FVE v televizi, rádiu, novinách
Obecná diskuze na téma "soběstačnost" s využitím alternativních zdrojů energie, jejich využití v běžném životě, potravinová soběstačnost atd.
-
Re: FVE v televizi, rádiu, novinách
Tak to vypadá, že skončil můj oblíbený výrobce panelů Qsolar.
http://www.solarninovinky.cz/?zpravy/20 ... ny-tuv-sud
http://www.solarninovinky.cz/?zpravy/20 ... ny-tuv-sud
-
No,jestli jde jen o ty renomované štítky,tak bych o koupi výrazně zlevněných nových panelů nezapochyboval ani na sekundu
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
-
Bohužel zatím jsem je ve výprodeji neviděl. Pokud by byl panel 250W za takové 3 000 Kč, tak bych jich asi pár taky vzal. Chtělo by se to podívat v Německu jestli se tam nějaké neflákají.fugas píše:No,jestli jde jen o ty renomované štítky,tak bych o koupi výrazně zlevněných nových panelů nezapochyboval ani na sekundu
-
Jestli se povalují někde ve skladech a dostalo se jim takovéto reklamy,tak firmy je nevezmou a zbydou na hračičky.A pokud se výkon pohybuje v mezích uváděného,pak je mi nějaký ten štítek u (_._) Třeba někde vyplavou.Nemám ani jeden,tak nevím,ale pokud lidem slouží jak mají,je škoda takového výrobce na základě takového fiaska zlikvidovat.xmasin píše:Bohužel zatím jsem je ve výprodeji neviděl. Pokud by byl panel 250W za takové 3 000 Kč, tak bych jich asi pár taky vzal. Chtělo by se to podívat v Německu jestli se tam nějaké neflákají.fugas píše:No,jestli jde jen o ty renomované štítky,tak bych o koupi výrazně zlevněných nových panelů nezapochyboval ani na sekundu
Isolar 5kW (Axpert klon), LiFePo4 202Ah Lishen 18s.Nyní v přestavbě P106 Electric z projektu LiFePo4 na LiIon 100Ah.
-
Holt nám nezbyde nic jiného než sledovat jestli se někde neobjeví, ale v Čechách moc nebyly a když tak na objednávku. V Německu jsem je taky moc neviděl.fugas píše:Jestli se povalují někde ve skladech a dostalo se jim takovéto reklamy,tak firmy je nevezmou a zbydou na hračičky.A pokud se výkon pohybuje v mezích uváděného,pak je mi nějaký ten štítek u (_._) Třeba někde vyplavou.Nemám ani jeden,tak nevím,ale pokud lidem slouží jak mají,je škoda takového výrobce na základě takového fiaska zlikvidovat.
-
Psali o zfalšované certifikaci u TÜV Süd, půjde pravděpodobně o neoprávněné použití CE značky. Panely patří mezi "stanovené výrobky" a ty se bez CE užívaného na základě certifikace nemají šanci dostat na trh. Ani jako "výprodejové" zboží . Pokuty by byly poměrně značné, podle mě jsou v zákoně 22/1997Sb. o technických požadavcích na výrobky, něco k neoprávněnému užití CE.
-
Aha.
Takže klasika.Ouřední šiml si zařehtá a do toho co už bylo vyrobeno bude zajeto bldozérem,aby to náááhodou někomu neposloužilo.Pak se to nákladně zrecykluje a vyrobí se z toho možná to,co už to jednou bylo
Takže klasika.Ouřední šiml si zařehtá a do toho co už bylo vyrobeno bude zajeto bldozérem,aby to náááhodou někomu neposloužilo.Pak se to nákladně zrecykluje a vyrobí se z toho možná to,co už to jednou bylo
-
Re: FVE v televizi, rádiu, novinách,EV1
Z jiného soudku.Viděl jsem nedávno zajímavý dokument o elektromobilech.Bohužel,chtěl jsem ho potom pustit kamarádovi a bylo mi sděleno,že porušoval autorská práva a to dokonce mimo jiné dohledané stránky i v archivu ČT,která ho odvysílala.
Nu což,tady je:
https://www.youtube.com/watch?v=fp9t0oI0oww
Nu což,tady je:
-
- Lokalita: Brno
Re: FVE v televizi, rádiu, novinách,EV1
Zdravím ,fugas píše:Z jiného soudku.Viděl jsem nedávno zajímavý dokument o elektromobilech.Bohužel,chtěl jsem ho potom pustit kamarádovi a bylo mi sděleno,že porušoval autorská práva a to dokonce mimo jiné dohledané stránky i v archivu ČT,která ho odvysílala.
Nu což,tady je:
tento dokument mám ve video archívu z doby kdy jej vysílali .
Mám i jeden pěkný dukument o namyšlenosti němců vůči Elektromobilům , ale ČT ho taky znepřístupnila ze stejného důvodu ... jenže na youtubu ještě je : https://www.youtube.com/watch?v=l1vSeLu2wcE ... je z roku 2012 .
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
- Lokalita: Šumperk
mrtva zona vyresena repkou, elektromobili a hybridni vozidla pomalu a jiste nastupuji i z nemecka.... viz vloni krasne porshe a letos golf gte (ten bych bral vsema deseti )
Jinak diky za pekne podivani
Jinak diky za pekne podivani
-
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
řepkou se nevyřeší nic, na její vypěstování se spotřebuje skoro tolik ropy, co vydá bionafta energie, to samý je biolíh a bioplynový elektrárny. Je na to dotace, to je to, proč to všude valí.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
K té řepce: někde jse četl že účinnost fotosyntézy v řepce je na úroni cca 1,5% oproti fotovoltaice.
70kWp + 10kW Infinity, 25kWh LiFe
-
- Výkon panelů [Wp]: 3780
- Kapacita baterie [kWh]: 18
Největší problém řepky vidím ve špatné využitelnosti. Co vím, tak se to valí do paliv a tím poškozuje motory a zvyšuje exhalace.
Zlata dotovaná kukuřice v USA. Dá se aspoň sníst a nebo ní krmit dobytek.
5 kVA Axpert King @ 3,78 kWp [3s4p AUO 315Wp mono]
18 kWh [5x Pylontech US3000]
Rozpracováno:
a) 5 kVA Axpert King @ 1,89 kWp [6x AUO 315Wp mono] do paralelu k prvnímu
b) 15x 280 Ah LiFePo4, JK BMS paralelně k Pylontechům
c) Fangpusun MPPT 150/70 Tr @ 5,52 kWp [12 x AS 460Wp mono]
18 kWh [5x Pylontech US3000]
Rozpracováno:
a) 5 kVA Axpert King @ 1,89 kWp [6x AUO 315Wp mono] do paralelu k prvnímu
b) 15x 280 Ah LiFePo4, JK BMS paralelně k Pylontechům
c) Fangpusun MPPT 150/70 Tr @ 5,52 kWp [12 x AS 460Wp mono]
-
Bral bych i to patnáctileté Saxo,ale zatím je to nstaveno tak,že ani jako nadšenec na něj nemám.Nebo snad právě proto.Kdyby jich jezdilo daleko více,byly by dostupnější.
Spadlo mi teď sání z turba.Někoho možná nepřekvapí,že je nutné kvůli tomu sundat nápravnici
To by se mi u toho Saxa nestalo...
Spadlo mi teď sání z turba.Někoho možná nepřekvapí,že je nutné kvůli tomu sundat nápravnici
To by se mi u toho Saxa nestalo...
-
Využitelnost je obrovská.Bohužel ale jen pro pár jedinců.Když dostanu snové dotace za ni,proč bych pak pěstoval něco k jídlu.Ať si to konečný spotřebitel koupí od někoho jiného.Od dodmácích zemědělců dostanemě zalepený palivový filtrcamel1cz píše:Největší problém řepky vidím ve špatné využitelnosti. Co vím, tak se to valí do paliv a tím poškozuje motory a zvyšuje exhalace.
-
- Lokalita: severně od Brna
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
souhlas, dělal jsem kdysi servis výdejních stojanů a to co bylo někdy ve filtrech z bionafty nebylo jenom hnusný, ale úplně na blití.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
Začíná boj o záchranu ČEZu, zatím jen tedy příprava na něj. Hlavně pořádně číst smlouvy. Holt se na ten náš "mateřský/macešský" gigant valí jobovky z více stran...... Dobře jim tak slimejšům korupčnickým.
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
-
Re: FVE v televizi, rádiu, novinách ,"elektrolet"
Airbusy mám tak nějak celkově nejradši,ale tímto si u mě ještě zvedli kredit
http://technet.idnes.cz/e-fan-2-elektri ... chnika_vse
-
Re: FVE v televizi, rádiu, novinách ,"elektrolet"
Lidi,přečtěte si tam diskusi.To se jeden pobavífugas píše:Airbusy mám tak nějak celkově nejradši,ale tímto si u mě ještě zvedli kredit
-
+- 25kWp, 53V 700Ah LifeYpo4+zaloha olovo, 2x5kW Axpert + 3x XTM 4000+Victron quattro 15.000, 5x Victron 250/100, https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=780 KIA EV6