Kalorimetr nakup cina
Souhrn tématu
Na fóru se diskutuje nabídka čínského kalorimetru GBT 32224-2020 DN25 s minimálním odběrem 12 kusů za cenu přibližně 1150 Kč za kus včetně dopravy. Kalorimetr komunikuje přes RS485 a je porovnáván s vlastními řešeními založenými na ESP32 a průtokoměrech. Uživatelé také sdílejí zkušenosti s přesností ultrazvukových průtokoměrů a doporučují alternativy jako vodoměry s impulzními moduly či kalorimetry z eBay s M-Bus kartou. Diskuze se zaměřuje na poměr cena/výkon a vhodnost pro použití ve SVJ či topných okruzích.
- Antrac1t
- Reputace:103
- Lokalita: Znojemsko
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5500
- Kapacita baterie [kWh]: 26
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Kalorimetr nakup cina
Cau, mel by nekdo zajem o cinskej kalorimetr GBT 32224-2020 DN25? Mam nabidku z ciny, ale min odber je 12ks total cena vcetne "dopravy" je 656$, tzn kolem 1150kc kus. Komunikace pres RS485. Chtel jsem to prvne resit pres esp, prutokomer a cidla, ale ve vysledku se dostavam na podobnou cenu za kus.
string1 - 5.5kwp 2S6P - 460wp | 3x Multiplus ii 3000VA 1F systém | Lifepo4 230AH 48V + Seplos BMS, Lifepo4 310AH 48V + Seplos BMS
- Mex
- Reputace:385
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Re: Kalorimetr nakup cina
Poznámka k informaci, že poskládat to vyjde na stejno:
- vrtulkový průtokoměr kolem 200Kč
- 2 teploměry po 50 Kč/kus
- ESP32-C3 za 100 Kč
Takže celkem spolehlivě do pětistovky (nebo 25 Euro), a máš to rovnou na WiFi.
Tasmota rozhodně zvládá teploměry. Impulzní průtokoměr asi taky.
Takže na straně měřáku je to bez programování. To by bylo trochu třeba na straně HA nebo kam to budeš posílat.
Já to tak mám. Ale protože jsem to dělal už hodně dávno, tak s procesorem STM32 a drátovou komunikací.
A ne s ESP32 po WiFi, jak bych to udělal dneska.
- vrtulkový průtokoměr kolem 200Kč
- 2 teploměry po 50 Kč/kus
- ESP32-C3 za 100 Kč
Takže celkem spolehlivě do pětistovky (nebo 25 Euro), a máš to rovnou na WiFi.
Tasmota rozhodně zvládá teploměry. Impulzní průtokoměr asi taky.
Takže na straně měřáku je to bez programování. To by bylo trochu třeba na straně HA nebo kam to budeš posílat.
Já to tak mám. Ale protože jsem to dělal už hodně dávno, tak s procesorem STM32 a drátovou komunikací.
A ne s ESP32 po WiFi, jak bych to udělal dneska.
- Antrac1t
- Reputace:103
- Lokalita: Znojemsko
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5500
- Kapacita baterie [kWh]: 26
ty low end prutokomery kolem 200 nejsou moc presne, mam doma 3 (vsechyn skrz vodarnu) a po case uz ve vetsim objemu se rozchazeji. Tam je mi to jedno, jelikoz jsou jen informacni. Ty kalorimetry potrebuji pro segru do SVJ, takze potrebuji aby byly opravdu krapek presnejsi, bohuzel uz nemaji rozpocet na nakup u nas v CZ :/
string1 - 5.5kwp 2S6P - 460wp | 3x Multiplus ii 3000VA 1F systém | Lifepo4 230AH 48V + Seplos BMS, Lifepo4 310AH 48V + Seplos BMS
- Valdano
- Reputace:278
- Lokalita: Česká Lípa
Jen pro zajímavost. Na eBay jsou v nabídce od prodejce z Anglie kalorimetry Kamstrup Multical 403 za cenu okolo 1800 Kč + 450 Kč za dopravu z Anglie. Bývají vybaveny komunikační kartou M-Bus. Pokud by součástí dodávky nebyla i MBus karta tak se dá koupit samostatně bezdrátová M-Bus karta HC-003-30. Doporučuji se na to poptat prodejce na eBay. Tyto kalorimetry používají jako fakturační měřidla teplárny např. v České Lípě a Novém Boru. Kalibrace na ně dělá např. Zkušebna Mydlovary.

- Mex
- Reputace:385
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Použití ve vodárně je pro ně o dost náročnější než o okruhu topení.Antrac1t píše: pon dub 27, 2026 5:23 pmty low end prutokomery kolem 200 nejsou moc presne, mam doma 3 (vsechyn skrz vodarnu) a po case uz ve vetsim objemu se rozchazeji. Tam je mi to jedno, jelikoz jsou jen informacni. Ty kalorimetry potrebuji pro segru do SVJ, takze potrebuji aby byly opravdu krapek presnejsi, bohuzel uz nemaji rozpocet na nakup u nas v CZ :/
Na vodě musí umět měřit ve velmi velkém rozsahu. Tedy například i minimální průtok, když voda teče jen maličkým čůrkem.
Navíc stále nová voda přináší další a další vodní kámen.
Kdežto v okruhu topení je ten rozdíl průtoků v menším rozsahu.
A točí se tam stále stejná voda. Navíc často i s nějakými prostředky proti usazování vodního kamene.
Když by ses chtěl plácnout přes kapsu, tak za nějakých 500 Kč už se dá koupit běžný cejchovaný vodoměr.
Předělávka na impulzní není obtížná.
Navíc se i prodávají nacvakávací moduly na ten vodoměr, které pak z něho udělají impulzní.
Možná jsem smolař. Ale zatím kdykoli jsem měl co do činění s ultrazvukovými průtokoměry, tak vždy s tím byly problémy.
Měl jsem tedy ale v ruce vždy jen příložné, které se instalují na potrubí.
Tak už mám vybudován Pavlovův reflex, že když slyším o ultrazvukovém měření průtoku, tak tomu nevěřím.