3,96kWp Brno
Popis a ukázky samostatných ostrovních elektráren nepřipojených do rozvodné sítě s akumulací energie.
-
- Lokalita: Brno
Re: 3,96kWp Brno
Zdravím ,
dnes mi přišel dopis z ERU s ozámením o zrušení licence .
Elektronům zdar
dnes mi přišel dopis z ERU s ozámením o zrušení licence .
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
no bych chtěl vidět ty protařený huby když to psali
-
Zdravím ,
ještě menší "face-lift" hodin Elektronům zdar
ještě menší "face-lift" hodin Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
z FVE 22KW
-
... jo , ale od 17.11. a to kWh .goodbie píše:z FVE 22KW
Dnes "jen" 2,4 kWh .
Elektronům zdar
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
to jsi platil ty, ten budik? Kolik stoji takove, metrpologicky kalibrovane pocitadlo? Anebo to je jen pomerove?
-
Zdravím ,
jo , tyhle hodiny sem zacvakal ze svého . Koupil jsem jej tu : http://www.elektromery.com/index.php?ac ... var&id=162 , ale jak se tak dívám , už ho tam nemají .
Při face-liftu sem vynuloval počítadla a přelepil původní popisy "NT a VT" . Signál pro vyhýbku FVE či DS pochází z jedoucího měniče . Nic víc , nic míň . Když už v tom rozvaděči je , tak ať není k prdu .
Elektronům zdar
jo , tyhle hodiny sem zacvakal ze svého . Koupil jsem jej tu : http://www.elektromery.com/index.php?ac ... var&id=162 , ale jak se tak dívám , už ho tam nemají .
Při face-liftu sem vynuloval počítadla a přelepil původní popisy "NT a VT" . Signál pro vyhýbku FVE či DS pochází z jedoucího měniče . Nic víc , nic míň . Když už v tom rozvaděči je , tak ať není k prdu .
Elektronům zdar
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
3,96kWp Brno
Takze asi nejaky sales / vyprodej ci bazar.. Ten signal teda simuluje klasicky signal Hdo? A ma to nejaky vlastni odber tohle pocitadlo?
Ps: kdysi jsem si chtel koupit pomerovy merak na plyn ke kotli (pri budovani oveo rozvodu plynu), abych vedel jak toci kondenzacni kotel, no novy merak z velkoobchodu by byval stal okolo 500,- ale ty sroubeni a hruzy (redukce) co bych k tomu musel dokoupit, abych to na rozvod pripojil, by me vysly na jeste vic jak dalsich snad 800,- tak jsem se na to vyprd. Uz nevim co tam bylo za zavity, no dost na tom, ze si instalaer klepal na celo, kdyz jsem si koupil tlakomer kombinovany s teplomerem, abych videl jaky tlak je ve vodovodnim radu a kolik jde teplota vody z kotle
Ps: kdysi jsem si chtel koupit pomerovy merak na plyn ke kotli (pri budovani oveo rozvodu plynu), abych vedel jak toci kondenzacni kotel, no novy merak z velkoobchodu by byval stal okolo 500,- ale ty sroubeni a hruzy (redukce) co bych k tomu musel dokoupit, abych to na rozvod pripojil, by me vysly na jeste vic jak dalsich snad 800,- tak jsem se na to vyprd. Uz nevim co tam bylo za zavity, no dost na tom, ze si instalaer klepal na celo, kdyz jsem si koupil tlakomer kombinovany s teplomerem, abych videl jaky tlak je ve vodovodnim radu a kolik jde teplota vody z kotle
-
Zdravím ,
tak už sem tu zas s pokrokem v práci na 3,96kWp .
Dělal sem natom od minulýho pátku ... už su z toho grogy a toto ještě není hotový ... posuďte sami
Elektronům zdar
tak už sem tu zas s pokrokem v práci na 3,96kWp .
Dělal sem natom od minulýho pátku ... už su z toho grogy a toto ještě není hotový ... posuďte sami
Elektronům zdar
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
No tak ta první fotka je skutečně boží - kombinace motivů působí opravdu kouzelně. Komín z měniče, hajzláky pod tím elektrickým peklostrojem, lithiová banka tam, kde běžně bývá držák na toaletní papír, kocour na záchodě jak z filmu, mezi tím ty vodovodní trubky... To tak fakt máte nebo je to fotomontáž?
Tohle si skoro koleduje o nějakou cenu v galerii fotek mypower Pobyt na takové toaletě s tak impozantní heterogenní infrastrukturou za zády tak dostává úplně jiný rozměr...
No jak píšu - boží Gratuluji!
Tohle si skoro koleduje o nějakou cenu v galerii fotek mypower Pobyt na takové toaletě s tak impozantní heterogenní infrastrukturou za zády tak dostává úplně jiný rozměr...
No jak píšu - boží Gratuluji!
Inteligentní ostrov - www.vati.cz
-
Myslel jsem si, že vrcholem je dát si na záchod televizi. Avšak tohle předčilo moje představy Škoda, že to máš při sezení za zády, nemůžeš při "tom" pozorovat LEDky a displeje. Leda, že bys na "to" sedal obkročmo - taky možnost
Kocour je fešák!
p.s. ta lithiová banka mě lehce naplňuje závistí...
Ta první fotka na laiky musí působit jako sofistikovaná likvidační jednotka odpadů pomocí jaderné fůze. Lidských a kočičích. Zajímavé je i řešení odvětrávání bioplynu z místnosti skrz měnič. Při vyšších teplotách dojde k vznícení bioplynu a měnič přejde automaticky do režimu dieselového dobíjecího agregátu.
Kocour je fešák!
p.s. ta lithiová banka mě lehce naplňuje závistí...
Ta první fotka na laiky musí působit jako sofistikovaná likvidační jednotka odpadů pomocí jaderné fůze. Lidských a kočičích. Zajímavé je i řešení odvětrávání bioplynu z místnosti skrz měnič. Při vyšších teplotách dojde k vznícení bioplynu a měnič přejde automaticky do režimu dieselového dobíjecího agregátu.
-
solárník píše:Zajímavé je i řešení odvětrávání bioplynu z místnosti skrz měnič. Při vyšších teplotách dojde k vznícení bioplynu a měnič přejde automaticky do režimu dieselového dobíjecího agregátu.
Investicí do FVE chci ušetřit, né okrádat národ na odpustcích za výkup a nějaký barevný bonus!
2.8kWp + Vertex/InfiniSolar 3kW + 100Ah 48V LiFeYPO + A20mikroserver = moje FVE
2.8kWp + Vertex/InfiniSolar 3kW + 100Ah 48V LiFeYPO + A20mikroserver = moje FVE
-
- R.I.P.
Mozna ze to jde spise naopak a uvnitr menice bude maly tlakovy zasobnik na bioplyn, tento je mikrokogeneracni jednotkou premenen na elektrinu a v menici jsou takto vytvorenou energii vykryvany necekane vykonove spicky nad limit menice.solárník píše:Zajímavé je i řešení odvětrávání bioplynu z místnosti skrz měnič. Při vyšších teplotách dojde k vznícení bioplynu a měnič přejde automaticky do režimu dieselového dobíjecího agregátu.
-
- Lokalita: Okolí Uherského Brodu
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Ahojte. Mám dva dotazy..na abramse
1. chybí mi tam balancery....nejsou?
2. acupack : nepočítá se s teplotní dilatací? nějak mi nesedí pevné spojení článků CU pasovinou. Nedojde k mechanickému namáhání vývodů accu?
díky za zkušenosti, hezký den
1. chybí mi tam balancery....nejsou?
2. acupack : nepočítá se s teplotní dilatací? nějak mi nesedí pevné spojení článků CU pasovinou. Nedojde k mechanickému namáhání vývodů accu?
díky za zkušenosti, hezký den
kdo si hraje nezlobí
9xRenesola 240Wp+9x Benq 265Wp, 6xTrina 410Wp, 14x Leapton 450Wp, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%. BMW i3 BEV
9xRenesola 240Wp+9x Benq 265Wp, 6xTrina 410Wp, 14x Leapton 450Wp, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%. BMW i3 BEV
-
Zdravím ,
teda ... to sou postřehy sem se dlouho tak nezasmál . Díky . To Jste ještě neviděli nic divnějšího .
Na tý první fotce je jak to bylo do pátku ... k hajzliku sem to dal z mnoha důvodů - bych to měl furt na očích , nikdo se mi v tom nevrtal , prvně sem zvažoval sklep , jenže sou tam barvy a kdoví jaké další srač*y .
Při "tom" mě právěže rušil větrák měniče - teď už je klid .
"Komín" je odvětrávání horkého vzduchu skrz střechu ven . Že se tím tahaly i prdy byl vedlejší efekt . Ale vzhledem k používání dřevěného kočkolitu , bude měnič plnej dřevěnýho prachu nutno vyčistit .
Na bančním systému dělám - bude to dobíjecí systém ... a ano , mojí konstrukce a výroby . Dnes doplním hlídací CellLogy , celkem 4 kusy (2 + 2 záložní) .
Jaká tepelná dilatace ? Tohle slisování doporučuje sámo i4wifi alias GWL alias EV-Power a ty CU propojky sou taky origo . Mimochodem , díra v nich je o 1,5mm větší než je šroub - takže se můžou přiměřeně pohybovat .
Snad dnes udělám detajlnější fotky ... vzhledem k reakcím na včerejší obrázky , reakce na další fotky budou asi (určitě) buřlivější .
Elektronům zdar
teda ... to sou postřehy sem se dlouho tak nezasmál . Díky . To Jste ještě neviděli nic divnějšího .
Na tý první fotce je jak to bylo do pátku ... k hajzliku sem to dal z mnoha důvodů - bych to měl furt na očích , nikdo se mi v tom nevrtal , prvně sem zvažoval sklep , jenže sou tam barvy a kdoví jaké další srač*y .
Při "tom" mě právěže rušil větrák měniče - teď už je klid .
"Komín" je odvětrávání horkého vzduchu skrz střechu ven . Že se tím tahaly i prdy byl vedlejší efekt . Ale vzhledem k používání dřevěného kočkolitu , bude měnič plnej dřevěnýho prachu nutno vyčistit .
Na bančním systému dělám - bude to dobíjecí systém ... a ano , mojí konstrukce a výroby . Dnes doplním hlídací CellLogy , celkem 4 kusy (2 + 2 záložní) .
Jaká tepelná dilatace ? Tohle slisování doporučuje sámo i4wifi alias GWL alias EV-Power a ty CU propojky sou taky origo . Mimochodem , díra v nich je o 1,5mm větší než je šroub - takže se můžou přiměřeně pohybovat .
Snad dnes udělám detajlnější fotky ... vzhledem k reakcím na včerejší obrázky , reakce na další fotky budou asi (určitě) buřlivější .
Elektronům zdar
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
Já bych to určitě nenazval "divné", je to umělecky krásnéabrams píše:To Jste ještě neviděli nic divnějšího
Já jsem si s tím tolik neužil, mám to ve sklepě. Jedna stěna místnosti je tablo s měniči a regulátory a zbytek místnosti zabírají původní police s kompoty všeho druhu a zavařenými okurkami. Mezi tím se občas objeví hustoměr, nebo jistič. Čistě pro zpestření Takže blikáním LEDek se bohužel kochat nemohu, maximálně tak myši ve sklepě. Ale ty už jsem tam od té doby neviděl. Patrně z blikání dostávaly epileptické záchvaty a pomřely.
-
Je to paradicka. Ja som mal mysi na zahrade v dielni, odkedy je tam menic, mysi nieto. Zrejme im vadi ten vysokofrekvencny zvuk co robi menic.
Odoslané z HTC One X pomocou Tapatalku
Odoslané z HTC One X pomocou Tapatalku
Najprv sa učíme chodiť a hovoriť, neskôr sa učíme sedieť a držať hubu... :stupidme:
Hybridná FVE dom: 6,3kWp, Victron Energy, 12kWh Pylontech+GB-Aku
On-Grid FVE dom: 3,6kWp, FRONIUS AC Coupling+VB
OFF-Grid FVE chata: 1,5kWp, Axpert, PCM, 200Ah/24V 18650
Hybridná FVE dom: 6,3kWp, Victron Energy, 12kWh Pylontech+GB-Aku
On-Grid FVE dom: 3,6kWp, FRONIUS AC Coupling+VB
OFF-Grid FVE chata: 1,5kWp, Axpert, PCM, 200Ah/24V 18650
-
- R.I.P.
Ako sa zdá, abrams má vojnu s myšami vyhranú, povedal by som, že má až "přezbrojeno" )))
Pár úsmevných komentárov sa mi páčilo, ale k meritu veci je na mieste povedať - hviezdna technológia, technické prevedenie a umelecký dojem veľmi vysoký! Ak porovnám s mojim minisystémom, ktorému som veľkoryso pridelil 0,8x0,5m podlahovej plochy
v posilňovni, tak je abramsovo integračné úsilie excelentné. A navyše, veľmi,veľmi vkusná inštalačná skrinka ( takú mám aj ja ). Dávam palec patričným smerom.
Pár úsmevných komentárov sa mi páčilo, ale k meritu veci je na mieste povedať - hviezdna technológia, technické prevedenie a umelecký dojem veľmi vysoký! Ak porovnám s mojim minisystémom, ktorému som veľkoryso pridelil 0,8x0,5m podlahovej plochy
v posilňovni, tak je abramsovo integračné úsilie excelentné. A navyše, veľmi,veľmi vkusná inštalačná skrinka ( takú mám aj ja ). Dávam palec patričným smerom.
750 Wp, LS3024B, 18650 - 198P8S 30,4 V, Multiplus C 800 nonstop / všetky slabé spotrebiče
1950 Wp, 2 x LS3024B, VS2024N, olovo - 330 Ah / 24 V, Carspa 3000 sin deň / silné spotrebiče a ohrev TUV
5995 kWh za meničmi za posledné 2 roky.
1950 Wp, 2 x LS3024B, VS2024N, olovo - 330 Ah / 24 V, Carspa 3000 sin deň / silné spotrebiče a ohrev TUV
5995 kWh za meničmi za posledné 2 roky.
-
Zdravím ,vlkazajac píše:Ako sa zdá, abrams má vojnu s myšami vyhranú, povedal by som, že má až "přezbrojeno" )))
díky , Vlkzajaci i na malém prostoru se dají dělat skvělé věci . S plochou 0,8 x 0,5m Jsi na tom líp než já s 0,65 x 0,4m ... při osazování jsem si párkrát nadal že sem ji neudělal alespoň o kousek větší . No , tak příště ... .
Elektronům zdar
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
Zdravím ,solárník píše:Já bych to určitě nenazval "divné", je to umělecky krásnéabrams píše:To Jste ještě neviděli nic divnějšího
Já jsem si s tím tolik neužil, mám to ve sklepě. Jedna stěna místnosti je tablo s měniči a regulátory a zbytek místnosti zabírají původní police s kompoty všeho druhu a zavařenými okurkami. Mezi tím se občas objeví hustoměr, nebo jistič. Čistě pro zpestření Takže blikáním LEDek se bohužel kochat nemohu, maximálně tak myši ve sklepě. Ale ty už jsem tam od té doby neviděl. Patrně z blikání dostávaly epileptické záchvaty a pomřely.
já to nemyslel nikterak špatně , jen mě poněkud překvapilo nadšení z fotky něčeho co vznikalo řadu let navíc na tak "zajímavém" místě jakým je stoupačka za hajzlíkem ... .
Z přestěhování mám docela smíšené pocity , su rád že se posunul vývoj , čímž budou moci makat na plný výkon , ale dílo na které jsem vynaložil mnoho úsilí teď vystřídal vzduch ... no a ta "nová" se chová dost jinak než "stará" na kterou jsem si zvykl ... holt si na sebe budeme muset zase zvyknou .
Elektronům zdar
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 30 Odpovědi
- 5983 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od svango