Jirkova FVE

Souhrn tématu

Jirkova FVE je projekt fotovoltaické elektrárny, kde autor sdílí své zkušenosti s provozem a plánuje rozšíření systému o další panely a větší úložiště energie. Diskutuje zde o výhodách různých konfigurací měničů, nabíjení baterií a efektivním využití energie, včetně ohřevu vody přímo z DC. V rámci fóra hledá kritiku a rady od zkušených uživatelů, aby zlepšil funkčnost a spolehlivost svého FV systému.
Radar
Reputace: 54

Re: Jirkova FVE

Nový příspěvek od Radar »

spadne to až je nabito a skončí Absorbce, vzhledem k tomu, že Ty máš tři MPPT ve floatu a jedno MPPT v absorbci, je to podivné
poloostrov v módu AC IGNORE
VICTRON system 3F, 3x3000VA + 1F GTI GWL 2000W posila na AC OUT.
6kWp pole 8° západní pultová střecha + MPPT 150/100
3kWP pole 75° jižní fasáda + MPPT 150/45
Baterie LIFEPO4 16S, EEL V4 DIY BOX 280Ah (JK INVERTER BMS)
JirkaE
Reputace: 286
Lokalita: Kousek od Rozvadova
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7350
Kapacita baterie [kWh]: 38
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od JirkaE »

Ne, spadne to hned - jak jdou ty tři s větším výkonem do Flot - MPPT-3 je nyní slabé - má malý výkon - neudrží to.

Ale to se dělo i dříve, jen to bylo lepší - v zimě je to jen o ten výkon horší. Jen nepatrně pomohu tomu MPPT-3

Řešení by bylo ta MPPT na 250/X ještě prohodit... Ale to je jen další improvizace.

Já bych si přál, aby to fungovalo jak má - jako celek 😂 proto jsem si původně tohoto výrobce vybral - jeden z důvodů 😃
Výkon jednotlivých stringů on-line : Victron MPPT-1 / Victron MPPT-2 / Victron MPPT-3 / Victron MPPT-4

Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ

Domovské vlákno : Jirkova FVE Spirály v bazaru : Spirály 55V Je tam i ten test ;)
Radar
Reputace: 54

Nový příspěvek od Radar »

A jak to tedy je s typy? Něco je SMARTSOLAR? Něco je BLUESOLAR?
Míníš to teda bez řízení BMS dál provozovat s tím, že některý je "master" a přes převodníky ve.direct/USB to spojíš v jednom USB HUBu nebo ...?
Někdo píše, že mu to komunikuje nějak i přes BT... s tím zkušenosti já nemám.
Mám jen bluesolary. Větší je VE.CAN, menší 150/45 je VE.DIRECT..
poloostrov v módu AC IGNORE
VICTRON system 3F, 3x3000VA + 1F GTI GWL 2000W posila na AC OUT.
6kWp pole 8° západní pultová střecha + MPPT 150/100
3kWP pole 75° jižní fasáda + MPPT 150/45
Baterie LIFEPO4 16S, EEL V4 DIY BOX 280Ah (JK INVERTER BMS)