Náplň FV - radiátoru
-
- Reputace: 33
Re: Náplň FV - radiátoru
Tak jak se daří pokusy s olejem?
Já mám dost hydraulického oleje, FV technologie vše venku mimo dům, tak jsem si říkal že bych použil kombinovaný bojler obráceně
naplnit bojler olejem ten vyhřívat DC patronou a přes šnek honil bazénovou vodu.
Výhoda olej nezamrzne, bojler nerezne topná spilára nepřijde do kontaktu s chlorovou vodou. Nevím že mě pořád napadají takové kraviny

Já mám dost hydraulického oleje, FV technologie vše venku mimo dům, tak jsem si říkal že bych použil kombinovaný bojler obráceně
Výhoda olej nezamrzne, bojler nerezne topná spilára nepřijde do kontaktu s chlorovou vodou. Nevím že mě pořád napadají takové kraviny
- JirkaE
- Reputace: 215
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7350
- Kapacita baterie [kWh]: 38
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Pokud je ten výměník z nerezu asi by to šlo.
Já uznal všechny argumenty kolegů - opustil olej a kovové kuličky a dal tam obyčejnou převařenou mrtvou vodu
Pokud bych potřeboval řešit zamrzání asi bych dal fridex - nápad jednoho z kolegů
Teď mám zajímavou patronu mokrou (dvě různé), coulovou a má dvě spirály i s vestavěnými automatickými termostaty.
Jedna kombinovaná : AC 230V 1500W a 48V 1000W - jsem zvědavý jak může být uvnitř v jímce vyřešeno to vypínání DC
Druhý kousek má AC 230V 800W a druhá 48V 500W a opět by to mělo mít automatické vypínání v jímce ať to bude napájené z AC nebo DC
Já uznal všechny argumenty kolegů - opustil olej a kovové kuličky a dal tam obyčejnou převařenou mrtvou vodu
Pokud bych potřeboval řešit zamrzání asi bych dal fridex - nápad jednoho z kolegů
Teď mám zajímavou patronu mokrou (dvě různé), coulovou a má dvě spirály i s vestavěnými automatickými termostaty.
Jedna kombinovaná : AC 230V 1500W a 48V 1000W - jsem zvědavý jak může být uvnitř v jímce vyřešeno to vypínání DC
Druhý kousek má AC 230V 800W a druhá 48V 500W a opět by to mělo mít automatické vypínání v jímce ať to bude napájené z AC nebo DC
Výkon jednotlivých stringů on-line : Victron MPPT-1 / Victron MPPT-2 / Victron MPPT-3 / Victron MPPT-4
Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ
Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ
-
- Reputace: 68
Asi je voda to nejlepší. Fridex zhoršuje přenos tepla. Olej jde ohřát na podstatně vyšší teplotu jak vodu ale to se potom může voda ve výměníku vařit.