AI Moderátor – nový pomocník pro zakládání témat a zlepšení přehlednosti fóra
-
Mogul
- Reputace: 37
- Lokalita: Litoměřice
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 19640
- Kapacita baterie [kWh]: 48k
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: AI Moderátor – nový pomocník pro zakládání témat a zlepšení přehlednosti fóra
Takže se stačí označit za "netechnika" a člověk může občas udělat nějakou tu chybku ve slově, větě, či celém sdělení? A hlavně se zeptat na něco, o čem by se rád něco dozvěděl? Nebo tu můžou psát jen "technici" ?
Šílený opruz

Šílený opruz
-
lzahradil
- Site Admin
- Reputace: 369
- Lokalita: blízko Plzně
- Výkon panelů [Wp]: 5840
- Kapacita baterie [kWh]: 28
Re: AI Moderátor – nový pomocník pro zakládání témat a zlepšení přehlednosti fóra
Tohle téma vzniklo proto, aby informovalo o AI Moderátorovi, jeho funkcích, nápady na vylepšení a zkušenosti při zakládání nových témat.
Místo toho se nám tu rozjela čistě off-topic debata o psaní na mobilu a klávesnicích, která s AI Moderátorem úplně nesouvisí.
Pokud si o tom chcete dál povídat, založte nové téma.
Nebo to děláte schválně?
Bude to přehlednější pro všechny a AI Moderátor vám ho rád pomůže i správně pojmenovat a zařadit do správné kategorie fóra.
Zároveň mě trochu mrzí, že od chvíle, kdy jsem AI Moderátora zveřejnil, nikdo nezaložil nové téma, takže ho vlastně nikdo neotestoval.
Díky za všechny názory, které jste tu napsali.
I to „málo“ je pro mě přínosné a určitě z toho něco do AI Moderátora přibude. Jen bude potřeba to celé trochu předělat, protože teď pracuje hlavně s daty, která jsou už uložená, a aby fungoval tak, jak byste chtěli, musí umět pracovat s daty ještě před uložením příspěvku.
Ale s tím už si poradím.
Místo toho se nám tu rozjela čistě off-topic debata o psaní na mobilu a klávesnicích, která s AI Moderátorem úplně nesouvisí.
Pokud si o tom chcete dál povídat, založte nové téma.
Nebo to děláte schválně?
Bude to přehlednější pro všechny a AI Moderátor vám ho rád pomůže i správně pojmenovat a zařadit do správné kategorie fóra.
Zároveň mě trochu mrzí, že od chvíle, kdy jsem AI Moderátora zveřejnil, nikdo nezaložil nové téma, takže ho vlastně nikdo neotestoval.
Díky za všechny názory, které jste tu napsali.
I to „málo“ je pro mě přínosné a určitě z toho něco do AI Moderátora přibude. Jen bude potřeba to celé trochu předělat, protože teď pracuje hlavně s daty, která jsou už uložená, a aby fungoval tak, jak byste chtěli, musí umět pracovat s daty ještě před uložením příspěvku.
Ale s tím už si poradím.
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
-
Valdano
- Reputace: 220
- Lokalita: Česká Lípa
Tak jsem vytvořil nové téma Jízda po Praze s aktivním FSD v Tesla CyberTruck. AI se při tom nijak neprojevil (asi jsem to udělal příliš dokonale). 
-
lzahradil
- Site Admin
Když se koukám na výstup jeho práce, tak zareagoval naprosto správně. Pokud k tomu nemá žádnou připomínku, mlčí.
Kód: Vybrat vše
{
"post_language": "cs",
"is_correct_forum": true,
"short_reason_forum": "Téma o jízdě Tesla Cybertruck s FSD patří do diskuze o elektromobilech (auta EV).",
"is_good_title": true,
"short_reason_title": "Název je výstižný a vhodný pro vyhledávání.",
"requires_location_and_price": false,
}FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
-
Mex
- Reputace: 294
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Dovolím si trochu odlišný pohled.
Napřed ale vyznání: pokud umíš do kódu fóra zaintegrovat takovouto funkcionalitu, tak klobouk dolů a palec nahoru.
(trochu mi mezi smajlíky schází 2 důležité - palec nahoru a palec dolů, pokud by se tam daly doplnit)
K těm názvům témat: opravdu na tom tak záleží?
Je-li to běžící vlákno, které průběžně sleduju, tak mi nějaká odbočka nevadí.
Resp. vadí jen v tom, že se přestane řešit to původní téma, ale to by se vytvořením nového tématu zřejmě moc nezměnilo.
A pokud něco hledám ve starých vláknech, tak stejně použiju nějaký vyhledávač a ne manuální procházení podle názvů témat.
Těch je už tolik, že to ručně není moc reálné.
Tak nebylo by přínosnější zaintegrovat nějakého AI pomocníka právě do toho vyhledávání?
Aby se mu dalo lidštinou popsat co hledám, a on by fórum probral a vrátil relevantní příspěvky.
Díky.
Napřed ale vyznání: pokud umíš do kódu fóra zaintegrovat takovouto funkcionalitu, tak klobouk dolů a palec nahoru.
(trochu mi mezi smajlíky schází 2 důležité - palec nahoru a palec dolů, pokud by se tam daly doplnit)
Resp. vadí jen v tom, že se přestane řešit to původní téma, ale to by se vytvořením nového tématu zřejmě moc nezměnilo.
A pokud něco hledám ve starých vláknech, tak stejně použiju nějaký vyhledávač a ne manuální procházení podle názvů témat.
Tak nebylo by přínosnější zaintegrovat nějakého AI pomocníka právě do toho vyhledávání?
Aby se mu dalo lidštinou popsat co hledám, a on by fórum probral a vrátil relevantní příspěvky.
Díky.
-
unicast
- Reputace: 397
- Lokalita: JV od pekla :)
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 33
Jestli by nebylo lepší se věnovat tomu, aby tento web nevnucoval takové šílené hromady cookies... Legitimate interest pro přibližně sto subjektů, když reálně nic jako oprávněný zájem na tom, aby mi někdo mohl nacpat nějaká data na disk, nikdo nemá sebemenší nárok mít?
-
lzahradil
- Site Admin
Proč je důležité zakládat nová témata?Mex píše: stř pro 03, 2025 4:57 pmDovolím si trochu odlišný pohled.
Napřed ale vyznání: pokud umíš do kódu fóra zaintegrovat takovouto funkcionalitu, tak klobouk dolů a palec nahoru.![]()
Díky.
Google i další vyhledávače mají jasné chování. Téma, které už znají, aktivně neprocházejí znovu.
Pokud se do starého tématu přidají nové věci, které nesouvisí s původním názvem, vyhledávač o tom vůbec neví.
Výsledek: ty nové informace jsou prakticky nedohledatelné, ať už pro uživatele nebo i pro AI.
Naopak nově založené téma vyhledávače rozpoznají jako nový obsah, projdou si ho celé, zaindexují a lidé na internetu ho najdou.
Proto je zakládání nových témat naprosto zásadní a přínosem pro ostatní.
U aktivních témat s desítkami stran ti nepomůže ani AI vyhledávání.
Pokud má téma 80 nebo více stran a na každé z nich je 20 příspěvků, tak to není materiál, který lze jen tak předhodit AI a chtít po ní, aby našla konkrétní informaci.
To je prostě nereálné – ať už pro klasické vyhledávání, nebo pro jakoukoli AI vrstvu.
AI nedokáže „pročesat“ tisíce příspěvků, které se navíc tematicky odchýlily úplně jinam, než je název původního vlákna.
Aby AI vyhledávání fungovalo, potřebuje správné vstupní data. A ty dnes nemáme.
Jakmile ale bude mít AI k dispozici souhrny témat, které už se průběžně aktualizují, nová témata namísto nekonečně narůstajících, pak může AI velmi přesně vyhodnotit, které téma je pro hledaný problém relevantní.
Právě proto potřebujeme AI Moderátora. Aby vytvořil správné vstupní podklady, na kterých pak může vyrůst i chytré AI vyhledávání.
Ty palce
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
-
Mex
- Reputace: 294
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Díky za ty palce. To je paráda. 
Pokud tvrdíš, že je to technicky nutné, tak pak ano.
I když se mi to příliš nezdá. Ovšem já o technologiích vyhledávání vím prd.
Nicméně mi připadá divné, že by vyhledávač vlákno, které už projel, neprojížděl znovu. To by znamenalo, že by měl v databázi informace maximálně z prvních pár postů.
Ale to neodpovídá reálnému stavu, kdy běžně při vyhledávání dostanu informace z postů za celé období života i dlouhoživotního vlákna.
Pokud tvrdíš, že je to technicky nutné, tak pak ano.
I když se mi to příliš nezdá. Ovšem já o technologiích vyhledávání vím prd.
Nicméně mi připadá divné, že by vyhledávač vlákno, které už projel, neprojížděl znovu. To by znamenalo, že by měl v databázi informace maximálně z prvních pár postů.
Ale to neodpovídá reálnému stavu, kdy běžně při vyhledávání dostanu informace z postů za celé období života i dlouhoživotního vlákna.