cena za Life v polském skladu

Souhrn tématu

V diskusi se řeší nejasnosti ohledně ceny baterií Life v polských skladech, zejména zda je cena uváděna s DPH nebo bez DPH. Uživatelé sdílejí zkušenosti s dopravou do ČR, platbami a komunikací se sklady, přičemž často chybí jasné informace od prodejců. Doporučuje se opatrnost při platbách a využití kurzů Revolut pro výhodnější směnu měn.
kyocera
Reputace:403

cena za Life v polském skladu

Nový příspěvek od kyocera »

V Polsku je několik skladů s baterkama LIFE.Ale u ceny není napsáno,zda je s DPH nebo bez DPH. A když jsem poslal dotaz kolik je konečna cena včetně dopravy do ČR z evropského skladu v Polsku, že nejsem plátce DPH, ale jen fyzická osoba ,konečný spotřebitel , tak mně místo odpovědi z Polska došla odpověd z číny, že si váží mé poptávky a mohu sledovat facebookové skupiny. Nic jsem se nedozvěděl , Nevíte je to tedy s tou cenou z evropských skladů v Polsku ?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dotace NE, 6,9kWp ,LTO 4kWh odkaz na moje domovské vlákno :
viewtopic.php?t=2309
kuba47
Reputace:52
Lokalita: Krušné hory
Systémové napětí: 48V
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: cena za Life v polském skladu

Nový příspěvek od kuba47 »

Většinou je tam napsáno DDP - Delivery Duty Paid, je to konečná cena. Nevím, jak to řeší s DPH, jestli ho nějak obcházejí, ale jako neplátci DPH ti to může být jedno. Pokud tam není Free Shipping, tak si připočítají dopravu. Pozor ale na platbu přes Alibabu, ta si z toho účtuje poplatek a není to málo. Můžeš zaplatit prodejci přímo na účet, pokud máš jistotu, že to není podvod. Ceny bývají v USD nebo EUR, takže se vyplatí použít Revolut kvůli kurzu. Údajně se dají baterky převzít přímo ve skladu a zaplatit v hotovosti, ale zatím nevím o nikom, kdo by to zkoušel. Je to daleko.