Táborsko požár panelů
Souhrn tématu
Diskuze se věnuje požáru panelů na Táborsku, konkrétně v nedokončeném kontejnerovém úložišti s LiFePO4 články. Uživatelé rozebírají možné příčiny požáru, rizika spojená s hašením vodou a chemické reakce během požáru. Zároveň upozorňují na spekulace ohledně stavu úložiště a důležitost správného dimenzování baterií pro bezpečný provoz.
- Valdano
- Reputace:285
- Lokalita: Česká Lípa
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Táborsko požár panelů
V popisu HZS je uvedeno, že se jednalo o kontejnerové úložiště o půdorysu přibližně 4×10 metrů. Zmínka je o článcích LiFePO4, a to je zhruba vše. Uložiště ovšem nebylo dokončené (jak se uvádí v popisu HZS ve výstavbě) z čehož lze konstatovat, že řada záležitostí v něm ještě nemusela být ani funkční a některé mohly i chybět. Když nevíme co přesně chybělo atd. tak jsou to zase jen spekulace k předpokládanému finálnímu stavu, kterému však nemusel vůbec odpovídat aktuální stav rozpracovanosti.
- Ghost86
- Reputace:9
- Lokalita: SK - Kysuce
Akurat dnes to vyslo
- Mex
- Reputace:397
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Pak je ale průser to hasit vodou. Tam je 'O' taky. A dokonce tam je i 'H'.unicast píše: ned kvě 17, 2026 9:59 pmA vidíš na konci toho LiFePO4 to O4, čili čtyři atomy kyslíku?
Kdyby tam foukali CO2, tak to bude ještě horší. Zase spousta kyslíku, a k tomu ještě hořlavý uhlík.
- eman
- Reputace:333
- Lokalita: Praha
- Systémové napětí: 48V
Ty videa z YT mají úplně stejnou váhu, jako že "Venca v hospodě říkal, že je to vpohodě a lano to udrží"......
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor