BMS-reader
-
Migel
- Reputace: 241
- Lokalita: Pod Karpatmi
BMS-reader
Ahojte...
Mam tu na predaj 3 neosadene dosky pre zapojenie az 16-tich bmsiek pre vycitanie roznych udajov napriklad cez esp32 a nasledne spracovanie bud cez mqtt do nodered, HA alebo co uz pouzivate a podobne..
Je to neosadená doska, na ktoru si užívatel moze osadit komponenty alebo mu ich tam mozem po dohode osadit ja.
Ja takto vycitavam udaje az zo 16-tich JK bmsiek ktore nemam ako inak (okrem bluetooth) moznost vycitavat (mam starsie JK bmsky, ktore niesu adresovatelne).
Doska je pripravena na osadenie izolovaneho menica B0505, prevodniku ADUM1201 aby bolo zabezpecene izolovane oddelenie napajania kazdej bms a 2X multiplexera CD74HC4067 a to jeden mux pre TX signal, a druhy mux pre RX signal, ktore urcuju ktora bmska alebo bateria budu vycitavane.A samozrejme ze je tam aj miesto pre osadenie konektorov na pripojenie kontrolera..
Doska ma 4 otvory na montaz skrutkou.
Moze to riadit jeden hociaky kontroler alebo Esp pre ktore si bud uzivatel napise svoj YAML alebo mu mozem poskytnut svoj YAML na pripadnu upravu alebo inspiraciu a podobne.Osobne pouzivam tento sposob vycitania bmsiek niekolko mesiacov a je to bez problemov! Je to asi najlacnejsi sposob mat pod kontrolou naraz niekolko desiatok bmsiek/baterii paralelne. Neviem ako pri inych bms, ale pri JK dokazete takymto sposobom aj vypnut alebo zapnut konkretnu bms/bateriu a to preto, lebo signaly TX a RX su pre kazdu bms zvlast a su oddelene.
Pripojenie je cez 2X 4pinovy konektor a to preto aby sa dala doska pripojit pomocou jedneho FTP/UTP kabla (8vodicovy kabel) v akejkolvek dlzke.Teda je jedno kde mate baterie/bmsky , kontroler mozete mat uplne niekde inde napriklad v blizkosti wifi alebo ako to uz mate..
Cenu si predstavujem iba za dopravu, najlepsie cez packetu, a teda za samotnu dosku chcem aby poslal zaujemca peniaze na podporu tohoto fora.Ak by chcel niekto osadenu dosku tak musim objednat suciastky a teda tam sa cena za dopravu potom navysuje o tie veci, osadim to zadarmo...Ked mi zaujemca posle screenshot ze poslal nejaku ciastku pre forum tak mu dosku poslem.
Prosim budte seriozny ...Nemam inak moznost prispiet na toto forum, tak aspom to urobim takto. Ak by chcel niekto osobne, tak potom okolie Trnavy nieje problem.
pripadne otazky kludne aj sem..
Mam tu na predaj 3 neosadene dosky pre zapojenie az 16-tich bmsiek pre vycitanie roznych udajov napriklad cez esp32 a nasledne spracovanie bud cez mqtt do nodered, HA alebo co uz pouzivate a podobne..
Je to neosadená doska, na ktoru si užívatel moze osadit komponenty alebo mu ich tam mozem po dohode osadit ja.
Ja takto vycitavam udaje az zo 16-tich JK bmsiek ktore nemam ako inak (okrem bluetooth) moznost vycitavat (mam starsie JK bmsky, ktore niesu adresovatelne).
Doska je pripravena na osadenie izolovaneho menica B0505, prevodniku ADUM1201 aby bolo zabezpecene izolovane oddelenie napajania kazdej bms a 2X multiplexera CD74HC4067 a to jeden mux pre TX signal, a druhy mux pre RX signal, ktore urcuju ktora bmska alebo bateria budu vycitavane.A samozrejme ze je tam aj miesto pre osadenie konektorov na pripojenie kontrolera..
Doska ma 4 otvory na montaz skrutkou.
Moze to riadit jeden hociaky kontroler alebo Esp pre ktore si bud uzivatel napise svoj YAML alebo mu mozem poskytnut svoj YAML na pripadnu upravu alebo inspiraciu a podobne.Osobne pouzivam tento sposob vycitania bmsiek niekolko mesiacov a je to bez problemov! Je to asi najlacnejsi sposob mat pod kontrolou naraz niekolko desiatok bmsiek/baterii paralelne. Neviem ako pri inych bms, ale pri JK dokazete takymto sposobom aj vypnut alebo zapnut konkretnu bms/bateriu a to preto, lebo signaly TX a RX su pre kazdu bms zvlast a su oddelene.
Pripojenie je cez 2X 4pinovy konektor a to preto aby sa dala doska pripojit pomocou jedneho FTP/UTP kabla (8vodicovy kabel) v akejkolvek dlzke.Teda je jedno kde mate baterie/bmsky , kontroler mozete mat uplne niekde inde napriklad v blizkosti wifi alebo ako to uz mate..
Cenu si predstavujem iba za dopravu, najlepsie cez packetu, a teda za samotnu dosku chcem aby poslal zaujemca peniaze na podporu tohoto fora.Ak by chcel niekto osadenu dosku tak musim objednat suciastky a teda tam sa cena za dopravu potom navysuje o tie veci, osadim to zadarmo...Ked mi zaujemca posle screenshot ze poslal nejaku ciastku pre forum tak mu dosku poslem.
Prosim budte seriozny ...Nemam inak moznost prispiet na toto forum, tak aspom to urobim takto. Ak by chcel niekto osobne, tak potom okolie Trnavy nieje problem.
pripadne otazky kludne aj sem..
JZ-2s5p 3,8kWp >> Epever 8415 AN
JV-2s3p 2,7kWp >> Epever 6415 AN
2x Victron MP2 5000V/A paralelne
48V 760Ah/35kWh Li-ion
a stále v štádiu budovania
(rozširovania)
48V 760Ah/35kWh Li-ion
-
Kostěj
- Reputace: 97
- Lokalita: Dobrovicko
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 9200
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: BMS-reader
Hezká práce! Budu mít jen dvě BMS, počítám, že si jen budu přehazovat UART piny v ESP32. Nicméně mne zajímá tvůj oddělovač: Od BMS ti vedou jen tři dráty, ale já musím táhnout do oddělovače z BMS čtyři: RX, TX, GND a UCC (JBD má na UARTu 12V, tak jsem musel na destičku oddělovače nabastlit 78L05). Jak to máš řešený ty?
-
Migel
- Reputace: 241
- Lokalita: Pod Karpatmi
Na JKckach su tiez 4piny TX, RX, Gnd a Vcc.Ale na Vcc je plne napetie baterie a preto treba zabezpecit oddelene napajanie pre ten ADUM1201 a B0505 menic.To je v tomto pripade zabezpecene zo strany 2x 4 pinoveho konektora 5-timi voltami.
Rs485 nevyzaduje napajanie priamo zo zdroja pri tychto bmskach.Preto 3 vodice.:TX, RX a Gnd
Rs485 nevyzaduje napajanie priamo zo zdroja pri tychto bmskach.Preto 3 vodice.:TX, RX a Gnd
JZ-2s5p 3,8kWp >> Epever 8415 AN
48V 760Ah/35kWh Li-ion
(rozširovania)
48V 760Ah/35kWh Li-ion
-
Kostěj
Zajímavá informace. V JBD BMS byl v UART portu původně bluetooth modul, má na vstupu IO HT7533, stabilizátor na 3.3V, a ten má max. Ucc 30V. Opravdu má JK BMS na UART portu plných 48V? Já jsem v mém JBD naměřil 13,4V (baterie 18S má 59,5V).
-
cipis
- Moderátor
- Reputace: 856
- Lokalita: blízko Brna
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 13+ kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 40+15
Ano, uvadi se to v rade dokumentu. Napeti blizke napeti baterie.
Je to celkem zasadni odlisnost, ta druha je, ze rada JK BMSek je od par clanku az po maximalni pocet, ale na B+ vyzaduje min. 40 V. Coz treba u 24 V systemu je trochu problem a musi se tam dat modulek na zvyseni napeti. U nekterych JK BMS se uvadi napajeci napeti od 20 V.
Je to celkem zasadni odlisnost, ta druha je, ze rada JK BMSek je od par clanku az po maximalni pocet, ale na B+ vyzaduje min. 40 V. Coz treba u 24 V systemu je trochu problem a musi se tam dat modulek na zvyseni napeti. U nekterych JK BMS se uvadi napajeci napeti od 20 V.
13,38 kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
MP2 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40 680 Wh staré olovo 15 258 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
MP2 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40 680 Wh staré olovo 15 258 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
-
Kostěj
Pánové, děkuji Vám, opět jsem se trochu dovzdělal.