Clanky z mivvyenergy

betmen
Reputace: 143
Lokalita: nedaleko od Trencina
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 2080 + 4800
Kapacita baterie [kWh]: 9,6
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Clanky z mivvyenergy

Nový příspěvek od betmen »

Máte niekto skúsenosti s článkami skladovaných takto dlho, napätie majú takmer všetky okolo 3,24 - 3,25V.
Napätie ktoré som skusmo nameral na náhodných 24 ks je v rozsahu 3.24 - 3.252V, asi neležali len tak, si myslím.
predt upravou si udaval hodnoty 2,45V
Pár kusov som si poznačil aké majú napätie, zajtra ich premeriam znovu.
chlape, o co tebe ide? sam sebe si protirecis...
stacionárny dom :
2080Wp, Siton210, 2x 100L Drazice
4830Wp, Must PV1800 VHM 5548, Calb 16 x 180Ah
pojazdný dom:
120Wp + 12V, 100Ah olovo
prenosná elektraren :
homemade skladaci 2x60Wp + 12V, 60Ah LiFePo + 75Ah olovo
unicast
Reputace: 362
Lokalita: JV od pekla :)
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 33

Nový příspěvek od unicast »

Doporučuji si změřit nejen napětí, ale zejména vnitřní odpor, ten o jejich stavu řekne mnohem víc. Nicméně předpokládám, že až na ty QR kódy budou ok.
Soban
Reputace: 289
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE

Nový příspěvek od Soban »

Přesně....
Podle mě jsou OK.
3,6kWp ::pv:: | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt*
Antrac1t
Reputace: 96
Lokalita: Znojemsko
Výkon panelů [Wp]: 5500
Kapacita baterie [kWh]: 26

Nový příspěvek od Antrac1t »

OT: tohle mi prijde, jak kdyz nekdo na sockach prijde resit "firma mi instalovala HS portal a po tydnu nejde otevirat, koho mam zavolat na opravu? nebo jej ma radeji vymlatit a otvor zazdit?" ... Borci ti tady muzou dat kopu rad, ale nakonec je to stejne na komunikaci mezi tebou a prodejcem. Nekdo by na tim mavl rukou, nekdo by byl uz pohorsen. Proste pokud se ti cokoliv nelibi, stav napeti, prelepene qr kody/prefixovane, tak to sdel minvvy a bud odstup od smlouvy a nebo si nech poslat nove, pokud se s nema dohodnes ...
string1 - 5.5kwp 3S4P - 460wp | 3x Multiplus ii 3000VA 1F systém | Lifepo4 230AH 48V + Seplos BMS, Lifepo4 310AH 48V + Seplos BMS
JirkaE
Reputace: 222
Lokalita: Kousek od Rozvadova
Výkon panelů [Wp]: 7350
Kapacita baterie [kWh]: 38

Nový příspěvek od JirkaE »

Zajímavé . celý to vlákno - takže je vše vlastně v pořádku :fuuu:

A opravdu je to stejné ? Jako třeba bojler s výrobou VI/2023 ?

A zákazník si po takovém zjistění - sám měří odpor (třeba multimetrem z Lídlu za 150Kč) a zjišťuje jsou-li baterky o.k nebo ne...

Tak takové závěry bych tady opravdu nečekal...

Proč tady není ta faktura ? Jako důkaz že se nenakupovali starší články ve slevě, ale plnohodnotné nové články ?

Umíš vyfotit qr-kod tedy fakturu jistě také...

Tomu obchodu - tato diskuse - může opravdu velmi uškodit a já osobně ani nevím, je-li to oprávněné a kupovali se plnohodnotné nové články... :oops: a to by mělo být podle mě úplně na začatku tohoto vlákna / ,,příběhu"
Výkon jednotlivých stringů on-line : Victron MPPT-1 / Victron MPPT-2 / Victron MPPT-3 / Victron MPPT-4

Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ
Kajap
Reputace: 2
Lokalita: Okoli

Nový příspěvek od Kajap »

Já tomu teda vůbec nerozumím co se to furt s těmi QR kódy řeší, protože takovou baterku jsem žádnou ještě neměl, ale proč se proboha nezeptá u dodavatele, jak to možná stačí jeden telefonát nebo mail?

Ale jestli jeden prodejce prodává více dvouletý franky že slevou a druhý prodejce ne, tak pokud je to datum výroby zjevný, no tak kup Neumatic to bude asi taky podobně že?

A jak se výrobci a prodejci startovacích akumulátoru brání tomu, aby zákaznici vykoledovali datum výroby denně se to nesmí ani na net psát a říká baterie Čapek v jednom videu :-)
Valdano
Reputace: 204
Lokalita: Česká Lípa

Nový příspěvek od Valdano »

Jen pro pořádek zde je odkaz na ten konkrétní zde zmíněný typ článků LiFePo4 v eShopu Mivvyenergy viz SVOLT 62Ah. Žádné garantované datum výroby tam uvedeno není a vzhledem k tomu, že 2 roky není pro tyto články vůbec nic tak pokud budou mít články OK vnitřní odpor tak není co řešit. Nějaký multimetr za 150 Kč k měření vnitřního odporu vhodný nebude. Pro tyto účely se často používají měřáky jako jsou třeba YR1030+ (za 822 Kč) nebo YR1035+ (za 970 kč), ale kupovat některý z nich kvůli jednomu měření to se asi nevyplatí i když na druhou stranu se to zase může hodit na měření a kontrolu článků i do budoucna.
Kajap
Reputace: 2
Lokalita: Okoli

Nový příspěvek od Kajap »

I just found this on AliExpress: US $31.52 | 4-Wire YR1030+/YR1035+ High Precision Fast Lithium Battery Internal Resistance Test Instrument 100V Electric Vehicle Group 18650
https://a.aliexpress.com/_ExWw026
Valdano

Pokud jste si nechal vyhledat cenu od AI tak ta o reálu na Aliexpressu nemá ani ponětí. Ty levné ceny co vám na Aliexpressu najde jsou tzv. "Welcome deal" a platí jen pro první nákup pro nové zákazníky, kteří tam ještě nenakupovali. Pokud tam někdo už nakupoval tak už bude cena vyšší. Takže ta cena bude použitelná jen pro někoho kdo tam ještě nikdy nenakupoval.
Valdano

Kajap píše:
já tomu teda vůbec nerozumím co se to furt s těmi QR kódy řeší
V dávnější minulosti když se o tom ještě moc nevědělo byly QR kódy na prismatických článcích považovány za jakési "zaklínadlo" zaručující určitou autentičnost daného kusu článku, ale později se ukázalo, že tomu tak vůbec není. V současné době v podstatě už není problém pro různé prodejce vyrobit si vlastní QR kód, který bude všemi dekodéry prohlášen za platný, a to se všemi údaji včetně data výroby jaké si tam sám prodejce nadefinuje. Původní QR kód se většinou dá odstranit kompletně a dát tam vlastní tak, že to bude nepoznatelné, ale je s tím spojena určitá práce a zdaleka ne každý dodavatel nebo prodejce to takto dělá.

Jen pro zajímavost jsem vygeneroval falešný QR kód, který se v QR detektoru tváří jako OK a přitom má datum výroby daleko v budoucnosti (1.12.2030) :lol:

04QCB43G32700JKC10001234
falesny_qr_kod.png
.
Navíc typy různých článků, které se obecně méně prodávají mohou někde ležet skladem i delší dobu a tak i vyměněný QR kód může časem zastarat a měnit to znovu to také nedělá kdekdo. Někteří dodavatelé některým prodejcům dodávají i články, které na sobě žádný QR kód vůbec nemají a příslušný prodejce si pak vygeneruje vlastní QR kód, který dá na článek až při realizaci prodeje tedy těsně před tím než odesílá články zákazníkovi. V takovém případě bude QR kód při prodeji čerstvý, a to včetně data výroby, které na něm vůbec nebude odpovídat skutečnému daty výroby toho článku. Takže spoléhat se na jakýkoli údaj uvedený na QR kódu je z mého pohledu velmi nejisté a v podstatě nic to nezaručuje.

Správný postup z hlediska dodavatelů i prodejců je dle mého názoru ten na QR kód osazený na článek výrobcem vůbec nesahat. Nechat tam původní originál QR kódu bez ohledu jaký rok výroby na něm je a vyřešit si to v nabídce pro zákazníky jednak vysvětlením, že starší datum výroby neznamená problém a když s tím bude problém tak nabídnout slevy. Záleží na tom či onom dodavateli nebo prodejci jak se k tomu postaví.

Srovnávat prodejce jako je NKON v Holandsku s jakýmkoli tuzemským prodejcem je podle mě dost mimo mísu. Zejména proto, že NKON má mnohem větší obraty článků než menší prodejci u nás a tak si může dovolit ceny, které pro tuzemské prodejce přijatelné nebudou a svým způsobem to platí i z hlediska různých slev.
Soban
Reputace: 289
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16

Nový příspěvek od Soban »

Jak bylo řečeno pro lifepo4 2 roky nic není, zkrácená životnost o týden?

Mě teď montovaly klimatizace vnitřní jednotky mají rok výroby 2024 a venkovní 2021 a tak co mám dělat?

Vše funguje, záruka 3 roky.....

Tak babo raď.........

Pokud ty články splňují parametry není co řešit, a nikde jsem tam nenašel že musí být z aktuálního roku........

PS. U olova je to jiné tam se musí dobíjet a jak jsou staré 2 roky nebrat!
3,6kWp ::pv:: | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh *batt*