VICTRON - omezení nabíjecího proudu Pylontech

supec
Reputace: 0
Lokalita: Kolín
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: ANO

VICTRON - omezení nabíjecího proudu Pylontech

Nový příspěvek od supec »

Ahoj,
jak se dá omezit ve Victronu (teď 6kWp, chci rozšířit na 16kWp na vykrytí podzimu, zimy) nabíjecí proud Pylontech 4x US3000C (14kWh)?
Mám 2x MPPT250V/60A Victron, Cerbo, 3x MPII 3000VA.
V DVCC mi to nefunguje - nastavím 70A, ale proud leze dost často přes 100A (nevím, jestli si to nastavení nevysvětluji špatně).
Prý to je tím, že omezení proudu v DVCC z nějakého důvodu nechodí, pokud mám povolené přetoky.
Smartshunt nebo Lynx nemám, ale kdyby byly náklady rozumné, tak bych o pořízení mohl uvažovat (nestudoval jsem zapojení).
Ptám se protože bych chtěl výrazněji rozšířit panely (asi na 16kWp) a tuším, že by baterky dostávaly zabrat...? (300A celkem. Nehledě na to, že na to nemám stavěné vedení, jištění samozřejmě)
Díky
supec
Reputace: 0
Lokalita: Kolín
Chci prodávat energii: ANO
Chci/Mám dotaci: ANO

Re: VICTRON - omezení nabíjecího proudu Pylontech

Nový příspěvek od supec »

glottis
Reputace: 387
Lokalita: okolí Mělníka
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 13000
Kapacita baterie [kWh]: 15

Nový příspěvek od glottis »

Cau, mas baterie pripojene do cerba po datech? Vycita to jejich bms? Jestli ne, to bude ten problem. Ve schematu nevidim ani smart shunt. Nejsme si uplne jisty, ze ten proud pujde omezit presne bez jednoho z nich. Ale to mozna bude vedet nekdo kdo to zkousel.

Ja mam pripojenou jak BMS tak smartshunt. Mam aktivni DVCC, zapnuty limit charge current, nataveny na 100A, shared voltage sense a funguje to. Shared current sense mam aktnivni ale protoze mam bms, pise to disabled. Mozna v tvem pripade by to ukazalo neco jineho. Zkontroluj sekci charge control / dvcc a klidne posli screen.

Pripadne pokud je BMS pripojena, je vybrana jako battery monitor? Ten hlavni?
JirkaE
Reputace: 236
Lokalita: Kousek od Rozvadova
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7350
Kapacita baterie [kWh]: 38
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od JirkaE »

Mě to funguje bez BMS, DVCC jen s info ze Shunt ale divně - v ten moment jsem byl skoro na 90A z panelů a všech MPPT.

DVCC proud to sice omezilo ale... Změnil jsem DVCC ze 60A na 55A a nabíjení kleslo ze 67,0-67,1 A na 62,7-62,8 A.

Až když jsem změnil na 52A ukazovalo nabíjení proud který jsem v ten moment chtěl - 59,9-60,0A

Navíc Cipis psal o ostatních problémech s MPPT - správnou cestou bude asi jen ta připojená BMS.

Snímek obrazovky (408) .png
Výkon jednotlivých stringů on-line : Victron MPPT-1 / Victron MPPT-2 / Victron MPPT-3 / Victron MPPT-4

Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ