Ceny elektromobilů
-
eman
- Reputace: 279
- Lokalita: Praha
- Systémové napětí: 48V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Ceny elektromobilů
Já vidím i problém v tom, že povinné registrace k nabíjení, vytváří podmínky pro zneužití. Sběr osobních dat, možnost odmítnutí služby, zneužití dominantního postavení v regionu, časem určitě přijdou na nějaký nový poplateček. Navíc jezdit s 10 "Club kartama" je trapnost.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
-
Franta2776
- Reputace: 464
První vlaštovka:
https://www.electricdrive.cz/v-brne-se- ... .sznhp.box
https://www.electricdrive.cz/v-brne-se- ... .sznhp.box
32540Wp, 90ks vakuové trubice jihozápad, (Lifepo4 17S 520Ah, trakční gel 800Ah), Axpert Max 7200VA, Easun Isolar 5500VA,Multiplus 2 48/5000,MPPT 150/85, 150/100
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
-
Kajap
- Reputace: -3
- Lokalita: Okoli
Já to chápu, ale proboha proč by tohle to měla řešit regulace, tohle má řešit trh!Franta2776 píše: pát lis 21, 2025 1:41 pmTady nejde o BMW, ale o sjednocení plateb bez paušálů. První krok EU byl nařízení platebních terminálů na nové DC nabíječce a možnost platby normální platební kartou'myslím, že to bylo loni).Když si můžu zaplatit kartou benzín a WC proč by to nešlo u nabíječek.Jinak ti majitelé nabíječek si vytváří malé monopoly.
Doma nabíjím za 4,70kč nebo z FV jedná se pouze o delší cesty.
A proč do toho motat peněžní legislativu - právo na placení hotovostí? Nebyl náhodou problém, že obchodník naftou a benzinem byl povinen umožňovat zaplatit i hotovostí a nejen kartou? Tedy, že se to klubíkem obešlo aby nemusel řešit cash terminál? Nevím, jen se ptám…
Každopádně aby EU dirigovala cenu nebo klubíki, tak to už mi přijde přitažený za vlasy-ostatně třeba v hudebním průmyslu máme dneska 90% na spotify, I bez regulace.
Ale ve filmovém průmyslu dosud nikoliv. Dokud producenti majitele práv nedostanu rozum, no tak holt pořád bude šedá zóna - zkrátka o většině věcí si myslím že regulovat je to špatný.
Teda je to výhodný to regulovat pro ty neschopný lidi kterých se stává neschopných stále více a více právě proto, že jim stále víc někdo vytírá zadek (=EU) … protože právě v té kleci se množí čím dal víc nesamostatných lidiček…
Jasně že kdybych měl elektro auto tak bych vykřikoval že chci aby to EU regulovala = zlevnila, zjednodušila…
A když to auto mít nebudu tak budu přesně naopak a budu chtít větší příplatky na plínky, šumivý víno bez daně apod…
Ale - neni toho už příliš, co se tu reguluje!!?
Eu zregulovala i kreditní karty a milion jiných veci
Jiste, většina oveček chce levné energie, levný telefonování, a chce aby Koncesionářský poplatky za ne platil stát… jenže…