PV1800 po preťažení sa nerestartuje.

Souhrn tématu

Uživatelé PV1800VHM 3kW řeší problém, kdy měnič po přetížení nevykoná automatický restart, i přes aktivované parametry pro bypass a restart. Na displeji se objevuje chyba "overload timeout" a jediným řešením je manuální vypnutí a zapnutí měniče. Diskuze zmiňuje možné chyby firmware, doporučení na externí řešení přetížení a zkušenosti s jinými modely, které tento problém nemají.
DJJaro
Reputace: 3

PV1800 po preťažení sa nerestartuje.

Nový příspěvek od DJJaro »

Zdravím, možno to už niekto riešil.. Mám PV1800VHM 3kW a občas sa stane, že ak ide z batérie sa preťaží zaťaženým príkonom a vypne sa, aj keď mám parameter 06 enable ( zapnutý bypass pri preťažení). To by mi ani tak nevadilo, no ale aj keď mám nastavený parameter 07 na enable (reštart po preťažení) nič sa nedeje a na displeji bliká error 07 teda "overload timeout" a pomôže iba ručne vypnúť a zapnúť vypínač na meniči.
Jedná sa o chybu meniča, čas reštartu je viac ako 5min? alebo je potrebné ešte niečo nastaviť? Ďakujem za odpoveď.
Mimochodom veselý Silvester a šťastný Nový rok prajem všetkým. :cheers:
rva
Reputace: 875
Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 46000
Kapacita baterie [kWh]: 40
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: PV1800 po preťažení sa nerestartuje.

Nový příspěvek od rva »

Nevím jak tento typ, ale při přetížení se měnič přepne na distributora jen do určité hodnoty přetížení. Není tedy možné na bypass pouštět třeba 10 kW.
A proč znovu nenaběhne? Třeba při pokusu o naběhnutí zjistí, že přetížení trvá. Toto zkusí několikrát a pak to vzdá.
Jinak asi není dobré měnič často takto trápit. Dá se použít třeba přednostní relé, nebo i jinak řídit odpojování spotřebičů při hrozbě přetížení. Optimálně pak pořídit silnější měnič.
Reputace: 299
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16

Nový příspěvek od Soban »

Povolil bych i 08 a počkat co to udělá.....

Jako tato funkce je podle mě zmršená, u jiného střídače když došlo k přetížení se přepínal do bypassu a jak pominulo tak spět, tady se prostě zasekne....

Po tom co přestane být přetížení je asi pro restart třeba větší doba, netuším, já todle vzdal a řeším to externě.

U sebe to řeším externím proudovým relé které přepíná na DS externě a spět časovým relé když pomine přetížení.

Jinak u toho jiného měniče samozřejmě přes bypass mohlo téci pouze to špičkové MAX čili 2*nominální výkon.
3,6kWp ::pv:: | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt*
DJJaro

rva: samozrejme preťaženie nieje často - niektorý členovia rodiny sa proste zabudnú.. posledné bolo cca 4kW ale i menej bolo a proste za každým musím k tomu prísť a vypnúť zapnúť vypínač.
Soban: 08 mám samozrejme povolené tiež, ale keďže s overloadom nemá viac menej spoločné nič, tak som to nespomínal..
Mal som predtým EASUN a ten sa správa tak ako si napísal...
Soban
Reputace: 299
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16

Nový příspěvek od Soban »

Podle mě to budeš muset pořešit tak jak to mám já.....

PS. Toto chování se mě taky nelíbí když po každé chybě zůstane zaseknut v chybovém stavu.
3,6kWp ::pv:: | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt*
DJJaro

Skúsim napísať výrobcovi, či na to nie je niejaký opravný FW - Dám vedieť. Ďakujem zatiaľ.
TomHC
Reputace: 717
Lokalita: Hlohovec, SR
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8820
Kapacita baterie [kWh]: 30

Nový příspěvek od TomHC »

PV1800 / PH1800 - 5000W ani 5500W nemajú takýto problém. 👍
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér