ISolar SMR II 5,5kW ERROR 01
-
- Reputace: 289
- Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
- Systémové napětí: 24V
- Výkon panelů [Wp]: 3600
- Kapacita baterie [kWh]: 16
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: ISolar SMR II 5,5kW ERROR 01
Myslel jsem zemění toho komunikačního kabelu a propojit zelenožlutým ty dvě bedny napřímo pokud to má kovové konektory.
Přes PE svorku do rozvaděče tam může být nějaké rušení.
A pokud to předtím fungovalo OK, tak jediné co může být je problém v kabelu a nebo pak přímo v tom měniči.
Přes PE svorku do rozvaděče tam může být nějaké rušení.
A pokud to předtím fungovalo OK, tak jediné co může být je problém v kabelu a nebo pak přímo v tom měniči.
3,6kWp
| 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh 

-
- Reputace: 316
- Lokalita: Blízko Ústí nad Labem
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 10790
- Kapacita baterie [kWh]: 13
Pokud je ta komunikace mezi měnící oddělená optočleny, tak může být problém tam. Většinou v těch měnících nebývají použité moc kvalitní optočleny a po několika letech se kolikrát objevovat chyby v komunikaci s měničem přes sériový port a pokud jsou na kartě pro paralelní provoz také optočleny, tak může být problém tam. Výměna optočlenů by potom problém vyřešila.
Další co mě napadá je problém s propojovacím kabelem. Už jsem viděl, že to někomu taky blbnulo a po výměně paralelních kabelů za nové to jelo bez problémů.
Další co mě napadá je problém s propojovacím kabelem. Už jsem viděl, že to někomu taky blbnulo a po výměně paralelních kabelů za nové to jelo bez problémů.
mobilní elektrárna 3x Uni-solar PVL-68 a Victron 75/15 MPPT
doma 3280 Wp JV, 3810 Wp JZ, 3690 Wp SZ, Easun SMW 8k (rebrandovaný MAX 8 kW), aku 13kWh 16s LiFePO4
doma 3280 Wp JV, 3810 Wp JZ, 3690 Wp SZ, Easun SMW 8k (rebrandovaný MAX 8 kW), aku 13kWh 16s LiFePO4
-
- Reputace: 32
- Lokalita: Táborsko
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 14,2kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 24kWh
Děkuji všem za rady. Minulou noc se baterky díky temnotě během dne vybily a oba měniče se vypnuly. Ráno oba naskočily, jak měly. Zdá se, že závady (zmiňované v tomto vlákně), se začaly objevovat až nyní s úbytkem světla. Celé léto jely oba měniče nonstop, po opravě toho druhého (viewtopic.php?t=14446), co se jinak při malém osvitu panelů a spotřebě vypíná, jsem ho zapomněl přepnout z trvalého chodu, na to vypínání. Po přepnutí, to od té doby začalo zlobit. Podle toho usuzuju, že ty měniče mají problém s navázáním té vzájemné komunikace během synchronizace. Pokud už spolu běží, tak se nikdy žádná chyba neobjevila. Až bude čas, prověřím ty spojovací karty, zda tam nejsou uvolněné spoje, zda jsou tam ty optočleny, případně je vyměním.