Senec
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: cca 35kwp
- Kapacita baterie [kWh]: malá
Ja tiež len SOU ale v obore stolár,takže nesúvisí to s fotovoltaikou nijak
Ale chcel som byť elektrikárom (oprava televízorov,alebo niečo podobné)...no a nakoniec to dopadlo takto ako to je
Ale chcel som byť elektrikárom (oprava televízorov,alebo niečo podobné)...no a nakoniec to dopadlo takto ako to je
málo kwp , 60V 1,2kAh , 15S 600P Lion + 60V 198Ah Lifepo4 , 10 x MPPT VT-80 , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:180Wp ,12V LiFePO4 60Ah , epsolar 10 ,victron 350w sinus
Záloha:180Wp ,12V LiFePO4 60Ah , epsolar 10 ,victron 350w sinus
-
Zdravím,
mám VŠ sdělovací technika po vedení. To byly metalický telefonní vedení,
Pupinace vedení, to vše je dnes už dávno pryč éra krokových voličů , relátkové
ustředny P51, telefony .
Nikdy mně tohle neživilo, ale naučil jsem se sám vysokofrekvenční techniku a
ta mně živila. Dobře a desítky roků i když jsem pracoval jen sám ve vlastní
mini firmě. Poslední 3 roky jsem si vyzkoušel nějaké věci z impulsní techniky
už jen jako koníček v souvislosti s měniči a prvky pro vlastní FV.
mám VŠ sdělovací technika po vedení. To byly metalický telefonní vedení,
Pupinace vedení, to vše je dnes už dávno pryč éra krokových voličů , relátkové
ustředny P51, telefony .
Nikdy mně tohle neživilo, ale naučil jsem se sám vysokofrekvenční techniku a
ta mně živila. Dobře a desítky roků i když jsem pracoval jen sám ve vlastní
mini firmě. Poslední 3 roky jsem si vyzkoušel nějaké věci z impulsní techniky
už jen jako koníček v souvislosti s měniči a prvky pro vlastní FV.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dotace NE, 6,9kWp ,reg.Harmonie Ver.1, 60A,aku 4kWh LTO,BMS Sokol 400E,řízení Leonardo, LF a HF měnič vlastní Ver.1 a Ver.2, LF Modrá trojka 3kVA,modul HIS,ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.1
Příprava instalace panel 18kWp,reg.Harmonie12kW Ver.4,měnič AC-DC-AC 1f PECKA 22kW,BMS Sokol 400E řízení Leonardo 360V, modul HIS, DC modul AFDD,modul chytré řízení,Aku 360V, ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.4
Dotace NE, 6,9kWp ,reg.Harmonie Ver.1, 60A,aku 4kWh LTO,BMS Sokol 400E,řízení Leonardo, LF a HF měnič vlastní Ver.1 a Ver.2, LF Modrá trojka 3kVA,modul HIS,ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.1
Příprava instalace panel 18kWp,reg.Harmonie12kW Ver.4,měnič AC-DC-AC 1f PECKA 22kW,BMS Sokol 400E řízení Leonardo 360V, modul HIS, DC modul AFDD,modul chytré řízení,Aku 360V, ohřev vody Malibu L.A.3kW,Ver.4
-
Já jsem vyučen instalatér, dále dodělané dálkově středoškolské vzdělání s maturitou obor provozní technika (je to příbuzné strojařině). Pohyboval jsem se hodně kolem plynových zařízení teď dělám revizáka plyn. zařízení a tlakových nádob. Elektřina mě zajímala už od mala, takže samouk
9000Wp, 48v, 2x Pip-5048 MK paralelně, Li-ion 470Ah, ICC monitoring, GreenBonO vytěžovač
https://pvoutput.org/list.jsp?userid=50768
https://pvoutput.org/list.jsp?userid=50768
-
Dopravak=konštrukcia cestných vozidiel,nikdy som nerobil v obore,ani elektrika ma nikdy nebavila ale život dotlačil
-
- Lokalita: Hlučín
SOU/dálkově SŠ ,pak období(89-03) dělník>vedoucí výroby>živnostník>výkonný ředitel fabriky,dodělání VŠ a teď učím.Spousta vedlejších aktivit i dnes.
ELEKTŘINU NESNÁŠÍM
Tohle fórum považuji za nejhodnotnější ze všech!
ELEKTŘINU NESNÁŠÍM
Tohle fórum považuji za nejhodnotnější ze všech!
16kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/8xLeapton 650 + <JZ-90° /15xJAsolar / Mono 385, regl Midnite Classic 150<89A> , 1x EASUN <80A> a 1x EASUN <100A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
-
Všímám si že je to tu samá kapacita, která nemá s něčím jako FV nic společného. Nejvíce se tomu bude podobat energetika a automatizace.
-
- Lokalita: Hlučín
Vše je zvrácené představ si,že zítra už nikdo nebude muset nic dělat pro svou obživu,vše převezmou stroje a chod bude plynout automaticky. Co budeme dělat?Vše bude zdarma? Mimochodem učím žáky CNC stroje směr dřevo a vše co s tím souvisí,včetně reálné výroby a příprav.
16kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/8xLeapton 650 + <JZ-90° /15xJAsolar / Mono 385, regl Midnite Classic 150<89A> , 1x EASUN <80A> a 1x EASUN <100A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
-
Neboj dlouho bude trvat nez stroje opraví stroje .
-
VŠ Ekonomika & SPŠE energetika
70kWp + 10kW Infinity, 25kWh LiFe
-
SPŠ elektro, obor radiová a sdělovací zařízení. Telefonní ústředny, radiové a televizní vysílače, nf a vf technika. Ale nějak mi v oboru ujel vlak, o mobilech jsme se jaksi neučili. A díky škole absolutně nesnáším cokoliv, co je vyjádřeno pouze jedničkama a nulama. Zlatý analog! Jinak §6, aby si člověk přivydělal alespoň silařinou. Ta se v základu bohudík nemění...
Apropo- můj nejoblíbenější telefon je TP 25 + TU 11...
Apropo- můj nejoblíbenější telefon je TP 25 + TU 11...
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
-
SOU mechanik, elektronik s maturitou. Elektronika me bavila, tak jsem na skole opravoval televize, stavel zesilovace do auta, umel jsem odblokovat Nokii 5110 s novou verzi fw jako druhej v celym Chebu
Nemel jsem rad teorii a o to tezsi to pak bylo v praxi.
ted kdyz neco nevim, tak se zeptam Volenteho.
Nemel jsem rad teorii a o to tezsi to pak bylo v praxi.
ted kdyz neco nevim, tak se zeptam Volenteho.
-
Taky mě to už napadlo, vědět kdo co dělá, kdyz vsichni tady delaji okolo aNOPARasito píše:Již dlouho ve mě hlodá a zajímá, co jsou zač všichni tito človíčci, kteří se motají kolem fóra MYPOWER.CZ.
Jakýkoli názor je vítán.
Dobře že jsi se zeptal.
-
- Lokalita: Šternberk
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 15000
- Kapacita baterie [kWh]: 40
SPŠE a FEVUT, ale ještě v době, kdy jako vrchol technologických dovedností se vyučovalo odvození voltampérové charakteristiky pentody a diplomky se odevzdávaly na děrné pásce. Generační pokrok pro nás byl přechod z děrných štítků na děrné pásky.
15 kWp JJZ + 3x Tristar MPPT60 + Victron 150/100 + 48V LiFePO 850 Ah + UPS 8kW (MPP-Solar 8048 LC) + 4 x nabíječka 1,2 kW (DELTA) Start: 2012
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 31 Odpovědi
- 3545 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od TomHC
-
-