cena za Life v polském skladu

Souhrn tématu

V diskusi se řeší nejasnosti ohledně ceny baterií Life v polských skladech, zejména zda je cena uváděna s DPH nebo bez. Uživatelé sdílejí zkušenosti s dopravou do ČR, platbami v USD a riziky nákupu přes Aliexpress či Alibabu. Doporučuje se ověřit konečnou cenu včetně dopravy a případných poplatků, přičemž komunikace s prodejci může být komplikovaná.
kyocera
Reputace:403

cena za Life v polském skladu

Nový příspěvek od kyocera »

V Polsku je několik skladů s baterkama LIFE.Ale u ceny není napsáno,zda je s DPH nebo bez DPH. A když jsem poslal dotaz kolik je konečna cena včetně dopravy do ČR z evropského skladu v Polsku, že nejsem plátce DPH, ale jen fyzická osoba ,konečný spotřebitel , tak mně místo odpovědi z Polska došla odpověd z číny, že si váží mé poptávky a mohu sledovat facebookové skupiny. Nic jsem se nedozvěděl , Nevíte je to tedy s tou cenou z evropských skladů v Polsku ?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dotace NE, 6,9kWp ,LTO 4kWh odkaz na moje domovské vlákno :
viewtopic.php?t=2309
kuba47
Reputace:52
Lokalita: Krušné hory
Systémové napětí: 48V
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: cena za Life v polském skladu

Nový příspěvek od kuba47 »

Většinou je tam napsáno DDP - Delivery Duty Paid, je to konečná cena. Nevím, jak to řeší s DPH, jestli ho nějak obcházejí, ale jako neplátci DPH ti to může být jedno. Pokud tam není Free Shipping, tak si připočítají dopravu. Pozor ale na platbu přes Alibabu, ta si z toho účtuje poplatek a není to málo. Můžeš zaplatit prodejci přímo na účet, pokud máš jistotu, že to není podvod. Ceny bývají v USD nebo EUR, takže se vyplatí použít Revolut kvůli kurzu. Údajně se dají baterky převzít přímo ve skladu a zaplatit v hotovosti, ale zatím nevím o nikom, kdo by to zkoušel. Je to daleko.
Vertikal
Reputace:4
Lokalita: Raškovice
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od Vertikal »

Podobně zaměřené vlákno jako zde: viewtopic.php?p=295434#p295434 kde jsem popisoval zkušenost od prodejce článků Victoria Zhou. Nyní nakupuji XD battery přímo z Polského skladu, jelikož doprava vychází na nějakých 9000kč a když jsem hledal svého dopravce, tak baterie nechtěl nikdo vozit, takže tam jedu sám. Jestli si sklad zaúčtuje manipulační poplatek nebo ne, je pak individuální. Platil jsem vždy převodem předem.
Nejnižší cena je v USD a pokud vystaví sumu v jiné měně, tak to je s pár procenty navíc. Přes Alibabu kartou další procenta navíc.
Tedy převodem jen USD jako platba do zahraničí, kde každý platí poplatky své bance.
dako
Reputace:3
Lokalita: Ostrava!!!
Systémové napětí: 48V

Nový příspěvek od dako »

https://www.docanpower.com ikdyž to je asi alibaba. Pak jsem kupoval přímo na Alibabě, vyberete baterii a pak přejdete do chat a přes nějakou tu Daisy si domluvíte cenu a sklad v EU. Po odsouhlasení přejdete k platbě a do 5ti dnů byly 4 balíky po 4ks doma. Co se vyloženě nedoporučuje si to objednavat z Aliexpressu, většinou pošlou až III. řadový šunt.