Našli jsme řemeslníka
Hledáte schopného elektrotechnika, programátora, návrháře projektů, montéra, realizátora vašeho projektu nebo někoho jiného? Máte volná pracovní místa, hledáte lidi.
-
- Reputace: 246
- Lokalita: Žabčice
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 29139
- Kapacita baterie [kWh]: 36
- Chci prodávat energii: ANO
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Našli jsme řemeslníka
Jeste k tomu jak bylo zmineno ze lze ochlazovat spaliny pod bod kondenzace ci dokonce tepelnym cerpadlem.
Doopravdy to jde. Pokud by to byl jen teply vzduch neni problem. S kondenzaci vody neni problem ta odtece ale jak si poradit s dehtem a sazemi na takovem vymeniku. Pokud by toto nekdo dokazal vyresit tak by to byla revoluce co se tyce topeni pevnyma palivama ucinnost kotlu by vyletela velice vysoko. Uspory paliva ohromne. Byl bych mezi prvnimi zakazniky ....
Doopravdy to jde. Pokud by to byl jen teply vzduch neni problem. S kondenzaci vody neni problem ta odtece ale jak si poradit s dehtem a sazemi na takovem vymeniku. Pokud by toto nekdo dokazal vyresit tak by to byla revoluce co se tyce topeni pevnyma palivama ucinnost kotlu by vyletela velice vysoko. Uspory paliva ohromne. Byl bych mezi prvnimi zakazniky ....
-
- Reputace: 20
Inu mezi prvními zákazníky nebudete
. Takové kotle se samozřejmě už nějaký ten pátek vyrábějí. Namátkou Ökofen Pelematic SMART
![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
- abrams
- Reputace: 427
- Lokalita: Brno
Zdravím ,
co takhle čištění zanesených kouřovodů výpalem ?
Blbost , co ?
Elektronům zdar![Mrak *cloud*](./images/smilies/cloud_sun.png)
co takhle čištění zanesených kouřovodů výpalem ?
![Yes :yes:](./images/smilies/yes.gif)
![Arrow :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
![hell :hell:](./images/smilies/hell.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Elektronům zdar
![Mrak *cloud*](./images/smilies/cloud_sun.png)
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič 48MWh+ , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny![Very Happy :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
Chibi v textu vyhrazeny
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
-
To bych radsi nezkousel. Radsi vypalit par stovek kominikovi.abrams píše:Zdravím ,
co takhle čištění zanesených kouřovodů výpalem ?![]()
![]()
Blbost , co ?
![]()
Elektronům zdar
-
Tak to cucim jak blazen. O tom si budu muset neco zjistit. Kazdopadne je to peletak. Ja mel v prispevku vyse namysli spis prikladani kusoveho dreva.drama píše:Inu mezi prvními zákazníky nebudete. Takové kotle se samozřejmě už nějaký ten pátek vyrábějí. Namátkou Ökofen Pelematic SMART
-
- Reputace: 56
Skusali ste niekto cistenie, alebo udrziavanie komina nejakou chemiou? napr. kominicek, sadpal atd.? funguje to?
+- 25kWp, 53V 700Ah LifeYpo4+zaloha olovo, 2x5kW Axpert + 3x XTM 4000+Victron quattro 15.000, 5x Victron 250/100, https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?t=780 KIA EV6
-
Zkousel jsem kominicka. Neslo mi tak ani o komin ale o kotel. U me to fungovalo. Ze sazí se stal takový sypký suchý prásek,který sel krásne vysát. Kotel sel vycistit krasne az na kov.
-
- Reputace: 0
Napadlo mě jak máte řešen přívod vzduchu ke kotli. Pokud máte nad kotlem větrák, který odsává vzduch, je možné, že je ho méně pro spalování. Narazil jsem na to u souseda. Špatný resp. žádný přívod vzduchu a když spustil digestoř v dobře utěsněném domě, kamna přestala táhnout a začala dehtovat a čadit.vata píše:To je na mě už příliš složité - cílem vaty je pokud možno nezmrznout v místnosti nad kamnama a současně neupéci obyvatelstvo v místnosti s kamnamaVěřte mi, cokoliv nad 0W bude změna k lepšímu
Zatím se to řeší ventilátorem přímo nad kamnama, který vycucává horký vzduch, jenže to není moc účinné a krom toho je to hlučné jak vysavač.
Kamna jsou sice vyšamotovaná, ale v prostoru pod výměníkem šamotky nejsou - bylo to už pro výměník nachystané. Komín mi dost špatně táhne a je pořád zanesený, takže výměníky na kouřovod jsem vyloučila hned od počátku.
Radiátor bude jediný a docela maličký. Hned jak se to uvede celé do provozu, dám vědět jak to funguje
Uvidíte s výměníkem jestli se to zlepší
24x128Wp Sharp NA-F128GJ (3072Wp Amorf), TriStar-60 MPPT, 2,4kWh-48V LiFe Pylontech + 1kWh-12V Pb DC spotřeba, 48V/5000W Power Jack LF by Matej
- vata
- Reputace: 93
S přívodem kyslíku problém rozhodně není - můj dům je hodně vzdušný
Problém je podle kominíka v nedokonalé konstrukci komínu (nízký + strmá střecha a komínová stříška) a v kvalitě paliva - nemám dost místa na pořádné zásoby proschlého dřeva takže občas topívám mokrým - nebojte, kominík mi to zjara pěkně vytmaví.
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
-
- Reputace: -54
Našli jsme řemeslníka
To u nas kominik nebyl 30 let, pokud kdy, staci poradne zatopit az jde plamen z komina a on se vycisti uz sam
ale nikomu to neradim, pekne 2x do roka (nejmene jednou) si ho objednejte... Take museji jist...
Cim vyssi teplota, tim mene koure z komina, anebo plyn, bohuzel...
Ad konstrukce komina, u kladiky se da zkazit leda tak prurez a vyska komina (nad strechou), holt jsme narod kutilu a nekteri pokazili i tyhle triviality, vim to, soused musel nastavovat, se to nedalo
![Smile :-)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Cim vyssi teplota, tim mene koure z komina, anebo plyn, bohuzel...
Ad konstrukce komina, u kladiky se da zkazit leda tak prurez a vyska komina (nad strechou), holt jsme narod kutilu a nekteri pokazili i tyhle triviality, vim to, soused musel nastavovat, se to nedalo
- vata
Zdravím, takže to fungujevata píše:Už se těším, až dám dohromady zbývající materiál a celé topení se bude moci zkompletovat.
Třeba mě ten smajlík časem přejde, to pak budu dokupovat další radiátor...
Takže vřele doporučuju abramse všem
Díky abramsi!
-
- Reputace: 87
Reakce na Rogera: Dobrej způsob s tím komínem. Ale možná na to dojedeš. Ono počkej, až ti začne ten komín vevnitř hořet. Pak rozpraská a půjdou ti spaliny do obytných prostor. Oprava bude stát mnohem víc, než pravidelná návštěva komuníka...
-
- Reputace: 12
trošku oživím postarší téma.
Nastala nám opět topná sezóna jakpak funguje ten výměník od abramse a jak je na tom výkonově případně bližší info o systému? Výkon krbovek aktuální výkon radiátoru jestli je původních 500w nebo nakonec bylo potřeba větší?
No prostě jak to funguje.
Celkem mě to inspirovalo a uvažuji o něčem podobném
Nastala nám opět topná sezóna jakpak funguje ten výměník od abramse a jak je na tom výkonově případně bližší info o systému? Výkon krbovek aktuální výkon radiátoru jestli je původních 500w nebo nakonec bylo potřeba větší?
-
- Reputace: 948
- Lokalita: severně od Brna
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
já mám zemědělsky omotanou měděnou trubku 6m, průměr 18mm kolem kouřovodu (úplně bez dotyku s kouřovodem) nad krbovou vložkou - a pak samotížkou do výměníku v boileru, beztlaková expanzka - výkon to nějaký extrémní nemá, ale když se topí v krbu celý den, je v boileru teplá voda a o to šlo. takže krb dává do vzduchu ta 4-5kw, do boileru odhad 500W. Chtěl jsem to co nejjednodušší a nejspolehlivější, to se asi povedlo.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
- Reputace: 30
Mam podobne reseni s hlinikovou trubkou,celek je omotan Alobalem-zlepsi se prestup tepla.
...a viděl jsem Křižíka nazpět se otáčeti ...
- vata
Zdravím, funguje to dobře. Protože se to instalovalo prakticky až po loňské topné seyóně, neměla jsem možnost to pořádně rozhicovat. K tomu došlo až teď na podzim, a tehdy jsem zjistila, že ten mikroradiátorek to neuchladí - voda měla určitě přes 60. Tak abych neriskovala, že to vyvře, až bude pořádně mrznout a doopravdy topit, tak jsem minulý týden rozšířila o další, trochu větší radiátor. Topí-li se mírně, je voda v topném okruhu vlažná, ale kupodivu to stačí, a očekávanou práci to vykoná. No a až dojde na to opravdické topení, mám jistotu, že to neuvařímBotas píše:trošku oživím postarší téma.
- abrams
- Reputace: 427
- Lokalita: Brno
Zdravím ,kodl69 píše:já mám zemědělsky omotanou měděnou trubku 6m, průměr 18mm kolem kouřovodu (úplně bez dotyku s kouřovodem) nad krbovou vložkou - a pak samotížkou do výměníku v boileru, beztlaková expanzka - výkon to nějaký extrémní nemá, ale když se topí v krbu celý den, je v boileru teplá voda a o to šlo. takže krb dává do vzduchu ta 4-5kw, do boileru odhad 500W. Chtěl jsem to co nejjednodušší a nejspolehlivější, to se asi povedlo.
Vatiny kamna mají z výroby přípravu na vodní výměník - ikdyž sem origo výměník nevyděl , zřejmě se mi povedlo jej napodobit že funguje tak dobře
![Fuuuu :fuuu:](./images/smilies/fuuu.gif)
![Confused :?](./images/smilies/icon_e_confused.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Elektronům zdar
![Mrak *cloud*](./images/smilies/cloud_sun.png)
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič 48MWh+ , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny![Very Happy :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
Chibi v textu vyhrazeny
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)
-
- Reputace: 12
No pohrávám si s myšlenkou něco podobného stvořit.
Jak je vedena voda v těch jacklech? předpokladam cikcak z leva do prava jsou jen provrtané a sesazené a svařené celoobvodově plus čela?nebo nějak jinak ? přemýšlím aby se nedostávala voda mezi vnější stěny dvou jacklu ale pokud je to svařeno tak to asi nevadí a čerpadlo to zvládne.
jinak našel jsem ještě tyto stránky otázka jak to mají zmáklý cena dodatečné montáže cca 3500 na kamna cca 4-9kw
Zajímavý je možnost osadit el. topným tělesem což někomu může požrat přebytky ale v zimě na topení to asi nehrozí
http://www.nforce.cz/index.php?a=home
Jak je vedena voda v těch jacklech? předpokladam cikcak z leva do prava jsou jen provrtané a sesazené a svařené celoobvodově plus čela?nebo nějak jinak ? přemýšlím aby se nedostávala voda mezi vnější stěny dvou jacklu ale pokud je to svařeno tak to asi nevadí a čerpadlo to zvládne.
jinak našel jsem ještě tyto stránky otázka jak to mají zmáklý cena dodatečné montáže cca 3500 na kamna cca 4-9kw
Zajímavý je možnost osadit el. topným tělesem což někomu může požrat přebytky ale v zimě na topení to asi nehrozí
http://www.nforce.cz/index.php?a=home
-
- Reputace: 73
Zdravím V začátcích topení na mém baráku jsem vytvořil dva výměníky v petrách tak že jsem vyndal spodní šamotky a svařil místo nich dva výměníky zhruba 25x25x4 nikde to nepřekáželo v kamnech protože to nahradilo šamotky
tahalo to pět let bojlér a tři radiátory jednodeskové 60x60 a jeden 60x1800 byl jsem s tím velice spokojen kamna jsem nakonec prodal
když se udělalo nové topení dnes mám automat kotel benekov a jsem velice spokojen
Zdraví Bob.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
- vata
Zdravím,
abramsovo nové železné dítko: posílilo jeho stávající výměník (viz. začátek vlákna), který sice dokázal dost roztopit jeden maličký radiátor, ale nebyl dost výkonný na rozšíření, které jsem provedla připojením dalšího většího radiátoru. Tohle nové posilující řešení "trubka v trubce", které autor ještě zefektivnil vniřním profilováním, je překvapivě velmi účinné. Tři polénka v kamnech ta moje okachlená kamna jenom polechtají, ale voda v okruhu s radiátory s celkovým výkonem kolem 2kW se ohřeje o 25 stupňů. Víc polének se tam teď v tomhle divném prosinci nedá zatím naložit![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Když jsme zatopili po instalaci poprvé, začala tam hodně kondenzovat nově napuštěná (hodně studená) voda ze studně, ale druhý den už se nic nesráží a nic neteče - voda v okruhu je teplejší.
Nemám pocit, že by to nějak snížilo tah komína, ale spaliny to o poznání ochlazuje - koleno pod výměníkem je o dost vřelejší než nad ním.
Teď mám v plánu zušlechtit ještě logiku spínání oběhového čerpadla, aby to rozpoznalo nahřívací fázi a nechalo vodu po zatopení v kamnech ve výměniku trochu déle.
abramsovo nové železné dítko: posílilo jeho stávající výměník (viz. začátek vlákna), který sice dokázal dost roztopit jeden maličký radiátor, ale nebyl dost výkonný na rozšíření, které jsem provedla připojením dalšího většího radiátoru. Tohle nové posilující řešení "trubka v trubce", které autor ještě zefektivnil vniřním profilováním, je překvapivě velmi účinné. Tři polénka v kamnech ta moje okachlená kamna jenom polechtají, ale voda v okruhu s radiátory s celkovým výkonem kolem 2kW se ohřeje o 25 stupňů. Víc polének se tam teď v tomhle divném prosinci nedá zatím naložit
Když jsme zatopili po instalaci poprvé, začala tam hodně kondenzovat nově napuštěná (hodně studená) voda ze studně, ale druhý den už se nic nesráží a nic neteče - voda v okruhu je teplejší.
Nemám pocit, že by to nějak snížilo tah komína, ale spaliny to o poznání ochlazuje - koleno pod výměníkem je o dost vřelejší než nad ním.
Teď mám v plánu zušlechtit ještě logiku spínání oběhového čerpadla, aby to rozpoznalo nahřívací fázi a nechalo vodu po zatopení v kamnech ve výměniku trochu déle.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 23 Odpovědi
- 2978 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od dano