3D tiskarna - jakou?
-
mozeg
- Reputace: 2
Re: 3D tiskarna - jakou?
Ja mam BambuLab P2S aj s AMS2 a neviem si vynachvalit. Dokupil som aj trisku pre rychlejsiu tlac a engineering podlozku. Vrelo odporucam.
-
kodl69
- Reputace: 1017
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: 3D tiskarna - jakou?
K tomu aliexpresu: loni jsem se nadchnul keramickým heatblokem v provedení volcano, tj pro delší trysky pro větší průtok.
Když to funguje, tak ok. 30mm3/s s obyč PETG není problém, spíš standart, s 0.6mm tryskou se to dá dohnat až ke 40mm3/s jak říkají v ostravě "boneničaspyčo" ale po cca třech měsících se začal zastavovat tisk v nečekané chvíli a hlášení chyby ohřevu hotendu. A není to náhoda, už tady mám dva kusy se stejnou závadou. Prostě se ten odporovej drát v keramice tepelným namáháním přeruší, a při nějaké teplotě a zrychlení cca 1G dojde k vaklkontaktu a je hotovo. Na první pohled bez závady, měření za studena ukazuje 12 Ohm, což je pro 24V cca 48W. Takže pozor na to. Momentálně mám objednanej klasickej volcano hotend, protože mám nakoupenejch dost těch dlouhejch trysek. Ostatně máte někdo zkušenosti s nějakejma vysokoprůtokovejma hotendama?
Když to funguje, tak ok. 30mm3/s s obyč PETG není problém, spíš standart, s 0.6mm tryskou se to dá dohnat až ke 40mm3/s jak říkají v ostravě "boneničaspyčo" ale po cca třech měsících se začal zastavovat tisk v nečekané chvíli a hlášení chyby ohřevu hotendu. A není to náhoda, už tady mám dva kusy se stejnou závadou. Prostě se ten odporovej drát v keramice tepelným namáháním přeruší, a při nějaké teplotě a zrychlení cca 1G dojde k vaklkontaktu a je hotovo. Na první pohled bez závady, měření za studena ukazuje 12 Ohm, což je pro 24V cca 48W. Takže pozor na to. Momentálně mám objednanej klasickej volcano hotend, protože mám nakoupenejch dost těch dlouhejch trysek. Ostatně máte někdo zkušenosti s nějakejma vysokoprůtokovejma hotendama?
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.