PV1800 po preťažení sa nerestartuje.
Souhrn tématu
Uživatelé PV1800VHM 3kW řeší problém, kdy měnič po přetížení nevykoná automatický restart, i přes aktivované parametry pro bypass a restart. Na displeji se objevuje chyba "overload timeout" a jediným řešením je manuální vypnutí a zapnutí měniče. Diskuze zmiňuje možné chyby firmware, doporučení na externí řešení přetížení a zkušenosti s jinými modely, které tento problém nemají.
-
DJJaro
- Reputace: 3
PV1800 po preťažení sa nerestartuje.
Zdravím, možno to už niekto riešil.. Mám PV1800VHM 3kW a občas sa stane, že ak ide z batérie sa preťaží zaťaženým príkonom a vypne sa, aj keď mám parameter 06 enable ( zapnutý bypass pri preťažení). To by mi ani tak nevadilo, no ale aj keď mám nastavený parameter 07 na enable (reštart po preťažení) nič sa nedeje a na displeji bliká error 07 teda "overload timeout" a pomôže iba ručne vypnúť a zapnúť vypínač na meniči.
Jedná sa o chybu meniča, čas reštartu je viac ako 5min? alebo je potrebné ešte niečo nastaviť? Ďakujem za odpoveď.
Mimochodom veselý Silvester a šťastný Nový rok prajem všetkým.
Jedná sa o chybu meniča, čas reštartu je viac ako 5min? alebo je potrebné ešte niečo nastaviť? Ďakujem za odpoveď.
Mimochodom veselý Silvester a šťastný Nový rok prajem všetkým.
-
rva
- Reputace: 875
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 40
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: PV1800 po preťažení sa nerestartuje.
Nevím jak tento typ, ale při přetížení se měnič přepne na distributora jen do určité hodnoty přetížení. Není tedy možné na bypass pouštět třeba 10 kW.
A proč znovu nenaběhne? Třeba při pokusu o naběhnutí zjistí, že přetížení trvá. Toto zkusí několikrát a pak to vzdá.
Jinak asi není dobré měnič často takto trápit. Dá se použít třeba přednostní relé, nebo i jinak řídit odpojování spotřebičů při hrozbě přetížení. Optimálně pak pořídit silnější měnič.
A proč znovu nenaběhne? Třeba při pokusu o naběhnutí zjistí, že přetížení trvá. Toto zkusí několikrát a pak to vzdá.
Jinak asi není dobré měnič často takto trápit. Dá se použít třeba přednostní relé, nebo i jinak řídit odpojování spotřebičů při hrozbě přetížení. Optimálně pak pořídit silnější měnič.
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
-
Soban
- Reputace: 299
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
Povolil bych i 08 a počkat co to udělá.....
Jako tato funkce je podle mě zmršená, u jiného střídače když došlo k přetížení se přepínal do bypassu a jak pominulo tak spět, tady se prostě zasekne....
Po tom co přestane být přetížení je asi pro restart třeba větší doba, netuším, já todle vzdal a řeším to externě.
U sebe to řeším externím proudovým relé které přepíná na DS externě a spět časovým relé když pomine přetížení.
Jinak u toho jiného měniče samozřejmě přes bypass mohlo téci pouze to špičkové MAX čili 2*nominální výkon.
Jako tato funkce je podle mě zmršená, u jiného střídače když došlo k přetížení se přepínal do bypassu a jak pominulo tak spět, tady se prostě zasekne....
Po tom co přestane být přetížení je asi pro restart třeba větší doba, netuším, já todle vzdal a řeším to externě.
U sebe to řeším externím proudovým relé které přepíná na DS externě a spět časovým relé když pomine přetížení.
Jinak u toho jiného měniče samozřejmě přes bypass mohlo téci pouze to špičkové MAX čili 2*nominální výkon.
3,6kWp
| 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh 
-
DJJaro
rva: samozrejme preťaženie nieje často - niektorý členovia rodiny sa proste zabudnú.. posledné bolo cca 4kW ale i menej bolo a proste za každým musím k tomu prísť a vypnúť zapnúť vypínač.
Soban: 08 mám samozrejme povolené tiež, ale keďže s overloadom nemá viac menej spoločné nič, tak som to nespomínal..
Mal som predtým EASUN a ten sa správa tak ako si napísal...
Soban: 08 mám samozrejme povolené tiež, ale keďže s overloadom nemá viac menej spoločné nič, tak som to nespomínal..
Mal som predtým EASUN a ten sa správa tak ako si napísal...
-
Soban
- Reputace: 299
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
Podle mě to budeš muset pořešit tak jak to mám já.....
PS. Toto chování se mě taky nelíbí když po každé chybě zůstane zaseknut v chybovém stavu.
PS. Toto chování se mě taky nelíbí když po každé chybě zůstane zaseknut v chybovém stavu.
3,6kWp
| 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh 
-
DJJaro
Skúsim napísať výrobcovi, či na to nie je niejaký opravný FW - Dám vedieť. Ďakujem zatiaľ.
- TomHC
- Reputace: 717
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8820
- Kapacita baterie [kWh]: 30
PV1800 / PH1800 - 5000W ani 5500W nemajú takýto problém. 
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér