Návrhy a připomínky k MyPower.CZ
- TomHC
- Reputace: 598
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8820
- Kapacita baterie [kWh]: 30
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Návrhy a připomínky k MyPower.CZ
Za mňa ešte dúhový jednorožec 
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér
- dipos
- Reputace: 12
- Lokalita: Jindřichov u Krnova
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 2 700
- Kapacita baterie [kWh]: VŽDY bude 0 kWh
Tak to přestalo fungovat!dipos píše: pát kvě 23, 2025 2:52 amTak to zkusím 100 [omega], funguje!
Ale je to zdržovačka, holt kvalita něco stojí.
Jinak palec nahoru![]()
![]()
![]()
100 [celsius]
Velká pochvala pro Izahradila![]()

Sluneční ohřívárna TUV 2,7 kWp, ECO Solar Boost 3,5 kW PRO, Boilery 120 L + 100 L
-
- Reputace: 289
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
Nic nepřestalo fungovat (zrušeny byly pouze ty bbcode)!
Klikej na tlačítka v editoru!
Ω μ Δ φ α β γ π θ λ ℃ ε ∑

Klikej na tlačítka v editoru!
Ω μ Δ φ α β γ π θ λ ℃ ε ∑

3,6kWp
| 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh 

- dipos
- Reputace: 12
- Lokalita: Jindřichov u Krnova
- Výkon panelů [Wp]: 2 700
- Kapacita baterie [kWh]: VŽDY bude 0 kWh
JJ pokračuje vývoj/výzkum. Ω
Sluneční ohřívárna TUV 2,7 kWp, ECO Solar Boost 3,5 kW PRO, Boilery 120 L + 100 L
-
- Reputace: 370
- Lokalita: JV od pekla :)
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 33
Ten epsilon je důležitej. Konečně je tedy možné v diskusi používat i duální čísla (kde platí, že ε2 = 0) 
- gupa
- Reputace: 155
- Lokalita: pod Brnem
No bez toho se lidstvo asi obejde. Ale. Napadá mne třeba k těm smajlíkům napravo, někam nad nebo pod přidat něco jako elektrikářské zkratky. Nebo zakomponovat ho něco jako pomocný editační slovník k editaci nějakým jiným způsobem. Za poslední den jsou to např. TVS, SPD, RCD, ...
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.cz Ať ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali!
- gupa
- Reputace: 155
- Lokalita: pod Brnem

Díky za přidání smajlíku.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.cz Ať ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali!
-
- Reputace: 4
- Lokalita: STredni čechy
- Výkon panelů [Wp]: 6400
Ahoj, mám poslední dobou problém z forem, pokud kliknu na téma (nové od předchozí návštevy-červené) a otevřu jej, dostanu se vždy jen na první stránku a musím ručně na poslední stránku.
Dělám něco špatně? (předpokládám že ano
)
EDIT: Už nic, už to najednou jde
) sakra 
Dělám něco špatně? (předpokládám že ano

EDIT: Už nic, už to najednou jde

-
- Reputace: 3
- Lokalita: Třebívlice
- Výkon panelů [Wp]: 9360 + 2020
- Kapacita baterie [kWh]: 15,36 + 10,24
Mně napadl také jeden návrh, chodím sem denně, přesto, když se diskuze "rozjede" 2-3 tématy, tak se opakují a tím pádem "zapadnou" z úvodní stránky téma, na které nikdo zatím neodpověděl a vlastně tím nemá šanci na to odpovědět. Dalo by se roztáhnout do šířky, nebo výšky úvodní stránka, případně téma na které se odpovídá častěji, objevit max.2x(původní příspěvek, poslední odpověď) ?
-
- Moderátor
- Reputace: 850
- Lokalita: blízko Brna
- Výkon panelů [Wp]: 13+ kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 40+15
Vlevo nahore pres tri carky mas "Temata bez odpovedi".
13,38 kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
MP2 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40 680 Wh staré olovo 15 258 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
MP2 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40 680 Wh staré olovo 15 258 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
-
- Reputace: 209
- Lokalita: Česká Lípa
-
- Reputace: 0
Jestli to nebylo myšleno pro sledujícího nepřihlášeného uživatele. Kde by asi stačilo zobrazit unicitní vlákno a nějakým způsobem zobrazit u něho počet výskytu na stránce. Sice by to nevyřešilo "odrolování vláken " u hodně dotazů, ale i tak by jich bylo vidět mnohdy více. Popř. zprávy s obrázkem nezobrazovat pod zpravou, ale signalizovat symbolem u daného vlákna, kde by po najetí myši se kromě obsahu rovněž zobrazily i ty přílohy.fremma píše: čtv říj 16, 2025 8:51 amMně napadl také jeden návrh, chodím sem denně, přesto, když se diskuze "rozjede" 2-3 tématy, tak se opakují a tím pádem "zapadnou" z úvodní stránky téma, na které nikdo zatím neodpověděl a vlastně tím nemá šanci na to odpovědět. Dalo by se roztáhnout do šířky, nebo výšky úvodní stránka, případně téma na které se odpovídá častěji, objevit max.2x(původní příspěvek, poslední odpověď) ?
-
- Site Admin
- Reputace: 365
- Lokalita: blízko Plzně
- Výkon panelů [Wp]: 5840
- Kapacita baterie [kWh]: 28
Já jsem tento příspěvek pochopil tak, že se týká spíše hlavní stránky MyPower.cz, nikoliv samotného fóra forum.mypower.cz — ale to autor kdyžtak upřesní.
Každopádně jsi mi tím krásně nahrál na příležitost prozradit něco k nové hlavní stránce, na které už nějakou dobu pracuji.
Ač se to možná nezdá, používá právě hlavní stránku MyPower.cz k vstupu na fórum poměrně velké množství lidí – a upřímně, už dlouho je ostudou, že stále běží v původní, nemobilní (neresponzivní) verzi z dob dávno minulých.
Tomu ale brzy odzvoní.
Aktuálně se dolaďují už jen detaily – tedy co z původního webu ještě zachovat a co naopak nově doplnit.
Jakmile bude finální verze připravena, vznikne k tomu i samostatné téma s vysvětlením všech novinek.
Zatím jen v krátkosti shrnu, co už teď funguje:
- Nová hlavní stránka poběží ve stejném layoutu jako fórum.
Přechod mezi hlavní stránkou a fórem bude plynulý – jednotný design, přihlášení i uživatelský profil zůstanou společné. Včetně všech výhod přihlášeného uživatele.
- Centrální feed příspěvků („prostřední část“) z původního webu byl vylepšen.
Zobrazuje nedávná témata formou přehledných karet. Pokud je v krátkém čase více odpovědí ve stejném tématu, zobrazí se v rámci jedné karty v přehledné zkrácené podobě – s možností kliknout na každý konkrétní příspěvek.
- Obrázky a přílohy mají vlastní náhledy.
Stránka automaticky detekuje obrázky jak z URL, tak z tagů [img] i příloh příspěvků.
- Načítání dalších témat probíhá přes AJAX.
Tedy žádné zdlouhavé přenačítání stránky – prostě se plynule „donahrávají“ další karty.
- Bazar má samostatný blok, přehledně rozdělený do sekcí Prodám / Koupím / Daruji a Vyměním. Zobrazuje se několik posledních inzerátů takže nikomu nic neunikne.
- Zobrazuje se i blok s poslední navštívená témata - tedy to, co lidé právě čtou.
- Pokud má uživatel v profilu vyplněnou lokalitu, zobrazí se i aktuální počasí a je vytvořen nový „jízdní řád slunce“, který počítá podle konkrétní polohy (jinak výchozí Praha).
Zvažuji, jestli má vůbec smysl jej na hlavní stránce ponechat – zajímá to vůbec někoho?
- Grafy z FVE zatím na hlavní stránku nedávám.
Směřuji je spíše na samostatné adresy, aby nezatěžovaly načítání hlavní stránky.
- Týdenní přehled zatím není hotový, ale pokud se ukáže zájem, půjde do vývoje.
Vše je programováno úplně od nuly, aby to bylo rychlé a přehledné a věděl jsem přesně co kde je a jak funguje.
Pokud byste měli nápad, co by na nové hlavní stránce nemělo chybět, sem s tím – klidně napište svůj námět.
Zpětná vazba se hodí nejvíc.
Každopádně jsi mi tím krásně nahrál na příležitost prozradit něco k nové hlavní stránce, na které už nějakou dobu pracuji.
Ač se to možná nezdá, používá právě hlavní stránku MyPower.cz k vstupu na fórum poměrně velké množství lidí – a upřímně, už dlouho je ostudou, že stále běží v původní, nemobilní (neresponzivní) verzi z dob dávno minulých.
Tomu ale brzy odzvoní.
Aktuálně se dolaďují už jen detaily – tedy co z původního webu ještě zachovat a co naopak nově doplnit.
Jakmile bude finální verze připravena, vznikne k tomu i samostatné téma s vysvětlením všech novinek.
Zatím jen v krátkosti shrnu, co už teď funguje:
- Nová hlavní stránka poběží ve stejném layoutu jako fórum.
Přechod mezi hlavní stránkou a fórem bude plynulý – jednotný design, přihlášení i uživatelský profil zůstanou společné. Včetně všech výhod přihlášeného uživatele.
- Centrální feed příspěvků („prostřední část“) z původního webu byl vylepšen.
Zobrazuje nedávná témata formou přehledných karet. Pokud je v krátkém čase více odpovědí ve stejném tématu, zobrazí se v rámci jedné karty v přehledné zkrácené podobě – s možností kliknout na každý konkrétní příspěvek.
- Obrázky a přílohy mají vlastní náhledy.
Stránka automaticky detekuje obrázky jak z URL, tak z tagů [img] i příloh příspěvků.
- Načítání dalších témat probíhá přes AJAX.
Tedy žádné zdlouhavé přenačítání stránky – prostě se plynule „donahrávají“ další karty.
- Bazar má samostatný blok, přehledně rozdělený do sekcí Prodám / Koupím / Daruji a Vyměním. Zobrazuje se několik posledních inzerátů takže nikomu nic neunikne.
- Zobrazuje se i blok s poslední navštívená témata - tedy to, co lidé právě čtou.
- Pokud má uživatel v profilu vyplněnou lokalitu, zobrazí se i aktuální počasí a je vytvořen nový „jízdní řád slunce“, který počítá podle konkrétní polohy (jinak výchozí Praha).
Zvažuji, jestli má vůbec smysl jej na hlavní stránce ponechat – zajímá to vůbec někoho?
- Grafy z FVE zatím na hlavní stránku nedávám.
Směřuji je spíše na samostatné adresy, aby nezatěžovaly načítání hlavní stránky.
- Týdenní přehled zatím není hotový, ale pokud se ukáže zájem, půjde do vývoje.
Vše je programováno úplně od nuly, aby to bylo rychlé a přehledné a věděl jsem přesně co kde je a jak funguje.
Pokud byste měli nápad, co by na nové hlavní stránce nemělo chybět, sem s tím – klidně napište svůj námět.
Zpětná vazba se hodí nejvíc.
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
-
- Reputace: 235
- Lokalita: Pod Karpatmi
Ja zase pouzivam skoro stale mobil ked som tunak..Na fotke som podciarkol cast v ktorej by som si vedel predstavit napriklad ak ma tema niekolko stranok tak ako napriklad na fotke, tak by tam mohlo byt este na vyber aspon jedna stredna strana aby sa nemuselo preklikavat do stredu tematu.
JZ-2s5p 3,8kWp >> Epever 8415 AN
JV-2s3p 2,7kWp >> Epever 6415 AN
2x Victron MP2 5000V/A paralelne
48V 760Ah/35kWh Li-ion
a stále v štádiu budovania
(rozširovania)
48V 760Ah/35kWh Li-ion

-
- Site Admin
To je zajímavej screen. Viditelně se ti nenačítá aktuální verze. V nedávných tématech na fóru už stránkování vůbec není. Nedávná témata zobrazují poslední příspěvek, takže bylo stránkování vypuštěno. Zkus si promazat cache prohlížeče, abys viděl aktuální verzi. V souvislosti s přípravou na nasazení hlavní stránky proběhlo hodně změn i v šabloně fóra, tak ať se případné chyby projeví a můžou se opravit.
FVE 5,84kWp [Axpert 5048MK - LiFePO4 580Ah@48V (zatím) | 3x Axpert MSXE 2400W - NiCd 800Ah@24V]
-
Cache premazane ale ze by sa nieco zmenilo...

48V 760Ah/35kWh Li-ion
(rozširovania)
48V 760Ah/35kWh Li-ion

-
- Site Admin
Vidí ještě někdo stránkování u nedávných témat na hlavní stránce fóra stejně jako Migel?
Otevřel jsem si to na třech zařízeních, s různým rozlišením a nikde to nemám.
Napadlo mě, zda jsem to neodebral ze šablony jen pro nějaké konkrétní rozlišení.
Dejte vědět, zkouknu to až budu doma z práce.
Otevřel jsem si to na třech zařízeních, s různým rozlišením a nikde to nemám.
Napadlo mě, zda jsem to neodebral ze šablony jen pro nějaké konkrétní rozlišení.
Dejte vědět, zkouknu to až budu doma z práce.
-
- Site Admin
Problém odhalen. Ja koukám na nedávné témata na hlavní stránce fóra a Migel kouká na stránku Nepřečtené příspěvky.
Škoda že z toho jeho screenu nebyla viditelná i URL. Hned by se na to přišlo.
Škoda že z toho jeho screenu nebyla viditelná i URL. Hned by se na to přišlo.
- TomHC
- Reputace: 598
- Lokalita: Hlohovec, SR
- Výkon panelů [Wp]: 8820
- Kapacita baterie [kWh]: 30
Bolo by fajn povoliť vkladanie obrázkov priamo do editora cez Ctrl+V, ako to má napr. github alebo community.home-assistant.io
Ale to by vyžadovalo zmenu editora asi. Alebo potom nejako zlúčiť možnosti a prílohy, alebo aspoň dať prílohy ako predvolenú záložku.
Ale to by vyžadovalo zmenu editora asi. Alebo potom nejako zlúčiť možnosti a prílohy, alebo aspoň dať prílohy ako predvolenú záložku.
2x MUST PH1800 5.5kW, 9kWp V+J+Z, 600 Ah LiFePO4 s BMS JBD 200A, SW: Home Assistant na Synology DS923+ ku tomu ESPHome, Tasmota, MariaDB, InfluxDB, Telegraf, Grafana, Zigbee2MQTT..., HW: ESPlan (ESP32 + LAN 8720 + RS485). Nejaké moje projekty: MUST-ESPhome, ELTEK Flatpack2 ESPhome, ESP32-EMON, PZEM-017@WiFi, diyBMS-CurrentShunt-ESPhome , BMS UART-TS485 adaptér
-
Lenze ja to tak mam vsade...
48V 760Ah/35kWh Li-ion
(rozširovania)