Kupite si robota ?
Souhrn tématu
Diskuze se zaměřuje na aktuální možnosti koupě robotů, kteří zvládají různé domácí i průmyslové úkoly, od úklidu přes zahradničení až po montáž solárních panelů. Uživatelé sdílejí zkušenosti s pokročilými modely, které dokážou samostatně měnit baterie a pracovat na výrobních linkách. Vývoj robotů je rychlý a očekává se, že v blízké budoucnosti budou ještě šikovnější a dostupnější.
- JozefSK
- Reputace: 59
Kupite si robota ?
Uz aj u nas je mozne kupit robota. V Cine pri poslednych oslavach ukazali, ako vedia tancovat.
Ja si pockam, kym trocha nepodrastie a kym nebude mat blond vlasy a vsetko, co k tomu patri ...
Mozno este keby vedel vyniest na strechu solarne panely a ich tam namontovat ...
Ja si pockam, kym trocha nepodrastie a kym nebude mat blond vlasy a vsetko, co k tomu patri ...
Mozno este keby vedel vyniest na strechu solarne panely a ich tam namontovat ...
-
Mex
- Reputace: 344
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Re: Kupite si robota ?
To budou ale 2 různé modely, nikoli jeden univerzální.
Jeden bude mít ty blonďaté vlasy a oblé tvary, ale nic nosit nebude.
A pak bude druhý, hranatý, ten ty panely na střechu v klidu odnosí a namontuje.
Takže si připrav 2x tolik peněz.
Jeden bude mít ty blonďaté vlasy a oblé tvary, ale nic nosit nebude.
A pak bude druhý, hranatý, ten ty panely na střechu v klidu odnosí a namontuje.
Takže si připrav 2x tolik peněz.
-
pibi
- Reputace: 378
- Lokalita: Východně od 3nce
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 16kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 44kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Až bude minimálně tak šikovný, jako Kryton, s cenou 100k CZK, tak nebudu váhat.
https://www.aliexpress.com/p/tesla-land ... 38QAvD_BwE
9,2kWp JV 45°, 4,6kWp JZ 45°, 2,3kWp JV 90°, 2 x Victron MP II 5kVA, 3 x SmartSolar 150/70, Smartshunt, Cerbo, 16x280Ah + 16X300Ah + 16x300Ah LiFePO4 + 3xJK BMS.
K levné elektřině se dostaneme jen vytrvalou prací a svým kapitálem. Vladimír List, Elektrisace Československa 1934
K levné elektřině se dostaneme jen vytrvalou prací a svým kapitálem. Vladimír List, Elektrisace Československa 1934
- TomHC
- Reputace: 798
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Výkon panelů [Wp]: 8820
- Kapacita baterie [kWh]: 30
To že si mi opichal manželku mi až tak nevadí, ale že si jej ukázal, že sa to dá aj 2x po sebe, to ma nasralo!
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér
-
MikroCZ
- Reputace: 7
- Lokalita: STredni čechy
- Výkon panelů [Wp]: 9600
- Kapacita baterie [kWh]: 20
Nemá tříselnou zásuvku!pibi píše: čtv úno 26, 2026 2:25 pmAž bude minimálně tak šikovný, jako Kryton, s cenou 100k CZK, tak nebudu váhat.
-
MikroCZ
- Reputace: 7
- Lokalita: STredni čechy
- Výkon panelů [Wp]: 9600
- Kapacita baterie [kWh]: 20
Jinak byl sem na prezenčce, testovani Aeonu od Hexagonu. Má teda kolečka místo bot. Ale doprdele, jako je to už prostě daleko. Sice stále ma tracking pointy-obrázky. Ale na linku, opakující se činnosti. Baterku si to vymění, v briše dva moduly, dojede ke stojanu, palcem si jednu vymění a frčí dál. Pak ještě nějaké další intra informace a to sem padal už na zadek. No nebudou to roky. když vemu od roku 24 start.. Masakr
mno uvidíme
-
pibi
- Reputace: 378
- Lokalita: Východně od 3nce
- Výkon panelů [Wp]: 16kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 44kWh
To by vůbec nevadilo, stačí aby uklidil, vypěstoval na zahrádce zeleninu a brambory, navařil, vypral, ometl panely od sněhu.
9,2kWp JV 45°, 4,6kWp JZ 45°, 2,3kWp JV 90°, 2 x Victron MP II 5kVA, 3 x SmartSolar 150/70, Smartshunt, Cerbo, 16x280Ah + 16X300Ah + 16x300Ah LiFePO4 + 3xJK BMS.
-
Mex
- Reputace: 344
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Ty první věci zvládne i ten blonďatý model. Ale má strach z výšek, takže ometání panelů už ne.