Elektro motorky
-
Kajap
- Reputace: -2
- Lokalita: Okoli
Re: Elektro motorky
- JozefSK
- Reputace: 40
Z Tvojho odkazu som nasiel v ELS MOTO MXC 3000 (krutiak 1000Nm, stupak 40 st., 4 prevodove stupne, ...) pre mna po kopcoch, do lesa a po polnych cestach za domom by asi aj mohla byt dobra. Nie rychlost, ale skor pomala jazda, aby zvladla tie stupaky.kodl69 píše: pon lis 24, 2025 2:03 amDobrý, a co jste si teda kdo koupili? Já hledám něco jako lehký enduro, s homologací aby se s tím dalo zajet i na nákup.
Předloni jsem mladýmu koupil tohle:
https://www.e-kros.cz/nicot-fox-1000-1002 akorát to stálo o dost míň. Je to elektrickej pitbike na značkách, taková 3/4 velikost endura, dokonce homologovaný jako Am. Samozřejmě je to takový čínský, i když některý věci jsou celkem pěkně zpracovaný, něco je bída. V baterce je JKBMS s BT.
Měl jsem půjčenýho surrona 21kW https://www.unicooltech.cz/sur-ron-ultra-bee/ moc mě to nenadchlo, na ježdění po městě dobrý, v terénu na plnej výkon při malejch rychlostech dost ucukaný, a od 40km/h už zase nic moc, už si to přední kolo nenadhodí, musíš to urvat rukama... Na druhou stranu třeba protiprokluz je zajímavej když už máš dost a potřebuješ se dostat na nějakej zablácenej kopec, to bych řekl, že je až nezajímavý, kam se to bez sklouznutí dokáže vydrápat.
Mám slíbenou 40kW talarii na vyzkoušení, a ještě tohle: https://www.els-moto.cz/arctic-leopard-e-xe880-c/ ale otázka je, jestli nepřiplatit pár drobnejch za stark varg EX...
Ony jsou elektromotorky a elektromotorky, tak by bylo dobrý to aspoň trochu zařadit do kategoríí, splácat dohromady live vire a stark warg je jako mít v jedné kategorii Ferari F50 a Ford F150, oboje je to auto označený f.. a má to 4 kola...
Normalne ale ze sa mi paci ta motorka ...
-
kodl69
- Reputace: 1018
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Pozor na to, je to hodně čínský, reakce na plyn na plnej výkon je hodně uživatelsky nepříjemná - do kopce musíš spíš na vyšší rychlostní stupeň (nejlíp 4) a plnej výkon, a stejně dávat hodně bacha na plyn, nebo na jedničku a na nízkej výkon, to je potom hodný, ale může se to v prudkým výjezdu fakt zastavit, na dvojku s plným výkonem tě to pravděpodobně na prvním hrbolu vytrestá. Tak by správná enduro motorka fungovat neměla. A odkud to vím? Mladej má Nicot e-fox, to má stejnej pohon, jenom je to trochu menší. Ostatně podobně funguje i surron utrabee. Ale někomu se to může líbit, stejně jako "turbokopanec" u koncernovejch aut. No a pozor na ten dojezd, to platí na ten malej výkon, a při rychlosti do 50km/h a po rovině. Realita je mnohem horší, hlavně pokud máš někde ke 100kg, ostatně já mám i něco navíc a tohle je taky omezení dojezdu, hlavně v těžším terénu.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
mischanek
- Reputace: 20
- Lokalita: Beskydy
Jak je u těchto motorek uživatelsky řešeno řazení..? Obdobně jako na klasických motorkách, tedy levou nohou..?
-
kodl69
- Reputace: 1018
- Lokalita: severně od Brna
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
jasný, je to vlastně motor z pibike akorát místo klikovky je tam naroubovanej elektromotor. Takže řazení a spojka jsou přesně tam, kde bys je čekal, stejně jako zadní brzda
Za jízdy na to prakticky není důvod sahat, leda když chcešě jet hodně rychle nebo vajet nějakou skoro kolmou stěnu... Jiank dáš 2 nebo 3 a jedeš celej den jenom na plyn. Ještě k tomu ovládání: jak jsem zvyklej na klasický motorky s nožní zadní brzdou, tak jsem na surronu mnohokrát šlápl pravou nohou do prázdna, a taky jsem několikrát zkusil řadit, a zmáčknout spojku (zadní brzda...)
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.