Zkušenosti s bazénovým tepelným čerpadlem Vevor a regulací příkonu
Souhrn tématu
Uživatelé diskutují o tepelném čerpadle značky Vevor určeném pro bazény, zejména o možnosti regulace příkonu díky invertorové technologii. Sdílejí zkušenosti s instalací, ovládáním přes RS485 a problémy s párováním WiFi modulu. Diskuze zahrnuje i tipy na alternativní modely a praktické rady pro efektivní řízení ohřevu bazénu.
- lzahradil
- Site Admin
- Reputace:400
- Lokalita: blízko Plzně
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5840
- Kapacita baterie [kWh]: 28
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Zkušenosti s bazénovým tepelným čerpadlem Vevor a regulací příkonu
Tak už vím proč se né a né povést rozblikat wifi ikonku na párování.
Ten modul tam jaksi asi schází.... K hlavní elektronice jsem ještě nedošel a přemýšlím zda to budu vůbec dál rozebírat.
V tomhle konektoru je jak 12V z kterého můžu napájet esp32 a zároveň A a B z RS485.
Na hlavni desce by měl být přímo ještě rs485 konektor, ale když je zde vše potřebné, tak to nemusím vůbec rozebírat.
Ten display je odnímatelný na kablíku s konektory, tak si jen udělám protikusy s paralelní odbočkou a je vyřešeno.
Ten modul tam jaksi asi schází.... K hlavní elektronice jsem ještě nedošel a přemýšlím zda to budu vůbec dál rozebírat.
V tomhle konektoru je jak 12V z kterého můžu napájet esp32 a zároveň A a B z RS485.
Na hlavni desce by měl být přímo ještě rs485 konektor, ale když je zde vše potřebné, tak to nemusím vůbec rozebírat.
Ten display je odnímatelný na kablíku s konektory, tak si jen udělám protikusy s paralelní odbočkou a je vyřešeno.
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
- rva
- Reputace:963
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 62
No a ten návod nefunguje?
Popis: Nainstalováno čerpadlo, v návodě mají špatně popsán postup párování přes wifi
1. Čerpadlo běží pod Tuya a v mobilu musí být nainstalován SmartLive
2. Ve smart live se přidá zařízení manuálně, zvolí se velké spotřebiče - wifi tepelné čerpadla, potvrdí se wifi
3. Na panelu čerpadla se současně drží tlačítko Zapnout + šipka dolů, aby se aktivovalo blikání SET - tím je v režimu párování
4. Na mobilu se potvrdí, že pomalu bliká LED (to je ten nápis SET) a mělo by proběhnout spárování
Popis: Nainstalováno čerpadlo, v návodě mají špatně popsán postup párování přes wifi
1. Čerpadlo běží pod Tuya a v mobilu musí být nainstalován SmartLive
2. Ve smart live se přidá zařízení manuálně, zvolí se velké spotřebiče - wifi tepelné čerpadla, potvrdí se wifi
3. Na panelu čerpadla se současně drží tlačítko Zapnout + šipka dolů, aby se aktivovalo blikání SET - tím je v režimu párování
4. Na mobilu se potvrdí, že pomalu bliká LED (to je ten nápis SET) a mělo by proběhnout spárování
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
- lzahradil
- Site Admin
Nefunguje.
A ty máš taky display vyndavací / rozklapávací? To místečko neosazené, to bych řekl ze je pro wifi modul. Nějaké ESP nejspíš.
Ten manuál co s tím přišel je tak strohej ze se z něj nedozvíš vůbec nic. Jen to, co bys zvládl i bez manuálu.
Pokud dam kombinaci power a šipku dolů, jen to pípne a to je vše.
Stejně tak na jakoukoliv jinou kombinaci.
Třeba řádek s TEMP, IN, OUT SET a ikonou wifi nedokážu ničím rozsvítit.
Hold cena zpřístupňuje možnosti a já je budu mít asi všechny povypínané.
Ještě naházím zbytek betonu kolem bazénu a pak si pohraju s tím rs485 a uvidíme co z toho poleze.
A ty máš taky display vyndavací / rozklapávací? To místečko neosazené, to bych řekl ze je pro wifi modul. Nějaké ESP nejspíš.
Ten manuál co s tím přišel je tak strohej ze se z něj nedozvíš vůbec nic. Jen to, co bys zvládl i bez manuálu.
Pokud dam kombinaci power a šipku dolů, jen to pípne a to je vše.
Stejně tak na jakoukoliv jinou kombinaci.
Třeba řádek s TEMP, IN, OUT SET a ikonou wifi nedokážu ničím rozsvítit.
Hold cena zpřístupňuje možnosti a já je budu mít asi všechny povypínané.
Ještě naházím zbytek betonu kolem bazénu a pak si pohraju s tím rs485 a uvidíme co z toho poleze.
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
- rva
- Reputace:963
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 62
Displej vypadá stejně jak ten tvůj. Dá se z té strany tepelka i vzít do ruky a je na krátkém kablíku. Ani nevím, jestli k tomu byl ještě jeden ovladač. Vevnitř vypadá takto
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
- lzahradil
- Site Admin
No však to říkám. Máš tam osazen WBR3. Ten mě tam schází. Co už jsem zjistil, mohou tam být 3 různé druhy.
Ale což. Já to nepotřebuji. Pokud pojede rs485 tak to budu ovládat skrze HA.
Každopádně dám vědět jak jsem dopadl.
Ale což. Já to nepotřebuji. Pokud pojede rs485 tak to budu ovládat skrze HA.
Každopádně dám vědět jak jsem dopadl.