FVE v televizi, rádiu, novinách

Obecná diskuze na téma "soběstačnost" s využitím alternativních zdrojů energie, jejich využití v běžném životě, potravinová soběstačnost atd.
xmasin

Re: FVE v televizi, rádiu, novinách

Příspěvek od xmasin »

Tak to vypadá, že skončil můj oblíbený výrobce panelů Qsolar.
http://www.solarninovinky.cz/?zpravy/20 ... ny-tuv-sud
fugas

Příspěvek od fugas »

No,jestli jde jen o ty renomované štítky,tak bych o koupi výrazně zlevněných nových panelů nezapochyboval ani na sekundu :mrgreen:
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
xmasin

Příspěvek od xmasin »

fugas píše:
No,jestli jde jen o ty renomované štítky,tak bych o koupi výrazně zlevněných nových panelů nezapochyboval ani na sekundu :mrgreen:
Bohužel zatím jsem je ve výprodeji neviděl. Pokud by byl panel 250W za takové 3 000 Kč, tak bych jich asi pár taky vzal. Chtělo by se to podívat v Německu jestli se tam nějaké neflákají.
fugas

Příspěvek od fugas »

xmasin píše:
fugas píše:
Bohužel zatím jsem je ve výprodeji neviděl. Pokud by byl panel 250W za takové 3 000 Kč, tak bych jich asi pár taky vzal. Chtělo by se to podívat v Německu jestli se tam nějaké neflákají.
Jestli se povalují někde ve skladech a dostalo se jim takovéto reklamy,tak firmy je nevezmou a zbydou na hračičky.A pokud se výkon pohybuje v mezích uváděného,pak je mi nějaký ten štítek u (_._) ;) Třeba někde vyplavou.Nemám ani jeden,tak nevím,ale pokud lidem slouží jak mají,je škoda takového výrobce na základě takového fiaska zlikvidovat.
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
xmasin

Příspěvek od xmasin »

fugas píše:
Jestli se povalují někde ve skladech a dostalo se jim takovéto reklamy,tak firmy je nevezmou a zbydou na hračičky.A pokud se výkon pohybuje v mezích uváděného,pak je mi nějaký ten štítek u (_._) ;) Třeba někde vyplavou.Nemám ani jeden,tak nevím,ale pokud lidem slouží jak mají,je škoda takového výrobce na základě takového fiaska zlikvidovat.
Holt nám nezbyde nic jiného než sledovat jestli se někde neobjeví, ale v Čechách moc nebyly a když tak na objednávku. V Německu jsem je taky moc neviděl.
lopez

Příspěvek od lopez »

Psali o zfalšované certifikaci u TÜV Süd, půjde pravděpodobně o neoprávněné použití CE značky. Panely patří mezi "stanovené výrobky" a ty se bez CE užívaného na základě certifikace nemají šanci dostat na trh. Ani jako "výprodejové" zboží . Pokuty by byly poměrně značné, podle mě jsou v zákoně 22/1997Sb. o technických požadavcích na výrobky, něco k neoprávněnému užití CE.
fugas

Příspěvek od fugas »

Aha.
Takže klasika.Ouřední šiml si zařehtá a do toho co už bylo vyrobeno bude zajeto bldozérem,aby to náááhodou někomu neposloužilo.Pak se to nákladně zrecykluje a vyrobí se z toho možná to,co už to jednou bylo :dontknow:
fugas

Re: FVE v televizi, rádiu, novinách,EV1

Příspěvek od fugas »

Z jiného soudku.Viděl jsem nedávno zajímavý dokument o elektromobilech.Bohužel,chtěl jsem ho potom pustit kamarádovi a bylo mi sděleno,že porušoval autorská práva a to dokonce mimo jiné dohledané stránky i v archivu ČT,která ho odvysílala.

Nu což,tady je:

https://www.youtube.com/watch?v=fp9t0oI0oww
abrams
Lokalita: Brno

Re: FVE v televizi, rádiu, novinách,EV1

Příspěvek od abrams »

fugas píše:
Z jiného soudku.Viděl jsem nedávno zajímavý dokument o elektromobilech.Bohužel,chtěl jsem ho potom pustit kamarádovi a bylo mi sděleno,že porušoval autorská práva a to dokonce mimo jiné dohledané stránky i v archivu ČT,která ho odvysílala.

Nu což,tady je:

https://www.youtube.com/watch?v=fp9t0oI0oww
Zdravím ,

tento dokument mám ve video archívu z doby kdy jej vysílali ;) .
Mám i jeden pěkný dukument o namyšlenosti němců vůči Elektromobilům , ale ČT ho taky znepřístupnila ze stejného důvodu ... :wall: jenže na youtubu ještě je :yes: : https://www.youtube.com/watch?v=l1vSeLu2wcE ... je z roku 2012 .

Elektronům zdar *cloud*
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny :D
Matess
Lokalita: Šumperk

Příspěvek od Matess »

mrtva zona vyresena repkou, elektromobili a hybridni vozidla pomalu a jiste nastupuji i z nemecka.... viz vloni krasne porshe a letos golf gte (ten bych bral vsema deseti :) )

Jinak diky za pekne podivani
kodl69
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Příspěvek od kodl69 »

řepkou se nevyřeší nic, na její vypěstování se spotřebuje skoro tolik ropy, co vydá bionafta energie, to samý je biolíh a bioplynový elektrárny. Je na to dotace, to je to, proč to všude valí.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
ota

Příspěvek od ota »

K té řepce: někde jse četl že účinnost fotosyntézy v řepce je na úroni cca 1,5% oproti fotovoltaice.
70kWp + 10kW Infinity, 25kWh LiFe
camel1cz
Výkon panelů [Wp]: 3780
Kapacita baterie [kWh]: 18

Příspěvek od camel1cz »

Největší problém řepky vidím ve špatné využitelnosti. Co vím, tak se to valí do paliv a tím poškozuje motory a zvyšuje exhalace.
Zlata dotovaná kukuřice v USA. Dá se aspoň sníst a nebo ní krmit dobytek.
5 kVA Axpert King @ 3,78 kWp [3s4p AUO 315Wp mono]
18 kWh [5x Pylontech US3000]
Rozpracováno:
a) 5 kVA Axpert King @ 1,89 kWp [6x AUO 315Wp mono] do paralelu k prvnímu
b) 15x 280 Ah LiFePo4, JK BMS paralelně k Pylontechům
c) Fangpusun MPPT 150/70 Tr @ 5,52 kWp [12 x AS 460Wp mono]
fugas

Příspěvek od fugas »

Bral bych i to patnáctileté Saxo,ale zatím je to nstaveno tak,že ani jako nadšenec na něj nemám.Nebo snad právě proto.Kdyby jich jezdilo daleko více,byly by dostupnější.
Spadlo mi teď sání z turba.Někoho možná nepřekvapí,že je nutné kvůli tomu sundat nápravnici :wall:
To by se mi u toho Saxa nestalo...
fugas

Příspěvek od fugas »

camel1cz píše:
Největší problém řepky vidím ve špatné využitelnosti. Co vím, tak se to valí do paliv a tím poškozuje motory a zvyšuje exhalace.
Zlata dotovaná kukuřice v USA. Dá se aspoň sníst a nebo ní krmit dobytek.
Využitelnost je obrovská.Bohužel ale jen pro pár jedinců.Když dostanu snové dotace za ni,proč bych pak pěstoval něco k jídlu.Ať si to konečný spotřebitel koupí od někoho jiného.Od dodmácích zemědělců dostanemě zalepený palivový filtr :mrgreen:
kodl69
Lokalita: severně od Brna
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Příspěvek od kodl69 »

souhlas, dělal jsem kdysi servis výdejních stojanů a to co bylo někdy ve filtrech z bionafty nebylo jenom hnusný, ale úplně na blití.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
brumlaj

Příspěvek od brumlaj »

Začíná boj o záchranu ČEZu, zatím jen tedy příprava na něj. Hlavně pořádně číst smlouvy. Holt se na ten náš "mateřský/macešský" gigant valí jobovky z více stran...... Dobře jim tak slimejšům korupčnickým.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
fugas

Re: FVE v televizi, rádiu, novinách ,"elektrolet"

Příspěvek od fugas »

Airbusy mám tak nějak celkově nejradši,ale tímto si u mě ještě zvedli kredit :yes:

http://technet.idnes.cz/e-fan-2-elektri ... chnika_vse
fugas

Re: FVE v televizi, rádiu, novinách ,"elektrolet"

Příspěvek od fugas »

fugas píše:
Airbusy mám tak nějak celkově nejradši,ale tímto si u mě ještě zvedli kredit :yes:

http://technet.idnes.cz/e-fan-2-elektri ... chnika_vse
Lidi,přečtěte si tam diskusi.To se jeden pobaví :lol:
MareC3k

Příspěvek od MareC3k »

+- 25kWp, 53V 700Ah LifeYpo4+zaloha olovo, 2x5kW Axpert + 3x XTM 4000+Victron quattro 15.000, 5x Victron 250/100, https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=780 KIA EV6