MUST PV 1800 MD PV18-3524 PRO - 24V
Souhrn tématu
Uživatel popisuje závadu na střídači MUST PV18-3524 PRO 24V, který vydává praskavé zvuky a způsobuje problémy s napájením spotřebičů. Střídač je stále v záruce, ale výrobce MiVVY již tento model neprodává a nabízí pouze 48V varianty, což komplikuje servis a případnou výměnu. Diskuze obsahuje rady ohledně reklamace, možnosti servisu a zkušenosti s chybovým chováním zařízení.
- somira
- Reputace:3
- Lokalita: Karlovarsko
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3850
- Kapacita baterie [kWh]: 2x7,16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: ANO
MUST PV 1800 MD PV18-3524 PRO - 24V
Tak to vypadá, že můj MUST odchází do křemíkového nebe. Naštěstí je ještě v záruce ale jsem zvědav jak se záruka bude řešit, když ani MiVVY ho již v nabídce nemá a jen doprodávají poslední zbytky ale jen 48V.
Ze střídače se ozývá prskání ale není to žádné viditelné jiskření. Nějaké součástky prostě odcházejí.
Začalo to restartováním televize a PC a jak jsem si všiml toho prskacího zvuku, dal jsem do zásuvky klasickou žárovku.
Ta třeba hodinu svítila dobře a pak se rozblikala, pak zase svítila normálně a furt dokola.
Prostě to nešlo požívat, jinak bych si zničil spotřebiče.
Je na to někde u nás servis?
Budu asi delší dobu bez měniče, než se to vyřeší.
Ze střídače se ozývá prskání ale není to žádné viditelné jiskření. Nějaké součástky prostě odcházejí.
Začalo to restartováním televize a PC a jak jsem si všiml toho prskacího zvuku, dal jsem do zásuvky klasickou žárovku.
Ta třeba hodinu svítila dobře a pak se rozblikala, pak zase svítila normálně a furt dokola.
Prostě to nešlo požívat, jinak bych si zničil spotřebiče.
Je na to někde u nás servis?
Budu asi delší dobu bez měniče, než se to vyřeší.
- rva
- Reputace:974
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 62
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: MUST PV 1800 MD PV18-3524 PRO - 24V
Není to jen špatný kontakt?
1. Třeba ve výstupní svorkovnici 230V?
2. Když by žárovka blikala, zkusil bych změřit napětí na výstupu hled na měniči, abych vyloučil i nějakou neplechu dál po cestě k žárovce.
1. Třeba ve výstupní svorkovnici 230V?
2. Když by žárovka blikala, zkusil bych změřit napětí na výstupu hled na měniči, abych vyloučil i nějakou neplechu dál po cestě k žárovce.
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
- somira
Kontakty jsou OK, to jsem kontroloval první.
Prskající zvuk se ozývá přímo ze středu střídače ale jiskření tam není. Koukal jsem pod dekl za úplné tmy.
Prskající zvuk se ozývá přímo ze středu střídače ale jiskření tam není. Koukal jsem pod dekl za úplné tmy.
- Valdano
- Reputace:297
- Lokalita: Česká Lípa
- Chci/Mám dotaci: NE
Buď vám to opraví nebo vám v případě neopravitelnosti mohou nabídnout náhradu tj. jiný srovnatelný měnič případně s doplatkem a nebo vrácení peněz.somira píše: sob črc 04, 2026 12:52 pmTak to vypadá, že můj MUST odchází do křemíkového nebe. Naštěstí je ještě v záruce ale jsem zvědav jak se záruka bude řešit...
Pokud je to v záruce tak by Vám servis měl zajistit prodejce přes firmu, se kterou má opravy měničů obecně nasmlouvané. Takže u měniče v záruce prostě popište a reklamujte jeho závadu u prodejce.
- somira
Záruční reklamace je dnes nahlášena a mám měnič odstavit, což jsem udělal.
Jen mě zarazilo, když jsem koukl na stránky Mivvy, že už nabízejí jen doprodej 48v typů a novej 24v se koupit nedá.
Snad nebudu 30 dnů bez výroby. Krmit ČEZ se mi fakt nechce a že to za měsíc udělá dost.
Jen mě zarazilo, když jsem koukl na stránky Mivvy, že už nabízejí jen doprodej 48v typů a novej 24v se koupit nedá.
Snad nebudu 30 dnů bez výroby. Krmit ČEZ se mi fakt nechce a že to za měsíc udělá dost.