Dokument výrobního modulu A1

Souhrn tématu

Diskuze se věnuje potřebě doložit dokument výrobního modulu typu A1 pro připojení fotovoltaické elektrárny (FVE) do distribuční sítě, konkrétně pro ČEZ Distribuce. Uživatelé řeší, kdo má oprávnění formulář vyplnit a podepsat, a hledají pomoc od instalačních firem za úplatu. Zmiňuje se také význam správného vyplnění formuláře, který obsahuje detaily o střídači a panelech, a upozorňuje na možné komplikace s nelegálními instalacemi bez potřebných oprávnění.
OndraT
Reputace:0
Lokalita: Kamenice

Dokument výrobního modulu A1

Nový příspěvek od OndraT »

Mám hotovou FVE 9,9 kWp, střídač Fronius SYMO s přetokem do sítě, bez baterie, schválenou smlouvu na připojení FVE v novém odběrném místě a potřebuji v DIPu pro ČEZ Distribuce doložit - Dokument výrobního modulu typu A1. Můj elektrikář by rád pomohl, ale prý nemá oprávnění k vyplnění, pomůže mi někdo z instalačních firem s formulářem za úplatu někdo? Střední čechy Velké Popovice.
Děkuji
Mex
Reputace:441
Lokalita: Brno
Systémové napětí: >48V

Re: Dokument výrobního modulu A1

Nový příspěvek od Mex »

Já jsem u EG.D, ale zrovna tohle asi bude stejné.
Ten Dokument výrobního modulu je to hlavní a podstatné na celém tom kolečku kolem připojování.
Je v něm specifikováno z čeho se ta FVE skládá. Včetně například přesné specifikace typu střídače (včetně verze firmware) a typů panelů.

Jedna věc je, kdo ho bude vyplňovat. Tj. kdo u toho stráví ten čas otravnou prací.
A druhá věc je pak kdo ho podepíše. Měl by tam být podepsaný majitel FVE a pak ten, kdo FVE instaloval.

EG.D na to má interaktivní PDF formulář, kam se to vyplňuje.
U ČEZd bych čekal, že na to taky budou něco takového mít.
Vyplňoval jsem to u své FVE nedávno.
Není-li uvedeno jinak, všechny moje posty jsou AI-free.
Pokud na něco umí správně odpovědět AI, nemusím to psát já.
Valdano
Reputace:309
Lokalita: Česká Lípa
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od Valdano »

ČEZ Distribuce má na svém webu tento PDF formulář Dokument výrobního modulu typu A1 (pro výrobní moduly s instalovaným výkonem do 11 kW vč.)
OndraT
Reputace:0
Lokalita: Kamenice

Nový příspěvek od OndraT »

Díky, potřebuji tedy sehnat nějakou firmu, které mi to za úplatu vyplní.
Kdyby jste měli na někoho tip - dejte vědět.
cipis
Moderátor
Reputace:1030
Lokalita: blízko Brna
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 18+ kWp
Kapacita baterie [kWh]: 40+26
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od cipis »

Takze ten, kdo ti to delal, tak nema opravneni toho montera FVE? Takze dalsi z cele rady hotovych FVE, ktere vlastne vznikly nelegalne, a je potreba k nim sehnat nekoho, kdo se pod to podepise s opravnenim montovat FVE?
18+ kWp v provozu, 7+ kWp čeká na montáž/zapojení
Regulátory Epever a Victron
MP 24/5000 + Deye mikroinvertory 1+2,25+0,8 kW (můj byt + máti byt)
MP 24/1200 inet, sit, kamery atd.
Phoenix 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40+ kWh staré olovo 26+ kWh Li-Ion
několik dalších MP jako záložní zdroje na různých místech
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Kajap
Reputace:4
Lokalita: Okoli

Nový příspěvek od Kajap »

Takový elektrikář, co bere peníze za montáž, tak by přeci on měl znát nebo si sehnat někoho, kdo to podepíše, neboli se za něj zaručí …

Otázka je, jestli vůbec má nebo může nějaký vyučený elektrikář vědět, jaký jsou aktuální pravidla ? :)

Asi by se vyplatilo založit firmu Legalezace samodomo FVE s.r.o. s jednou položkou: podpis lejstra A1 … 150.000 Kč
Kajap
Reputace:4
Lokalita: Okoli

Nový příspěvek od Kajap »

A kdo je žadatel podle toho formuláře? To může být i stavebník, no ne?

Ty 2 stránky zvládnu vyplnit za 5 minut https://www.cezdistribuce.cz/file/edee/ ... a1_web.pdf a díky tomu formuláři víte, co při koupi střídače máte požadovat za protokoly, např. Deye úspěšně prošel PPDS/RfG certifikací v ČR (SZÚ Brno, 2025).

Další otázka je, jestli pokud by nějaký ty firmy byly zpočátku na to papírování nebo stavění drahý, jestli šikovnější člověk dodělat si ty papíry uvědomuju si že to může trvat třeba dva nebo dva a půl roku), formou někde to by bylo skoro nejlevnější :-)

Jo a v nějaký reklamě hrál Marek Vašut na kurz kde z nuly dostanete elektrikářsky papíry, myslím že za to chtěli 60 litrů, většina z toho bude zisk + marketink :))