AI Moderátor – nový pomocník pro zakládání témat a zlepšení přehlednosti fóra
-
Mogul
- Reputace: 38
- Lokalita: Litoměřice
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 19640
- Kapacita baterie [kWh]: 48k
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: AI Moderátor – nový pomocník pro zakládání témat a zlepšení přehlednosti fóra
Takže se stačí označit za "netechnika" a člověk může občas udělat nějakou tu chybku ve slově, větě, či celém sdělení? A hlavně se zeptat na něco, o čem by se rád něco dozvěděl? Nebo tu můžou psát jen "technici" ?
Šílený opruz

Šílený opruz
-
lzahradil
- Site Admin
- Reputace: 369
- Lokalita: blízko Plzně
- Výkon panelů [Wp]: 5840
- Kapacita baterie [kWh]: 28
Re: AI Moderátor – nový pomocník pro zakládání témat a zlepšení přehlednosti fóra
Tohle téma vzniklo proto, aby informovalo o AI Moderátorovi, jeho funkcích, nápady na vylepšení a zkušenosti při zakládání nových témat.
Místo toho se nám tu rozjela čistě off-topic debata o psaní na mobilu a klávesnicích, která s AI Moderátorem úplně nesouvisí.
Pokud si o tom chcete dál povídat, založte nové téma.
Nebo to děláte schválně?
Bude to přehlednější pro všechny a AI Moderátor vám ho rád pomůže i správně pojmenovat a zařadit do správné kategorie fóra.
Zároveň mě trochu mrzí, že od chvíle, kdy jsem AI Moderátora zveřejnil, nikdo nezaložil nové téma, takže ho vlastně nikdo neotestoval.
Díky za všechny názory, které jste tu napsali.
I to „málo“ je pro mě přínosné a určitě z toho něco do AI Moderátora přibude. Jen bude potřeba to celé trochu předělat, protože teď pracuje hlavně s daty, která jsou už uložená, a aby fungoval tak, jak byste chtěli, musí umět pracovat s daty ještě před uložením příspěvku.
Ale s tím už si poradím.
Místo toho se nám tu rozjela čistě off-topic debata o psaní na mobilu a klávesnicích, která s AI Moderátorem úplně nesouvisí.
Pokud si o tom chcete dál povídat, založte nové téma.
Nebo to děláte schválně?
Bude to přehlednější pro všechny a AI Moderátor vám ho rád pomůže i správně pojmenovat a zařadit do správné kategorie fóra.
Zároveň mě trochu mrzí, že od chvíle, kdy jsem AI Moderátora zveřejnil, nikdo nezaložil nové téma, takže ho vlastně nikdo neotestoval.
Díky za všechny názory, které jste tu napsali.
I to „málo“ je pro mě přínosné a určitě z toho něco do AI Moderátora přibude. Jen bude potřeba to celé trochu předělat, protože teď pracuje hlavně s daty, která jsou už uložená, a aby fungoval tak, jak byste chtěli, musí umět pracovat s daty ještě před uložením příspěvku.
Ale s tím už si poradím.
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
-
Valdano
- Reputace: 220
- Lokalita: Česká Lípa
Tak jsem vytvořil nové téma Jízda po Praze s aktivním FSD v Tesla CyberTruck. AI se při tom nijak neprojevil (asi jsem to udělal příliš dokonale). 
-
lzahradil
- Site Admin
Když se koukám na výstup jeho práce, tak zareagoval naprosto správně. Pokud k tomu nemá žádnou připomínku, mlčí.
Kód: Vybrat vše
{
"post_language": "cs",
"is_correct_forum": true,
"short_reason_forum": "Téma o jízdě Tesla Cybertruck s FSD patří do diskuze o elektromobilech (auta EV).",
"is_good_title": true,
"short_reason_title": "Název je výstižný a vhodný pro vyhledávání.",
"requires_location_and_price": false,
}FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
-
Mex
- Reputace: 294
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Dovolím si trochu odlišný pohled.
Napřed ale vyznání: pokud umíš do kódu fóra zaintegrovat takovouto funkcionalitu, tak klobouk dolů a palec nahoru.
(trochu mi mezi smajlíky schází 2 důležité - palec nahoru a palec dolů, pokud by se tam daly doplnit)
K těm názvům témat: opravdu na tom tak záleží?
Je-li to běžící vlákno, které průběžně sleduju, tak mi nějaká odbočka nevadí.
Resp. vadí jen v tom, že se přestane řešit to původní téma, ale to by se vytvořením nového tématu zřejmě moc nezměnilo.
A pokud něco hledám ve starých vláknech, tak stejně použiju nějaký vyhledávač a ne manuální procházení podle názvů témat.
Těch je už tolik, že to ručně není moc reálné.
Tak nebylo by přínosnější zaintegrovat nějakého AI pomocníka právě do toho vyhledávání?
Aby se mu dalo lidštinou popsat co hledám, a on by fórum probral a vrátil relevantní příspěvky.
Díky.
Napřed ale vyznání: pokud umíš do kódu fóra zaintegrovat takovouto funkcionalitu, tak klobouk dolů a palec nahoru.
(trochu mi mezi smajlíky schází 2 důležité - palec nahoru a palec dolů, pokud by se tam daly doplnit)
Resp. vadí jen v tom, že se přestane řešit to původní téma, ale to by se vytvořením nového tématu zřejmě moc nezměnilo.
A pokud něco hledám ve starých vláknech, tak stejně použiju nějaký vyhledávač a ne manuální procházení podle názvů témat.
Tak nebylo by přínosnější zaintegrovat nějakého AI pomocníka právě do toho vyhledávání?
Aby se mu dalo lidštinou popsat co hledám, a on by fórum probral a vrátil relevantní příspěvky.
Díky.
-
unicast
- Reputace: 397
- Lokalita: JV od pekla :)
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 33
Jestli by nebylo lepší se věnovat tomu, aby tento web nevnucoval takové šílené hromady cookies... Legitimate interest pro přibližně sto subjektů, když reálně nic jako oprávněný zájem na tom, aby mi někdo mohl nacpat nějaká data na disk, nikdo nemá sebemenší nárok mít?
-
lzahradil
- Site Admin
Proč je důležité zakládat nová témata?Mex píše: stř pro 03, 2025 4:57 pmDovolím si trochu odlišný pohled.
Napřed ale vyznání: pokud umíš do kódu fóra zaintegrovat takovouto funkcionalitu, tak klobouk dolů a palec nahoru.![]()
Díky.
Google i další vyhledávače mají jasné chování. Téma, které už znají, aktivně neprocházejí znovu.
Pokud se do starého tématu přidají nové věci, které nesouvisí s původním názvem, vyhledávač o tom vůbec neví.
Výsledek: ty nové informace jsou prakticky nedohledatelné, ať už pro uživatele nebo i pro AI.
Naopak nově založené téma vyhledávače rozpoznají jako nový obsah, projdou si ho celé, zaindexují a lidé na internetu ho najdou.
Proto je zakládání nových témat naprosto zásadní a přínosem pro ostatní.
U aktivních témat s desítkami stran ti nepomůže ani AI vyhledávání.
Pokud má téma 80 nebo více stran a na každé z nich je 20 příspěvků, tak to není materiál, který lze jen tak předhodit AI a chtít po ní, aby našla konkrétní informaci.
To je prostě nereálné – ať už pro klasické vyhledávání, nebo pro jakoukoli AI vrstvu.
AI nedokáže „pročesat“ tisíce příspěvků, které se navíc tematicky odchýlily úplně jinam, než je název původního vlákna.
Aby AI vyhledávání fungovalo, potřebuje správné vstupní data. A ty dnes nemáme.
Jakmile ale bude mít AI k dispozici souhrny témat, které už se průběžně aktualizují, nová témata namísto nekonečně narůstajících, pak může AI velmi přesně vyhodnotit, které téma je pro hledaný problém relevantní.
Právě proto potřebujeme AI Moderátora. Aby vytvořil správné vstupní podklady, na kterých pak může vyrůst i chytré AI vyhledávání.
Ty palce
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
-
Mex
- Reputace: 294
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Díky za ty palce. To je paráda. 
Pokud tvrdíš, že je to technicky nutné, tak pak ano.
I když se mi to příliš nezdá. Ovšem já o technologiích vyhledávání vím prd.
Nicméně mi připadá divné, že by vyhledávač vlákno, které už projel, neprojížděl znovu. To by znamenalo, že by měl v databázi informace maximálně z prvních pár postů.
Ale to neodpovídá reálnému stavu, kdy běžně při vyhledávání dostanu informace z postů za celé období života i dlouhoživotního vlákna.
Pokud tvrdíš, že je to technicky nutné, tak pak ano.
I když se mi to příliš nezdá. Ovšem já o technologiích vyhledávání vím prd.
Nicméně mi připadá divné, že by vyhledávač vlákno, které už projel, neprojížděl znovu. To by znamenalo, že by měl v databázi informace maximálně z prvních pár postů.
Ale to neodpovídá reálnému stavu, kdy běžně při vyhledávání dostanu informace z postů za celé období života i dlouhoživotního vlákna.
- JozefSK
- Reputace: 40
Nuz ja som zalozil novu temu este pred informovanim o „svokre“, ale v case, ked uz uradovala a preto som potvrdil, ze ano, ze do posty mi dosla sprava od UI (co ma neinformovaneho vtedy prekvapilo, ale nevyrusilo).lzahradil píše: stř pro 03, 2025 12:54 pmTohle téma vzniklo proto, aby informovalo o AI Moderátorovi, jeho funkcích, nápady na vylepšení a zkušenosti při zakládání nových témat.
...
Zároveň mě trochu mrzí, že od chvíle, kdy jsem AI Moderátora zveřejnil, nikdo nezaložil nové téma, takže ho vlastně nikdo neotestoval. ...
Na poznamku: „Napište, co by vám při zakládání témat dávalo smysl.“ som napisal svoj nazor: „dufam, ze bude len "navrhovat vylepsenia" a ze nebude sama pozmenovat nase prispevky.“
Izahradil, dal si si namahu urobit nieco na zlepsenie fungovania tohto fora (co ocenujem) a na to si chcel od nas viac informacii, na vyhodnotenie svojej snahy. Preto prispevok doplnam s „Prt Scr“ z mailu a komentarom. A) Bez diakritiky (mekcenov a dlznov) pisem od doby, kedy som z okien presiel na „tucniaky“ a kedy sa mi niekedy stavalo, ze napr. pismenka s mekcenom sa na cielovych strankach zobrazovali-premienali na podobne znaky, ako ¥£Ω©‡ atd.
B) Do nazvu: „Netradicne ulozenie solarnych panelov“ som nechcel doplnit navrhovane „medzi kolajnice“ z dovodu, ze:
1. Temu som zamyslal ako vseobecnu, t.j. pre rozne netradicne – neperspektivne, resp. pre nas malo vyuzitelne ukladanie panelov (napr. medzi kolajnice, co ja viem … po obvodoch vysokych vezi, kominov ...). Preto som tuto temu zalozil v kolonke "Ostatni", kde su vtipy, motorky, ... .
2. Uz pri zakladani tejto temy som predpokladal, ze ak by som temu zuzil len na tie kolajnice, ze tema sa po par prispevkoch vycerpa a pre nas nebude mat ani len ciastkove technicke vyuzitie, ze to zostane len ako kuriozita.
Dufam, ze som to napisal aspon trocha zrozumitelne.
- JozefSK
- Reputace: 40
Tomas, Tomas, Ty urcite nieco od Valdana budes potrebovat, pravda ? ...TomHC píše: úte pro 02, 2025 10:22 pmJa som myslel že AI už je nasadené dlhšie - ValdanoBez urážky, vecné príspevky, ozdrojované, odseky, žiadne emócie
-
lzahradil
- Site Admin
@JozefSK, ten screen, který posíláš, je ještě úplně původní verze – říkejme tomu AI Moderátor 0.0
V té verzi jsem řešil komunikaci přes e-mail, ale to jsem rychle opustil. Tahle verze navíc neuměla zdaleka tolik, co současná představovaná verze, které budeme říkat AI Moderátor 1.0.
AI Moderátor 1.0 už místo e-mailů posílal soukromé zprávy (PM) a na pozadí dělal spoustu dalších věcí. Fungoval tak, že četl už uložená data na fóru a teprve po odeslání příspěvku posílal autorovi PM s návrhem, co by mohl upravit.
V praxi se ale ukázalo, že když uživatel dostane zprávu „dodatečně“, ve většině případů se na to prostě vykašle. Je to pro něj práce navíc a k žádné úpravě nedojde.
Na základě vašich připomínek jsem tedy tuhle verzi rovnou zavrhl.
To, co po AI Moderátorovi chcete, se nedá dělat až po uložení příspěvku. Musí to proběhnout ještě před uložením, přímo v editoru.
Proto jsem se pustil do AI Moderátora 2.0.
Verze AI Moderátor 1.0 byl jen samostatný PHP skript, který se spouštěl každou minutu a sahal si pro data přímo do databáze.
Verze AI Moderátor 2.0 je už podstatně sofistikovanější. Ač nerad, pustil jsem se do vývoje plnohodnotného phpBB rozšíření, aby šel AI Moderátor zakomponovat přímo do fóra.
AI Moderátor 2.0 toho už teď umí mnohem víc než původní 1.0.
Hlavní funkce, o kterých byla řeč:
- Neagresivní návrh úprav interpunkce a gramatiky (bez zásahů do slovosledu a bez přepisování významu vět)
- Návrh vhodnějšího názvu tématu
- Kontrola a návrh správné kategorie fóra, kam téma patří
- Tagování témat
- Sbírání dat pro chytřejší vyhledávání do budoucna
Tohle všechno mám od založení tématu o verzi 1.0 už v aktuální verzi funkční.
Samozřejmostí bude možnost jednotlivé funkce si v uživatelském profilu nastavit. Kdo třeba nechce kontrolu gramatiky, prostě si ji vypne…
Momentálně běží AI Moderátor 2.0 na separátním testovacím fóru.
Vzhled zatím moc neřeším. Ten přijde na řadu až nakonec. Teď programuju a dolaďuju potřebné funkce.
A aby to nebyly jen řeči, tak „důkaz místo slibů“
Při vytváření nového tématu přibylo v editoru nové tlačítko. Po kliknutí se pod hlavním editačním oknem zobrazí panel s návrhy.
Ukázka je na screenu (použil jsem testovací text od uživatele kodl69).
U každého návrhu je možnost jej snadno zkopírovat nebo použít jen část pro inspiraci. Ručně přes copy & paste, nebo pomocí tlačítka, které danou část rovnou přepíše do hlavního okna editoru.
Vždy jde jen o návrhy. AI Moderátor nic nepřepisuje sám od sebe a je čistě na autorovi příspěvku, jestli návrh použije, nebo ne.
V té verzi jsem řešil komunikaci přes e-mail, ale to jsem rychle opustil. Tahle verze navíc neuměla zdaleka tolik, co současná představovaná verze, které budeme říkat AI Moderátor 1.0.
AI Moderátor 1.0 už místo e-mailů posílal soukromé zprávy (PM) a na pozadí dělal spoustu dalších věcí. Fungoval tak, že četl už uložená data na fóru a teprve po odeslání příspěvku posílal autorovi PM s návrhem, co by mohl upravit.
V praxi se ale ukázalo, že když uživatel dostane zprávu „dodatečně“, ve většině případů se na to prostě vykašle. Je to pro něj práce navíc a k žádné úpravě nedojde.
Na základě vašich připomínek jsem tedy tuhle verzi rovnou zavrhl.
To, co po AI Moderátorovi chcete, se nedá dělat až po uložení příspěvku. Musí to proběhnout ještě před uložením, přímo v editoru.
Proto jsem se pustil do AI Moderátora 2.0.
Verze AI Moderátor 1.0 byl jen samostatný PHP skript, který se spouštěl každou minutu a sahal si pro data přímo do databáze.
Verze AI Moderátor 2.0 je už podstatně sofistikovanější. Ač nerad, pustil jsem se do vývoje plnohodnotného phpBB rozšíření, aby šel AI Moderátor zakomponovat přímo do fóra.
AI Moderátor 2.0 toho už teď umí mnohem víc než původní 1.0.
Hlavní funkce, o kterých byla řeč:
- Neagresivní návrh úprav interpunkce a gramatiky (bez zásahů do slovosledu a bez přepisování významu vět)
- Návrh vhodnějšího názvu tématu
- Kontrola a návrh správné kategorie fóra, kam téma patří
- Tagování témat
- Sbírání dat pro chytřejší vyhledávání do budoucna
Tohle všechno mám od založení tématu o verzi 1.0 už v aktuální verzi funkční.
Samozřejmostí bude možnost jednotlivé funkce si v uživatelském profilu nastavit. Kdo třeba nechce kontrolu gramatiky, prostě si ji vypne…
Momentálně běží AI Moderátor 2.0 na separátním testovacím fóru.
Vzhled zatím moc neřeším. Ten přijde na řadu až nakonec. Teď programuju a dolaďuju potřebné funkce.
A aby to nebyly jen řeči, tak „důkaz místo slibů“
Při vytváření nového tématu přibylo v editoru nové tlačítko. Po kliknutí se pod hlavním editačním oknem zobrazí panel s návrhy.
Ukázka je na screenu (použil jsem testovací text od uživatele kodl69).
U každého návrhu je možnost jej snadno zkopírovat nebo použít jen část pro inspiraci. Ručně přes copy & paste, nebo pomocí tlačítka, které danou část rovnou přepíše do hlavního okna editoru.
Vždy jde jen o návrhy. AI Moderátor nic nepřepisuje sám od sebe a je čistě na autorovi příspěvku, jestli návrh použije, nebo ne.