Automatický přepínač sítí -100% proti přetokům?
Souhrn tématu
Diskuze se věnuje možnosti využití automatického přepínače sítí, který by zabránil přetokům elektřiny z fotovoltaiky do veřejné sítě. Uživatelé sdílejí zkušenosti s různými měniči a hybridními řešeními, která umožňují provoz klimatizace a ohřevu TUV bez nutnosti instalace baterií nebo změny smluvních podmínek. Zároveň je zdůrazněna potřeba certifikovaných zařízení a odborné instalace pro bezpečný provoz.
- mmks
- Reputace:0
- Lokalita: Břeclav
Re: Automatický přepínač sítí -100% proti přetokům?
nevím, proč se neuložila odpověď. Snad teď nebude 2x. Moc děkuji za tip na daný měnič, vypadá, že je to přesně to co hledám. Už to konzultuji se známým, jehož firma mi dělala montáž současného FVE.
- kodl69
- Reputace:1097
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Jenom pro zajímavost: známej mi instaloval klimatizaci (tuším Hitachi) a z bujnosti přívod zapojil na výstup Sitonu. Klima jela až do večera, před setměním pak se párkrát pokusila naskočit, a dál už jsem to nezkoušel, zapojil jsem ji na "normální měnič" .
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
- JirkaE
- Reputace:396
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7350
- Kapacita baterie [kWh]: 38
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
OT : Jak bude chvilka, chci napojit AC 230V nabíječku e-auta která ma větší rozsah vstupního napeti (myslim 120-250VAC) na měnič Jablotron který tady pár z nás víceméně ze zvědavosti koupilo také
a udělat z toho pokus přímého nabijeni e-auta
Viděl sem ta videa polských regulátoru se zahradnimi sekačkami a jinými točivými stroji - je otázka jak dlouho to běželo, protoze sem viděl i zničeny měnič horkovzduškou
Viděl sem ta videa polských regulátoru se zahradnimi sekačkami a jinými točivými stroji - je otázka jak dlouho to běželo, protoze sem viděl i zničeny měnič horkovzduškou
Porovnání všech 4 stringů a nově i finálový celek s Victron a teploty vody bojlerů 1-3 a už i e-Transit
:
DC/AC - WATTMETR / Victron / Bojlery / E-Transit / DS
Domovské vlákno : Jirkova FVE
Spirály v bazaru : Spirály 55V - Je tam i ten test
DC/AC - WATTMETR / Victron / Bojlery / E-Transit / DS
Domovské vlákno : Jirkova FVE
Spirály v bazaru : Spirály 55V - Je tam i ten test