VW odrezal carconnect API pre tretie strany
Souhrn tématu
VW nedávno odřezal přístup třetích stran k CarConnect API, což způsobilo nefunkčnost rozšíření jako Volkswagen Connect v domácí automatizaci. Uživatelé hlásí problémy s ověřováním a zastaralými modemy, které přestávají podporovat 2G a 3G sítě. Diskutují se alternativní řešení jako OVMS, WiCAN Pro nebo vlastní OBD adaptéry s MQTT pro zachování funkcionality vozidla v systému HA.
- TomHC
- Reputace:898
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8820
- Kapacita baterie [kWh]: 30
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
VW odrezal carconnect API pre tretie strany
Ahojte, včera VW zrušil prístup tretích strán ku API, takže v HA prestalo fungovať rozšírenie Volkswagen Connect, ako aj napríklad carconnectivity-mqtt
Takže teraz v HA viem leda tak

Takže teraz v HA viem leda tak
Hlavný spotrebič: VW ID.4 | 2x MUST PH1800 5.5kW + GWL-SUN2000, 9kWp V+J+Z | 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A | SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT... | HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485).
Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér
Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér
- TomHC
Re: VW odrezal carconnect API pre tretie strany
Odporúčam sledovať bug report na githube - https://github.com/robinostlund/homeass ... issues/967
Hlavný spotrebič: VW ID.4 | 2x MUST PH1800 5.5kW + GWL-SUN2000, 9kWp V+J+Z | 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A | SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT... | HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485).
- glottis
- Reputace:520
- Lokalita: okolí Mělníka
- Výkon panelů [Wp]: 13000
Asi to úplně pryč nedali. Nejdřív mi přestal fungovat v ha Volkswagen Connect. Pak v evcc integrace, pak jsem zkusil v ha ten mqtt a to naopak šlo. Pak přestalo i to pak vydalo update toho Volkswagen Connect a to jediné teď jde. Jestli to vypnou nebude důvod to už platit a zkouším koketovat s OVMS. To stojí nějaký peníze za hw ale už by to bylo doma.
- glottis
tak uz ted nejede ani to Volkswagen Connect
- TomHC
Išlo to kým neexpirovali tokeny
Na githube je výzva bombardovať helpdesk 

- glottis
jim na to ... pristi poplatek 100E na rok jim uz nezaplatim.
Jak hledam nahradu tak sem nasel par zajimavych veci
Ten OVMS je dobry ale drahy. A u golfa musim bastlit nejakej kabel a pripojit se primo kamsi do CAN GW pod volantem.
Ale existuji jeste jine moznosti
1. vzit klasickej OBD adapter s BT, esp32, pripadne i s modemem a napojit se na to a cist a posilat do HA po MQTT
https://github.com/adlerre/obd2-mqtt
2. WiCAN Pro - docela zajimava vec za tretinu OVMS. V pro verzi to ma i wireguard. Z obd by to cetlo a posilalo do MQTT. I wifi by stacilo na doma. Ted jim bude brzo startovat kampan na LTE modem, co se k tomu da pripojit.
https://www.meatpi.com/
Z HA nebo MQTT to dostat jinam uz je brnkacka
Jak hledam nahradu tak sem nasel par zajimavych veci
Ten OVMS je dobry ale drahy. A u golfa musim bastlit nejakej kabel a pripojit se primo kamsi do CAN GW pod volantem.
Ale existuji jeste jine moznosti
1. vzit klasickej OBD adapter s BT, esp32, pripadne i s modemem a napojit se na to a cist a posilat do HA po MQTT
https://github.com/adlerre/obd2-mqtt
2. WiCAN Pro - docela zajimava vec za tretinu OVMS. V pro verzi to ma i wireguard. Z obd by to cetlo a posilalo do MQTT. I wifi by stacilo na doma. Ted jim bude brzo startovat kampan na LTE modem, co se k tomu da pripojit.
https://www.meatpi.com/
Z HA nebo MQTT to dostat jinam uz je brnkacka
- camel1cz
- Reputace:60
- Lokalita: Lounsko
- Výkon panelů [Wp]: 8430
Zajímavé... zatím mi vše funguje, ale počítám, že další token už nedostanu - mám teda Škodovku.
Issue je zde: https://github.com/skodaconnect/homeass ... ssues/1112
Jak řekl můj předřečník - za online přístup už nedostanou ani floka - ostatně auto nejde ani zamknout, což mi při prodeji slibovali. Půjdu cestou těch CAN/OBD věciček...
Issue je zde: https://github.com/skodaconnect/homeass ... ssues/1112
Jak řekl můj předřečník - za online přístup už nedostanou ani floka - ostatně auto nejde ani zamknout, což mi při prodeji slibovali. Půjdu cestou těch CAN/OBD věciček...
5 kVA Axpert King 1 @ 5,67 kWp [3s6p AUO 315Wp mono] + 5 kVA Axpert King 1 @ 5,52 kWp [2s6p AS 460Wp mono] = paralelní 1F provoz
36 kWh [10x Pylontech US3000]
Škoda Enyaq 80x
Rozpracováno:
a) 28x 550Wp mono na střeše nezapojeno
b) 2x Fangpusun MPPT 150/70 Tr (asi nepoužiji)
c) 8x Pylontech US3000
36 kWh [10x Pylontech US3000]
Škoda Enyaq 80x
Rozpracováno:
a) 28x 550Wp mono na střeše nezapojeno
b) 2x Fangpusun MPPT 150/70 Tr (asi nepoužiji)
c) 8x Pylontech US3000
- glottis
Presne, ten zamek to je taky dilo
aby sel, musel jsem se overit pres nejake indicke call centrum. Myslel jsem, ze to bude neco ze se nafotim z obcankou nebo tak. Ale delal jsme to na pracovnim obede tak jsem jim to polozil
Na servisni prohlidce se na to ptam a prej to umi udelat tam. Tak mi to odkliknul. Uz vidim volbu ale ani jendou se mi auto zamknout nebo odemknout nepovedlo. Jsou to kaspari. Si nevsimli, ze je rok 2026. U tesly je to instantni.
A uplne jina vec je, ze tam maj stare modemy, ktere prestavaj pomalu fungovat, protoze operatori uz 3g a 2g vypinaj nebo vypnuli.
A uplne jina vec je, ze tam maj stare modemy, ktere prestavaj pomalu fungovat, protoze operatori uz 3g a 2g vypinaj nebo vypnuli.