3D tiskarna - jakou?
-
soami
- Reputace: 97
- Lokalita: Posázaví
- Systémové napětí: 48V
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: 3D tiskarna - jakou?
Ano. Ale jsou lepší možnosti, jak trávit volný čas, než sedět u tiskárny a čekat na výměnu.ElektroEzs píše: čtv říj 23, 2025 9:44 pmMaj v akci P1S za 370Euro nebo s AMS 540Euro. Kdyz chci tisknout bez AMS barevne jen se meni filament ruco?
-
kodl69
- Reputace: 1011
- Lokalita: severně od Brna
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
záleží jak barevně. Dělal jsem třeba desku s popiskem, kde popis vystupuje nad plochu, tam stačilo ve sliceru nastavit pauzu pro výměnu filamentu a panel byl zelenej a popisek černej. Klasickej vícebarevnej tisk mění třeba tři barvy v každé vrstvě. To asi nechceš dělat ručně, po dobu několika hodin...
Až mě přestane bavit Voron, tak si něco takovýho asi pořídím. Na Voronu mě bavilo to, že jsem měl skoro půl roku po chvilkách co dělat, a nějaký blbiny bych měl ještě doladit, jako třeba nevermore filtr a vedení filamentu od sušičky... Spíš uvažuju o nějaké menší extra rychlé deltě, jako je třeba FLSUN T1, protože každá rychlost je málo. Na velký (jak pro koho velký, max 350x350x350) věci mi ten Voron snad nějakou dobu bude stačit...
Spíš bych to postavil tak - barevnej tisk? proč ne, ale to budeš tisknout figurky a hračky? Nebo spíš proto, abys nemusel hlídat filament, případně podpěry z materiálu, co se nespojí s výtiskem - to bych asi chápal já. Pro mě je na většinu výtvorů nejlevnější černý PETG ten nejlepší materiál, i když má snahu stringovat...
Až mě přestane bavit Voron, tak si něco takovýho asi pořídím. Na Voronu mě bavilo to, že jsem měl skoro půl roku po chvilkách co dělat, a nějaký blbiny bych měl ještě doladit, jako třeba nevermore filtr a vedení filamentu od sušičky... Spíš uvažuju o nějaké menší extra rychlé deltě, jako je třeba FLSUN T1, protože každá rychlost je málo. Na velký (jak pro koho velký, max 350x350x350) věci mi ten Voron snad nějakou dobu bude stačit...
Spíš bych to postavil tak - barevnej tisk? proč ne, ale to budeš tisknout figurky a hračky? Nebo spíš proto, abys nemusel hlídat filament, případně podpěry z materiálu, co se nespojí s výtiskem - to bych asi chápal já. Pro mě je na většinu výtvorů nejlevnější černý PETG ten nejlepší materiál, i když má snahu stringovat...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
glottis
- Reputace: 391
- Lokalita: okolí Mělníka
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 15
Bez AMS bych na barevny tisk zapomenul. Behem tisku ani nevim jestli to jde menit. Ono ani s AMS to neni uplne ono. Barevne veci jsou uplny nerozum. Na co se to hodi tak nejake barevne popisy, kdyz delas panel treba, nebo nejaky pripravek. Pripadne treba podpery. Ale takove ty reklamni videa, jak tisknes 4 barevne hracku ... 50g hracka pak spotrebuje 500g filamentu. Je to zkousnutelne, kdyz toho na plat nasazis co se vejde. Rezije je totiz porad stejna a mas vetsi vyteznost.ElektroEzs píše: čtv říj 23, 2025 9:44 pmMaj v akci P1S za 370Euro nebo s AMS 540Euro. Kdyz chci tisknout bez AMS barevne jen se meni filament ruco?
Na co je supr ams, jak zminuje soami, mas filament v suchu a cistote. Ale treba u PLA jsem nikdy nemel problem s vlhkosti, ani kdyz to bylo venku roky.
A samotne AMS stoji 300E tak se to vyplati i vzit
-
glottis
- Reputace: 391
- Lokalita: okolí Mělníka
- Výkon panelů [Wp]: 13000
- Kapacita baterie [kWh]: 15
Si stahni bambulab studio a zkus si tam slicovat svoje veci. Ukaze ti to cas. Ja kdyz rozjel X1C poprve, cumel jsme do toho jak do kamen, odpadla sanice, slina kapala a rikal jsem si, co se to tam doprdele dejekodl69 píše: čtv říj 23, 2025 10:31 pmzáleží jak barevně. Dělal jsem třeba desku s popiskem, kde popis vystupuje nad plochu, tam stačilo ve sliceru nastavit pauzu pro výměnu filamentu a panel byl zelenej a popisek černej. Klasickej vícebarevnej tisk mění třeba tři barvy v každé vrstvě. To asi nechceš dělat ručně, po dobu několika hodin...